jUVE_FAN написа:
Ей, много сте ми забавни в този форум.Пуснах просто статията на един журналист и за отрицателно време изписахте 3 страници и Бог знае още колко.Само чакате някой да ви отправи критика и откачате.Има един комплексарски страх във вас, че някой може да разруши "средновековната ви крепост"(на каквото всъщност прилича ректоратът).Аз също имам приятели, които учат в СУ и те далеч не споделят вашия ентусиазъм.Защото има достойни хора, за които на първо място е истината, а не прословутата приказка за меренето на пишките...Само тръбите наляво и надясно, че СУ е номер едно, но за кого е така?Явно не и за Акредитационната агенция и най-важното:не и за канидат-студентите през тази година.Дори не се намери един от вас, който да изкаже едно аргументирано мнение, без обиди по адрес на УНСС.Безспорен факт е, че тази година УНСС засенчи Алма Матер и по брой на кандидатите, и по организация.Що се отнася до спора за тестовете, СУ рано или късно ще възприеме и тях.Аз не мразя СУ, както вие мразите УНСС.Уважавам и двата вуза, защото смятам, че те прозивеждат най-добрите кадри в България.Омразата и обидите са ми чужди, защото те са оръжие на слабия събеседник без аргументи.А вие си летете в облаците и не мислете за фактите.Те просто нямат място в приказка като вашата...
Ама ти вярваш ли си на глупостите, които пишеш? За какво по-точно е мяра повишеният брой кандидат-студенти? За качеството на университета и преподаването, за престижа ли? Аргуменитите са ти несъстоятелни, още повече що се отнася до това, че четворката от дипломата била бариера пред наплива от тъпаци за УНСС и била доказателство за някакви неясни твърдения от рода, че не бил теста "виновен" за всичките тези студенти. Просто УНСС е университетското бижу на България и виждаш ли всички го чувствали този "факт" с шестото си чувство и се юрнали да запълват кръгчета за по половин час. А какво ще кажеш за реалният факт за броя на шестиците, който е силно, ама силно превишен, всъщност липсата на шестица в УНСС е изключение. Или този факт навярно мълчи ? Но от него става достатъчно ясно, че критериите за оценяване са абсурдни, резултатите, опитът и практиката го доказаха, зависят от случайността, налучкването, преписването. Защо не пише в статията, а защо мълчиш и ти за глобалното преписване на изпитите в този университет? Да попълваш кръгчета не е като да пишеш тема. За съставянето на текст е нужно да се напънеш, да помислиш и все нещичко да знаеш и все някакво творчесто да приложил било то в името и на най-безсмисленото съчинение. Виж попълването на кръгчета е достъпна за всяка малоумна глава решила просто да се пробва между другото на изпит. И хоп пак между другото същата глава по някакво недоразумение изкарала петичка или шестичка. Ето го отговора на въпроса защо в УНСС има повече кандидат-студенти.
Това за акредицатията къде го видя - и в сайта на МОН и в сайта на институцията, занимаваща се с тази дейност, е изложена информация, противоречаща на твърденията ти.