Абе хора, минава се бързо и лесно - просто се нареждаш по-напред на опашката, ако си по-дребен се промушваш и когато повикат "
Някой за литература?" - вдигаш високо ръка и викаш колкото ти глас държи "
Аз, аз!" - пускат те да минеш и си вътре
Да, видях си рецензията. Съдба ли да нарека факта, че "грешките" ми обясни точно този, който ми прие документите, когато се записвах? Миналата година се измъкнах да не съм при него, щото не ми беше симпатичен, ама сега 2 пъти му се натрисам!
Рецензията? Прирева ми се... и човекът забеляза. Защото беше нещо от сорта на "Висока езикова култура, без правописни и пунктуационни грешки." - затова ли единия проверяващ ми беше писал 2ка (
миналогодишният сюжет се повтаря), другия 4ка... рядко се ходело на арбитър ли? Е, аз без такъв явно не минавам. Той ми праснал 3ката, щото решил, че "човек с такъв начин на мислене" не бива да получи "слаб". Това ми каза проверяващият, който ми разясняваше защо ми е такава рецензията - хубава, пък оценката - лоша. Наистина не ми го побира главата - интересен стил, но не достатъчно задълбочени разсъждения - при положение, че текста ми бил аргументиран? Тия гавра ли си правят или? Как може хем да не е задълбочено разсъждението, хем да е добре аргументирано? Да нямам грешки и да получа чисто и просто 3?!
Момичето до мен беше фрашкано с правописни грешки... оценката? 4.40 - неграмотността за предпочитане ли е? Или просто щото отново не им играх по свирката и не писах съчинението?
Както и да е. НЯМА за какво да се ядосвам вече. И без тва съм вътре, само да видим в последна сметка кво ще запиша.
ДА - има смисъл да си видите работите. Имате време до четвъртък, по-напред го бяха разяснили. И ако наистина искате да си дадете обяснение - ей така, за себе си (
защото в този случай важните сме ние!) - отидете. 15 минутното чакане може би ще ви донесе удовлетворение накрая.