Дата и час: 19 Яну 2026, 15:12

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: МО в УНСС или Европеистика в СУ
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007, 21:39 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
По принцип най много ми се учеше МО в СУ, но то какво стана Приет съм МО в УНСС, а в СУ Европеистика(нямам наблюдения за тази специалност, но ми се струва горе долу сходна с МО :roll:) :lol: Сега трябва да реша кое е по важно специалността или ВУЗ-а :roll:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007, 21:43 
В началото бе словото
Аватар

Аз залагам на Европеистика в СУ (сигурно защото това ме приеха :lol: ) Смятам, че е по-важен ВУЗ-а, остави го УНСС... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007, 21:48 
Драскач
Аватар

Цитат:
Аз залагам на Европеистика в СУ (сигурно защото това ме приеха ) Смятам, че е по-важен ВУЗ-а, остави го УНСС...

Тихо, да не те чуе "д-р Хауз". :lol: Той е смъртен враг на МО в СУ и ревностен защитник на МО в УНСС. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007, 21:52 
В началото бе словото
Аватар

la_cazadora написа:
Цитат:
Аз залагам на Европеистика в СУ (сигурно защото това ме приеха ) Смятам, че е по-важен ВУЗ-а, остави го УНСС...

Тихо, да не те чуе "д-р Хауз". :lol: Той е смъртен враг на МО в СУ и ревностен защитник на МО в УНСС. :)

Ууу много ме е страх... :lol:
Казвам си мнението. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007, 21:59 
В началото бе словото

Ми де да знам. От една страна предпочитам СУ, но пък от друга специалността, която са ме приели в УНСС според мен е по-добра.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007, 22:01 
От дъжд на вятър

името ми се споменава тук, нека и аз си кажа мнението тогава, макар всички да сте запознати с него. МО в УНСС е достатъчно красноречиво и не вярвам на някого да му се струва с по-малка тежест от Европеистиката в СУ. Относно преподаването- европеистиката на су не е еквивалентна на МО в унсс, разликите са съществени, не случайно е във философския факултет. Иначе можете да прочетете за хора, изправени пред подобна дилема тук:
http://forum.unwe.acad.bg/viewtopic.php ... &start=105

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 09:36 
Шеф на матрицата

ми МО в УНСС си е на ниво да ти кажа, колкото и да го НЕтачат тоя университет в нашо форум :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 09:48 
От дъжд на вятър
Аватар

СУ :flower: :flower: :flower: :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft: :sunny: :sunny: :sunny:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 10:10 
Вазов
Аватар

Европеистика в СУ , определено. Все си мисля, че икономически вуз не може да предлага толкова добра подготовка по хуманитарна специалност като МО, както прави СУ.

No more turning away?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 10:23 
В началото бе словото
Аватар

донякъде съм съгласна с мнението на д-р Хауз, че в МО в УНСС в много отношения е по- добро от МО или Европеистика в СУ. допитах се за съвет от хора, които са запознати с обстановката при тези специалности и в двете унита и фактът, че МО го има от по- дълго време в УНСС ,има голяма тежест. там имат повече опит и традиции в тази област, което се отразява и върху качеството :) . от друга страна преподавателите в СУ по МО ,доколото знам, са по- млади ,което мисля, че донякъде е плюс и специалността бързо се развива. аз самата избрах МО в СУ по следните причини- първо СУ ( въпреки всичко) си остава емблема за качествено висше образование както в България , така и в чужбина. второ имам намерението на някакъв етап да уча в чужбина и там СУ се ползва с голям авторитет (за това съм сигурна!) и трето вярвам, че колегите ми ще бъдат амбицирани и интелигентни хора, а средата е много важна, нали :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 10:38 
В началото бе словото

mantut написа:
донякъде съм съгласна с мнението на д-р Хауз, че в МО в УНСС в много отношения е по- добро от МО или Европеистика в СУ. допитах се за съвет от хора, които са запознати с обстановката при тези специалности и в двете унита и фактът, че МО го има от по- дълго време в УНСС ,има голяма тежест. там имат повече опит и традиции в тази област, което се отразява и върху качеството :) . от друга страна преподавателите в СУ по МО ,доколото знам, са по- млади ,което мисля, че донякъде е плюс и специалността бързо се развива. аз самата избрах МО в СУ по следните причини- първо СУ ( въпреки всичко) си остава емблема за качествено висше образование както в България , така и в чужбина. второ имам намерението на някакъв етап да уча в чужбина и там СУ се ползва с голям авторитет (за това съм сигурна!) и трето вярвам, че колегите ми ще бъдат амбицирани и интелигентни хора, а средата е много важна, нали :)

подкрепям..почти по същите причини избрах СУ пред УНСС

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 13:36 
В началото бе словото
Аватар

Абсолщтно съм с вас! И аз бях исправена на един етап МО в СУ или МО в УНСС - авторитетът при мен също надделя. А колкото до амбицията - 100 процента съм сигурна, че ще я има. Аз самата съм супер амбицирана да покажа възможно повече и да науча възможно повече. А, mantut, също като теб нагласата ми е да продължа в чужбина или поне там да карам магистратура :))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 13:38 
От дъжд на вятър

mantut написа:
. от друга страна преподавателите в СУ по МО ,доколото знам, са по- млади ,което мисля, че донякъде е плюс и специалността бързо се развива. аз самата избрах МО в СУ по следните причини- първо СУ ( въпреки всичко) си остава емблема за качествено висше образование както в България , така и в чужбина. второ имам намерението на някакъв етап да уча в чужбина и там СУ се ползва с голям авторитет (за това съм сигурна!) и трето вярвам, че колегите ми ще бъдат амбицирани и интелигентни хора, а средата е много важна, нали :)

В унсс не са само доценти/професори, за разлика от су там има и асистенти, които са си млади- системата там е лекция-упражнение, в су не е така. С цел да бъдат включени максимален брой юридически дисциплини се пропускат упражненията, което не знам колко полезно е като практика. СУ е емблема, разбира се, но от значение е самата специалност, програмата й, дали тя е съгласувана с водещите европейски университети ... А относно амбициозните колеги- от 80-90 приети в УНСС с изпит по език и тест, бъди сигурна че поне 1/3 ще са на нужното ниво. Съмнявам се картинката да изглежда по-различно в СУ след "трудните" теми по история...

пп в този форум пиша не за да дразня, намесвам се само когато се говорят неща, неотговарящи на истината, защото знам че се чете не само от вече приети, но и от бъдещи кандидати. Ако не ви допадат обективността и чуждото мнение, просто не ми четете постовете
:wink:

пп2 МО спада към обществените, а не към хуманитарните науки. Към обществените са още право и икономика, а към хуманитарните- езици, педагогики... Това постоянно го бъркате.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 17:02 
В началото бе словото
Аватар

д-р Хауз, никой не ти се дразни или поне не аз, но съм така раздвоена между различни държави даже , че вече не ми се слушат и различни мнения!
а на нас, тези които са приети, ни става криво, като пишеш така, защото сме се трудили много ( говоря за себе си поне), за да влезем. хайде със здраве :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 14 мнения ]