Дата и час: 22 Яну 2026, 08:02

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 308 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 11:25 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Александър написа:
Това с рязката промяна на поколенията, особено в границите 88 и 89 действително ще изглежда така, но не защото идните са по-тъпи, а просто защото умните сред тях няма да влизат нито в СУ, нито в УНСС, а директно в чужбина. В нашето поколение нямаше чак такава масовка за навън.

Прав си...още тази година доста хора предпочетоха чужбина...Просто таксите за в чужбина падат драстично след влизането ни в ЕС и е нормално, който може по някакъв начин да си го позволи да ходи там...До колкото знам мин. година на места за една година са ти трябвали 30000 а сега са 15000(несигурни данни)...но при всички положение парите за обучение в чужбина намаляват.
Колкото до предния поуст на @vaaaaaa-Ти мислиш ли, че незаинтересоваността на учителите довежда и до незаинтересоваността на децата....дрън дрън та пляс:)В заблуда си...за незаинтересоваността са отговорни най-вече родителите:)Но както и да е тва е друга тема:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 11:40 
Стенограф
Аватар

съгласна съм, че и семейството играе важна роля, но не може да се отрече, че и подготовката в училище е важна, особено за онези които не са ходили на частни уроци.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 11:46 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
Methuselah написа:
Аз знам че бабалюги са малките топченца лайна които остават по космите на задника :lol: :lol: :lol:

Да и изискват чести анални фисури,за да са свежи и сочни

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 11:51 
Outta Time
Аватар

Плазмодий написа:
Methuselah написа:
Аз знам че бабалюги са малките топченца лайна които остават по космите на задника :lol: :lol: :lol:

Да и изискват чести анални фисури,за да са свежи и сочни

още не е почнал семестъра, а вече трупам знания

остават често неосъществени."
Of Mice and Men

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 12:26 
Пишеща машина
Аватар

petio написа:
Александър написа:
Това с рязката промяна на поколенията, особено в границите 88 и 89 действително ще изглежда така, но не защото идните са по-тъпи, а просто защото умните сред тях няма да влизат нито в СУ, нито в УНСС, а директно в чужбина. В нашето поколение нямаше чак такава масовка за навън.

Прав си...още тази година доста хора предпочетоха чужбина...Просто таксите за в чужбина падат драстично след влизането ни в ЕС и е нормално, който може по някакъв начин да си го позволи да ходи там...До колкото знам мин. година на места за една година са ти трябвали 30000 а сега са 15000(несигурни данни)...но при всички положение парите за обучение в чужбина намаляват.
Колкото до предния поуст на @vaaaaaa-Ти мислиш ли, че незаинтересоваността на учителите довежда и до незаинтересоваността на децата....дрън дрън та пляс:)В заблуда си...за незаинтересоваността са отговорни най-вече родителите:)Но както и да е тва е друга тема:)

Данните ти наистина са бая несигурни... :wink: :wink: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 12:36 
Пишете, о, братя
Аватар

korpusito написа:

Така съм чувал, а иначе не съм проверявал, щото така или иначе ся няам възможност...но знам със сигурност, че цените, таксите и прочие са намалели и ще намалеят още:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 13:23 
Стенограф
Аватар

petio написа:
korpusito написа:

Така съм чувал, а иначе не съм проверявал, щото така или иначе ся няам възможност...но знам със сигурност, че цените, таксите и прочие са намалели и ще намалеят още:)

аз знам за Италия, че няма никакво намаление на таксите, просто сега се кандидатства на общо основание, все едно си италианец и следователно плащаш същите такси. Доколкото си спомням имаше нещо от сорта 8000 € на година...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 13:40 
В началото бе словото

значи искам само да ви кажа ,че таксите в чужбина хич ама хич не са намаляли..дори напротив..единствената разлика с влизането ни в ЕС е ,че вече има повече места за бг студенти и съответно по-лесно и безпрепятствено може да те приемат..само за протокола ще кажа , че в Германия (където аз мога да уча , но се отказах по ред причини) плащането на образованието от мин година е нараснало..до преди 3 години беше 150-200 ев на семестър ..в момента е 500 ев..което допълнително утежнява ситуацията..а колкото до Англия или Сащ там винаги си е било доста скъпо и е нужен едва ли не спонсор , ако не получиш пълна стипендия(което е почти невъзможно) , така че petio мойто момче в грешка за някои неща..
иначе колкото до това , че баловете тази година са паднали...ще кажа само , че готините специалности..като МО , ФМИ , Стопанско и т.н(във СУ)..въобще не са паднали баловете , а даже са се качили..в такива специалности винаги ще влизат качествени хора..вече за педагогики и т.н ситуацията е по-ралична...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 13:42 
Пишеща машина
Аватар

