GombeTo написа:
Dzvero_ide написа:
Абе момче ти от къде падаш? Ти ако пишеш нещо и си учил разбира се, че ще знаеш дали е вярно или не. Все едно да те вдигнат устно да разказва урок по биология, да го знаеш, да го изпееш като песен и да се чудиш дали намя да имаш 6......... всеки знае какви способности има и какво може. Аз като ти казвам, че не очаквах под 5, а имам 2 значи има защо
Съгласен съм , че човек горе долу може да си оценят работата , обаче повечето хора като получат по-ниска оценка от тази , която ги устройва , веднага решават , че е станала няква грешка , че в следствие на някакъв таен заговор те са получили по-ниска оценка.А в крайна сметка причините за това несъответстие са главно 2. Едната е , че някои хора нямат точно преценка за това , което са писали и смятат , че щом на тях им звучи ок , значи и оценяващия ще реши така. Ма НЕ , те си имат специфични критерии за оценяване и ако не си се съобразявал с тях , значи кат нищо могат да ти пишат 2-ка , без значение колко дълга и спретната ти е била темата . Втората е , че хората си умират да се правят на жертви и съответно да се оправдават с това , когато се изложат . Изпита е еднакъв за всички , каквото на тебе , такова и на мене...А ако си мислиш , че точно пък на тебе проверяващите ще решат да ти направят няква гадост , е значи мацко не си много наясно с реалността , тъй като за тях ти си само едно име сред море от хиляди други такива , за които важат едни и същи правила и норми.