Според мен Сталин е по големият изверг . Изпратил е в земята над 20 000 000 СВОИ хора... Верно е, че и Хитлер праща по лагерите разните му там социалдемократи, социалисти, изобщо всякакви опозиционери, вярно е, че малките германчета с увреждания по рождение са били убивани...вярно е, че отрядите "фолксщурм" са си чиста гавра с цивилното население... И все пак наглостта на Сталин е нечовешка! Ако не беше направил бруталната чистка в Червената армия, до Сталинград изобщо нямаше да се стигне, а немците щяха да си плюят на петите още в самото начало...Да не говорим за хилядите жертви на терора му във всяко отношение, а пък за войниците, пращани в лагерите на ГУЛАГ просто...без коментар. Изверг! А че са го обичали ...така е. Баба ми е разказвала, как някога в учиищата тук са ги учели, че "Сталин на всички езици значи мир!", а когато е умрял, всички плакали и ученици стояли на почетен караул за мъртвия вожд.
Просто хората не са знаели какви ги е вършил. Това става чак след изнасянето на прословутия доклад за развенчаването на култа към личността. Ух, добре че умира през 1953, че тъкмо е бил започнал да хвърля око и на докторите, така че не се знаело коло щеше да избие и от тях. Невинни жертви- милиони! Чувал съм, че арестували купища хора, кой виновен- кой не....нареждали ги по земята и отгоре с танка... И после масови гробове. Абе нямам думи...
Хих, а какво събаряне на паметници е имало в България след краха на култа към личността..Лелей, бутали са ги, припикавали са ги...Но пак комунизмът не си е отишъл със Сталин.
Дайте да се върнем на Втората световна война...