пикси написа:
Мен няма как да обидиш, въпреки че въобще не мога да се съглася с твоята позиция, аз все пак имам работа, до каквато хора и с по две висши не могат да се доберат, работейки я научавам много и съм доволна, че уча задочно. Защото парите си ги изкарвам и не мизерствам. Така че, моля те, въздържай се от теории, които подценяват чуждият труд. Ако на теб не ти се е учело, когато си бил задочник, това е отделен въпрос. Познавам доста хора, за които задочното е единствен приемлив вариант, за да не гладуват, а не за да се напиват.
Много добре, но защо след като имаш такава добра работа учиш? - отговорът е за да вземеш диплома, нали? - а не за да научиш нещо!!!
Не подценявам ничий труд, но както казах съм учил задочно и знам как е - паралелно с това работех и гледах малко дете!Така че не коментирай наизуст ако обичаш!
Я кажи какво учиш? Според мен има много специалности, които е абсурдно да бъдат учени задочно!Аз по принцип съм против задочното обучение - приемливо е да кажем за бакалавър, който учи магистратура и вече работи по специалността, но пак зависи от специалността!
А и аз нямам никаква информация например на Запад да има такова животно "задочно обучение" - има редовно и дистанционно!
пикси написа:
И тези хора са обикновено доста по - амбициозни от теб, щом могат да вършат две важни неща - работят и учат. Стискай си гъза ти, някои хора просто нямат друг избор. Моя приятелка изучи две висши работейки нон - стоп. И сега е истински професионалист, който взима заслужена заплата и разбира всичко, което прави.
Помисли малко - за кое се ядосваш - че има по - способни от теб или че си вързан в университета? И купоните или изпитите броиш?

хехехех - това ти изобщо не можеш да кажеш кой е по-амбициозен - просто защото не ме познаваш, а и аз не съм от хората, които се напиват и ходят по купони - на мен трудно ми стига времето за да чета допълнителни неща, да пиша реферати, курсови работи, да правя проучвания и т.н. Ако ти кажеш, че след 10 часов работен ден имаш време да правиш качествено тези неща - просто ще излъжеш...
И наистина съм избрал да си стискам задника, защото знам за какво го правя, за разлика от теб, който учи заради дипломата...
Аман от такива като теб - университетът е място, където се дават основни насоки в специалността, която си избрал - всичко друго е допълнителен труд и аз много се съмнявам ти да го полагаш!Напротив известно ми е какво правят такива като теб - зазубрят пресниманите лекции и ходят на изпити, а 2 минути след изпита са зарбавили всичко.
И докато тази практика не престане да се толерира от университета и преподавателите нещата няма да се оправят.
Другото което е - защо пък всички трябва да учат висше образование, а? Който иска да има качествено образование - ще се занимава само с това, а който не може да си го позволи....няма да коментирам
И какво означава "вързан за университета"? - според мен мястото на студентите е в университета или бъркам???А и на мен ми харесва да ходя там и не се ядосвам - ако ти се ядосваш катоходиш там - ех, айде пак ще се въздържа от коментар, че току виж пак заключили темата...