Kira написа:
Oф, банда, ще се видим на 3то класиране- балът не е паднал и със стотна
А пък на китайския е паднал до 26,94... Кой се напъва толкова за корейския, бряяя
Нищо,нищо- накрая гледайте сеир- ще сме у китайския, пък корейският ще ни е мечта през крив макарон

Цитат:
Ми просто бяха приели 9 момичета, а две са се отказали и нали плановият им брой е 7, тъй че ги устройва идеално. Но може на някой от кореистиката да му стига да китаистика и да се запише там. Надеждата умира последна
pokahontas, замисли се, няма логика в това, което каза. Това, че не са се записали, не значи, че са се отказали. Според мен някой се надява на китайски. Ако е така и по сведения на Кира балът за Китаистика започва да се изравнява с този на Кореистика или поне да се застъпват при определени показатели, то това значи, че ако на въпросните две момичета им стигне балът за Китаистика, ще минат на по-предна позиция, но тези две места според мен не остават незапълнение - напротив, остават точно две за Кира и Аделл.
Разбира се всичко дотук е условно казано. Не се знае с какъв бал са тези момичета и какво са писали на първо и второ желание. Само знам, че най-високият бал под мен беше на някакво момиче, на което му се събираше 27,12. И тук се сещам, че ако някой си беше направил труда да запише имената на колежките от първо класиране, можехме сега лесно да разберем какво се е случило като отидем на Стената на плача и видим дали имената още седят в Кореистика или в Китаистика. То е ясно, че за Японистика всички са се записали. Така че в момента въпросът е дали тези две са влезли Китаистика при по-ниския бал.
Не знам дали ми хващате логиката, но става дума за това - има риск на трето класиране, но когато имаш имената от първо с баловете им, знаеш колко са незаетите места от второ класиране, отиваш на Стената, поглеждаш имената и виждаш кой за какво се бори и докъде е стигнал. Имам силна зрителна памет и мисля, че момичето с бал 27,12 се казваше Антония. Интересно дали сега някой ще обърне внимание на това, което казвам и дали ще си направи труда да провери списъците по имена за въпросните филологии. Най-малкото в учебен отдел можете да извлечете информация за случая. Сега зависи дали ще прецените, че си заслужава, или не. Давам само идеи, така че не ме осъждайте предварително!
Още нещо - три момичета сме с бал над 27, което значи, че именно те може да са решили да се борят за по-предно място и останалите две места се връзват. А и смятам, че който е писал Кореистика, се интересува от източните езици в частност и е почти невъзможно да са писали Скандинавистика например.
Не знам какви са рисковете, но, Кира, свалям ти шапка за търпението, желанието и риска, който си готова да поемеш. Хубаво е човек да се бори докрай за това, което наистина желае, защото именно накрая нещо се случва и успяваш да се добереш до целта си.

Успех!