Настъпи оживление! Много се радвам, че се поразписаха кореистите! Реших, че няма смисъл да чакам Японистиката - твърде висок е балът и има хора пред мен, които при отказали се, ще се настанят. Така че няма смисъл. Здравей, Кореистика!

Утре ще ходя да се записвам. Досега бях пред Химическия да гледам резултати и се запознах на хартия с кореистите и японистите! Междудругото сред японистите има твърде интересни имена... само едно ще издам.. Ида.

Страхотно име.
Мрент, с теб май се запознахме в Адамс?

Ако е така, радвам се, че си се сетил да пишеш и поздравления за Археологията. Иван какво е приет междудругото? И още една молба към теб, ако пак излизате четиримата или поне с Иван, викнете ме да се видим и да се почерпим.

А, да, може ли да кажеш нещо повече за книжката, на която си се натъкнал. Още тогава ми стана интересно, но обстановката и музиката май не позволяваха развиването на дълги теми.
Ами аз съм попадала на отделни фрагменти покрай интереса ми към танка и хайку. Учителката ми по японски ми даде текстове на Сей Шонагон, "Записки под възглавката", също и на Сокун Ту, Джу Шуджън, Хуан Тандзиен и други. И си мисля, че именно покрай тези текстове попаднах някак и на Лао Дзъ и Нацуме Сосеки.
Добре, аз ли греша, или на Лао Дзъ е мъдростта, че щастието е нищо друго освен здраве и лоша памет? Вече не знам..
Междудругото, Мрент, бях ти обещала едни стихове на Сокун Ту. Ако те заинтересува, ще ти намеря другите.
Проявата и външното линеят
В дълбокото е скрита същността.
Върни се в Пустотата,
влез във нея,
за да откриеш истински мощта.
Вселената е тук във цвойта цялост.
Ти пронижи небесния простор,
на облаците тонната грамада,
на вятъра нестихващия вой.
Мини отвъд фиксираната форма,
влез в центъра на този вечен кръг
и там от тази равновесна точка
черпи безкрай енергия и звук.
Сокун Ту - поет от династията Тан
Цитат:
Към всички първокурсници-кореисти: не се плашете от нас 2-ри курс, много сме луди, ама ще ви помагаме с каквото можем
Надявам се.