Дата и час: 21 Яну 2026, 08:37

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 243 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2007, 19:08 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Ехххх, първата практика, като си спомня че това беше преди цели 4-ри години :lol: :arrow: та първата ми практика беше жестока, бяхме с доц.Лещаков първо на с.Баня , Новозагорско временно за няколко дни, но като си спомня само какъв лукс беше базата 8) после се преместихме на Дядово, и тази база много си я обичам и бяхме първите които копахме на Сокол.С две думи беше страхотно, а вечерите бяха още по-култови, но ти имаш представа ,де.БТВ, познавам няколко човека от твоя курс и ви стискам палци, щото 3-ти курс е най-тегаво и трудно :wink: И да те питам случайно да знаеш кога ще ви е поправката по тракийска археология при доц. Стоянов, кой септември ще да е :roll: Айде , наздраве и успешна година после, пък аз продължавам да се мъча над океана от материали за държавния изпит :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2007, 19:26 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Извинявайте, че се намесвам тук, където не ми е работа да пиша, ама ми стана много интересен един преподавател от ИФ, при когото със сигурност в някой курс сте имали лекции; той се казва Георги Мавров - та бихте ли споделили някакви отзиви за него и с какво точно се занимава той в историческия факултет. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2007, 19:35 
princess in love
Аватар

Този господин нито съм го чувала, нито ми е предавал и май не предава на археолози доколкото ми е известно.Питай историците по-добре :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2007, 18:02 
Пишете, о, братя
Аватар

Circle Line написа:
Извинявайте, че се намесвам тук, където не ми е работа да пиша, ама ми стана много интересен един преподавател от ИФ, при когото със сигурност в някой курс сте имали лекции; той се казва Георги Мавров - та бихте ли споделили някакви отзиви за него и с какво точно се занимава той в историческия факултет. :wink:

Мавров ми преподаваше в първи курс, първи семестър - "Полева консервация и реставрация на археологически обект" (не съм напълно сигурен за името на предмета, но беше нещо подобно)
Аз лично бях много доволен и от предмета и от изпита (най-лесният ми изпит), но и той човека си каза, че има хора които учат за реставратори и че няма да ни напряга много ;). От нас се иска просто да знаем какво трябва да направим или да не правим на обекта, когато намерим находка.Както и основни "техники" за реставрация на метали(бронз,злато,сребро ...) стъкло; дърво ; камък ; керамика ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2007, 18:02 
Пишете, о, братя
Аватар

Circle Line написа:

Мавров ми преподаваше в първи курс, първи семестър - "Полева консервация и реставрация на археологически обект" (не съм напълно сигурен за името на предмета, но беше нещо подобно)
Аз лично бях много доволен и от предмета и от изпита (най-лесният ми изпит), но и той човека си каза, че има хора които учат за реставратори и че няма да ни напряга много ;). От нас се иска просто да знаем какво трябва да направим или да не правим на обекта, когато намерим находка.Както и основни "техники" за реставрация на метали(бронз,злато,сребро ...) стъкло; дърво ; камък ; керамика ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2007, 18:06 
Пишете, о, братя
Аватар

sientelo написа:
И да те питам случайно да знаеш кога ще ви е поправката по тракийска археология при доц. Стоянов, кой септември ще да е :roll: Айде , наздраве и успешна година после, пък аз продължавам да се мъча над океана от материали за държавния изпит :twisted:

За съжаление знам - 10 септември :( . Тази година от 45 човека само 1/3 го взеха изпита и аз не съм от тях .
Успех и на теб на държавния изпит.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2007, 18:06 
Пишете, о, братя
Аватар

sientelo написа:
И да те питам случайно да знаеш кога ще ви е поправката по тракийска археология при доц. Стоянов, кой септември ще да е :roll: Айде , наздраве и успешна година после, пък аз продължавам да се мъча над океана от материали за държавния изпит :twisted:

За съжаление знам - 10 септември :( . Тази година от 45 човека само 1/3 го взеха изпита и аз не съм от тях .
Успех и на теб на държавния изпит.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2007, 18:56 
princess in love
Аватар

да, ясна ми е картинката с тракийската археология, не пускат лесно на първата сесия, но после на септември хич няма да ви е трудно, ще се оправите.Аз затова сега го обмислям варианта с повишителния,че и без това ще ги уча тези работи за държавния,но ще видя.Ако седнеш стабилно да учиш за около 10 дена максимум си готов.Успех и на вас с изпита и не се притеснявайте :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: 4estito na spe4elilite!!!
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2007, 13:37 
В началото бе словото
Аватар

:roll: 4estito na vsi4ki novoprieti studenti po Arheologia...niama da syjaliavate ,bydete sigurni..e ako ste vlezli v tazi specialnost samo za6toto ne vi e stignal nala za Politologia ili publi4na administracia si e va6 problem....
no i az minalata godina po tova vreme biah neorientirana to4no kakvo me o4akva,no sega sum super 6testliva zaradi tova 4e sym v Su,zatova ,4e u4a Arheologia,zaradi tova ,4e se zapoznah sys syper gotini hora!Kolegi,obi4am Vi!Ako imate vyprosi neiasnoti,pitaite,znam kakvo e vyv na4aloto.....

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: ps
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2007, 13:37 
В началото бе словото
Аватар

Ne vi e stignal bala...obyrkah...se

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2007, 16:42 
В началото бе словото
Аватар

Мен пак много ме е яд че съм писал археологията след историята :( ама така е като ходих да си пиша специалностите си без избрал 4 и след това ги надрасках как ми падне. за съжаление археологията ми е 5-та а на историята бала и е доста по нисък.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2007, 17:02 
Пишеща машина
Аватар

леле и аз съм на поправка при Тотко Стоянов, но аз сама реших да се откажа, защото материала беше мн наистина много

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2007, 18:17 
princess in love
Аватар

да, Тракийската археология е един от най-обемните изпити в цялото следване, но после идват и по-страшни.Хубавото поне е че нещата са доста по разбираеми.Успех на всички колеги и продължавайте все напред :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2007, 18:26 
От дъжд на вятър
Аватар

Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)
арее иманяри каде отидохте бе,никви ви няма :(

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2007, 20:05 
princess in love
Аватар

покрили сме се окопите и чакаме да дойде сезона :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 243 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Следваща