Дата и час: 21 Яну 2026, 13:35

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 11:42 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Алекс, нали точно това имах предвид. Да, трябват ти ЗНАНИЯ, за да построиш качествена сграда, а не само диплома. В България не може да не си чувал лафчето "Като знам какъв съм инжинер, ме е страх да отида на доктор!" . Ето това е. Естествено, че не може да завършиш гимназия и да станеш хирург. Нямах това предвид. Мисълта ми беше, че трябва да имаш висше, но в чужбина това далеч не е достатъчно и точно по тази причина там производството, здравеопазването, храната, обслужването и т.н. са много по-качествени. Не отричам висшето - моля, не ми тълкувай грешно думите!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 14:44 
От дъжд на вятър

Page_B написа:
Алекс, нали точно това имах предвид. Да, трябват ти ЗНАНИЯ, за да построиш качествена сграда, а не само диплома. В България не може да не си чувал лафчето "Като знам какъв съм инжинер, ме е страх да отида на доктор!" . Ето това е. Естествено, че не може да завършиш гимназия и да станеш хирург. Нямах това предвид. Мисълта ми беше, че трябва да имаш висше, но в чужбина това далеч не е достатъчно и точно по тази причина там производството, здравеопазването, храната, обслужването и т.н. са много по-качествени. Не отричам висшето - моля, не ми тълкувай грешно думите!

Съгласен съм с казаното от Петьо, а и в известна част с Пейдж Б - качеството на продукти и услуги в демократичните държави се определя от пазара, в различие от България, където се определя чрез рестрикции и регулации и именно на това се дължат изтъкнатите, от Пейдж Б, позитиви. Неслучайно в България , съдейки по статистиката от кандидатстудентските кампанни ,най-желана специалност право , мечтата на българския стдент е да стане чиновник - юристът не произвежда никакъв доход

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 11:19 
Пишете, о, братя
Аватар

Какво я направихте тзи тема. Аз исках само ако можетъе да ми изредите ВУЗ-овете, на които и се признават дипломата в чужбина.
СУ
Свищов
ТУ-софия
Нов Български

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 16:24 
Пишете, о, братя
Аватар

aleksander написа:
Какво я направихте тзи тема. Аз исках само ако можетъе да ми изредите ВУЗ-овете, на които и се признават дипломата в чужбина.
СУ
Свищов
ТУ-софия
Нов Български

Ако зависеше от мен на никой български университет нямаше да се признава дипломата...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 16:26 
Cthulhu fhtagn
Аватар

Да, разбрахме че си разочарован от всичко - не си интересен като се правиш на жертва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 16:33 
Пишете, о, братя
Аватар

Methuselah написа:
Да, разбрахме че си разочарован от всичко - не си интересен като се правиш на жертва.

Не ти омръзна нали?
Първо сори за оффтопик-а.
Не се правя на никаква жертва...просто ми олеква като изливам негативната си енергия по форумите(а тя е породена от действителността).И ти не си интересен като спамиш само простотии...нито пишеш по темата нито се изказваш сериозно подкрепен с някакви данни.Ма то тая "ВЕЛИКА" математика май ти е промила малкото мозъче...и си нямаш кво да правиш и си седиииш и си спамиииш.Затва са модераторите ма и на тях май им е омръзнало да се занимават с такива кат теб.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 16:36 
Cthulhu fhtagn
Аватар

:lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 17:26 
От дъжд на вятър

aleksander написа:
СУ
Свищов
ТУ-софия
Нов Български

Ами беше ти отговорено - на нито един от изброените не се признават. Вероятно обаче може да се реализираш с математика и високи технологии.
За другите, не видждам какво да се признава - специалност Банкер ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 23:49 
От дъжд на вятър
Аватар

Доколкото аз знам се признават всички акредитирани университети. Ето и техния списък: http://mon.bg/opencms/opencms/top_menu/ ... istar.html

Изключения правят медицинският и правото, защото програмите им не били съобразени с тези в чужбина. Това е, което знам...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 00:39 
От дъжд на вятър

Morning Star написа:
Доколкото аз знам се признават всички акредитирани университети. Ето и техния списък: http://mon.bg/opencms/opencms/top_menu/ ... istar.html

Изключения правят медицинският и правото, защото програмите им не били съобразени с тези в чужбина. Това е, което знам...

Хм, много странно - гърците, завършили Медицинска получават възможност да практикуват, както в собствената си страна, така и в страните от ЕС,а българите не!
За право естествено - няма как след като българската правораздавателна система се взима за присмех, някой да признава подобно образование.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 01:09 
От дъжд на вятър
Аватар

AlexLevit написа:
Morning Star написа:

Хм, много странно - гърците, завършили Медицинска получават възможност да практикуват, както в собствената си страна, така и в страните от ЕС,а българите не!
За право естествено - няма как след като българската правораздавателна система се взима за присмех, някой да признава подобно образование.

Да, странно е, но факт, че медицинските ни дипломи не се признават. Това го знам от човек, който в момента кара докторантура в Швеция и е държал приравнителни изпити, за да му признаят дипломата.

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 11:28 
Летописец Виртуоз
Аватар

petio написа:
Methuselah написа:

Не ти омръзна нали?
Първо сори за оффтопик-а.
Не се правя на никаква жертва...просто ми олеква като изливам негативната си енергия по форумите(а тя е породена от действителността).И ти не си интересен като спамиш само простотии...нито пишеш по темата нито се изказваш сериозно подкрепен с някакви данни.Ма то тая "ВЕЛИКА" математика май ти е промила малкото мозъче...и си нямаш кво да правиш и си седиииш и си спамиииш.Затва са модераторите ма и на тях май им е омръзнало да се занимават с такива кат теб.

petio, все едно аз го пиша това... Такива са си и Methuselah, и някои други потребители...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 12:33 
В началото бе словото
Аватар

Я виж колко се "котират" нашите ВУЗ-ове :roll: http://www.webometrics.info/top100_euro ... country=bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 12:38 
пишеща
Аватар

Е де, а в другата тема качих списъка с признатите от МОН университети.
По закон признатите от МОН са признати и навън. А как е на практика, е друга работа...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 13:03 
В началото бе словото

Най-добрият вариант, ако толкова много се притеснявате дали ще ви признаят дипломите на Запад е да събирате от сега парички и магистратурата да си я изкарате в някой западен университет. :wink: Иначе колко по-престижно е това, което учите в България (право, медицина и т.н.) толкова повече пречки ще имате в признаването им в други части на света. В Щатите правят проблеми на хора дето във Великобритания са завършили като лекари вие се чудете за нашите келеви университети :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Признават ли се дипломите от СУ извьн Бьлгария?

в Студенти - общ форум

martin

10

2376

21 Ное 2005, 22:15

Sumoto Преглежда последните мнения