delete написа:
значи искам само да ви кажа ,че таксите в чужбина хич ама хич не са намаляли..дори напротив..единствената разлика с влизането ни в ЕС е ,че вече има повече места за бг студенти и съответно по-лесно и безпрепятствено може да те приемат..само за протокола ще кажа , че в Германия (където аз мога да уча , но се отказах по ред причини) плащането на образованието от мин година е нараснало..до преди 3 години беше 150-200 ев на семестър ..в момента е 500 ев..което допълнително утежнява ситуацията..а колкото до Англия или Сащ там винаги си е било доста скъпо и е нужен едва ли не спонсор , ако не получиш пълна стипендия(което е почти невъзможно) , така че petio мойто момче в грешка за някои неща..
иначе колкото до това , че баловете тази година са паднали...ще кажа само , че готините специалности..като МО , ФМИ , Стопанско и т.н(във СУ)..въобще не са паднали баловете , а даже са се качили..в такива специалности винаги ще влизат качествени хора..вече за педагогики и т.н ситуацията е по-ралична...

Ше си позволя да репликирам,че Стопанското е по-ниско от миналата година..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 13:42 
Легендарен флуудър
Аватар

korpusito написа:
delete написа:

Както и ФМИ :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 13:52 
В началото бе словото

korpusito написа:
delete написа:

да бее..виж справката от мин година..например стопанско с анг. ез. за мъжете се е дигнал бала..за жените е спаднал малко..и с немски също е подобна ситуацията..но в никакъв случай няма драстично снижаване на бала !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2007, 14:40 
Пишеща машина
Аватар

А виж с френски като си толко отворен...единица и половина надолу...жалка работа...да не говорим за правото,което също се смачква от година на година...единствените,които се държат още са ФМИ и по-засуканите езици като японски и т.н...другото яко надолу....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2007, 17:31 
граф О'Манов
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Цитат:
значи искам само да ви кажа ,че таксите в чужбина хич ама хич не са намаляли..дори напротив..единствената разлика с влизането ни в ЕС е ,че вече има повече места за бг студенти и съответно по-лесно и безпрепятствено може да те приемат..

Нъцки.;)В Германия,Финландия,Швеция-където такси няма,или са символични-разлика може да няма,но там,където се плаща дебело...
Във Великобритания,например,плащаш около 3000 лири на година,ако си EU citizen,и около 3 пъти повече,ако не си. :wink: ,в Холандия е малко по-евтино,но съотношението в таксите е около 1:2.Да не говорим,че като си гражданин на EU/EER имаш право да работиш почти неограничено.Докато ако не си,в Холандия,например,имаш ограничение до 10 часа на седмица.
Не че сега е евтино,де,но повече хора имат възможност да идат-и отиват. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2007, 18:44 
Пишеща машина
Аватар

Мой познат учи в мнооо яко уни в Хага срещу символичната сума от 1500 евро на година.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2007, 19:49 
От дъжд на вятър
Аватар

Друг е вече въпросът, че голямата сума, която трябва да се отдели за обучение в чужбина не се получава от таксите в самите университети, а от цената на живота, който е много по-скъп.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 308 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. кога започва първия семестър тази година? (10.2005г.)

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Студенти - АРХИВ

koteto_bori

28

3682

28 Сеп 2005, 04:40

iliyan Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кога започват очните на задочниците тази година?(29.08.2005)

в Студенти - АРХИВ

Sonia_nik

4

1000

15 Сеп 2005, 23:55

Sonia_nik Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. баловете тази година-по-ниски или по-високи как мислите

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2004-05-06

siseto

25

2916

01 Авг 2006, 15:06

siseto Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Въпрос за темите по биология за тази и следващата година

в КСК 2010-2011

dafadfad

2

343

22 Авг 2010, 13:16

Kuonyy Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Някой новозаписан тази година за Молекулярна биология в СУ?

в Кандидатстудентска кампания 2013-2014

suchem

8

801

02 Сеп 2013, 15:14

cashew Преглежда последните мнения