Дата и час: 22 Яну 2026, 01:15

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1983 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 133  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2007, 19:05 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
normal написа:
аз писах,ни и той май е факултативен каквото и да значи това

аз половината неща не ги написах, а жената дори не си направи труда да разгледа глупостите ми

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2007, 21:20 
От дъжд на вятър

Не трябва ли да имаш определен брой кредити? А кои предмети-няма значение, важното е да правят определен брой кредити?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2007, 21:43 
Драскач
Аватар

Atlantida написа:
Не трябва ли да имаш определен брой кредити? А кои предмети-няма значение, важното е да правят определен брой кредити?

Какви кредити?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2007, 21:48 
От дъжд на вятър

Ем....в МУ и някои други унита е на кредити системата...Еди кой си предмет ти носи еди колко си кредита...трябва да имаш минимум 30 кредита напр.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2007, 21:49 
Драскач
Аватар

Atlantida написа:
Ем....в МУ и някои други унита е на кредити системата...Еди кой си предмет ти носи еди колко си кредита...трябва да имаш минимум 30 кредита напр.

А тези кредити за успех ли се дават...не съм хич наясно. Ще видим като се почне :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2007, 21:50 
От дъжд на вятър

Кредитът е някакъв сборен коефициент от броя часове и "тежестта" на предмета...някакво шантаво, но в Западна Европа е също така.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2007, 21:51 
От дъжд на вятър
Аватар

Ами всеки предмет ти носи кредити и трябва да имаш определен брой кредити на края на всеки курс

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2007, 21:52 
Драскач
Аватар

Аз мисля, че е по бал избора на език. В аегто беше така

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2007, 23:56 
В началото бе словото
Аватар

Английският,Латинският език и Спорта са Факултативни,което значи незадължителни (ако искаш ги пишеш ако искаш не) - те ти дават допълнителни кредити. Всеки предмет ти дава някакви кредити според хорариума(предметите с повече часове дават повече кредити). Накрая при завършването трябва да имаш определен брой кредити - събрани от задължителните,задължително-избираемите и факултативните курсове. Като започнете ще ви обяснят,тогава се записват и езиците и спорта (учат се двата семестъра като накрая на първи курс има изпит с оценка). Внимавайте с Факултативните дисциплини и не записвайте всичко възможно,защата никой не се съобразява с тях,сами ще трябва да си ги вмествате в програмата,и ако накрая не присъствате редовно могат да ви правят проблеми. Не забравяйте,че за да ви зачетат факултативните предмети трябва да подадете и то още в началото на годината молби до инспекторките,че искате да посещавате дадената дисциплина(а не просто да се запишете при преподавателя-защото на нас не ни казаха и за малко да се прецакаме). Въобще вие питайте и търсете това,което ви трябва-трябва да забравите манталитета от гимназията,че някой е длъжен да ви информира-в СУ такова нещо няма ! )

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 00:00 
Драскач
Аватар

B1Ology написа:
Английският,Латинският език и Спорта са Факултативни,което значи незадължителни (ако искаш ги пишеш ако искаш не) - те ти дават допълнителни кредити. Всеки предмет ти дава някакви кредити според хорариума(предметите с повече часове дават повече кредити). Накрая при завършването трябва да имаш определен брой кредити - събрани от задължителните,задължително-избираемите и факултативните курсове. Като започнете ще ви обяснят,тогава се записват и езиците и спорта (учат се двата семестъра като накрая на първи курс има изпит с оценка). Внимавайте с Факултативните дисциплини и не записвайте всичко възможно,защата никой не се съобразява с тях,сами ще трябва да си ги вмествате в програмата,и ако накрая не присъствате редовно могат да ви правят проблеми. Не забравяйте,че за да ви зачетат факултативните предмети трябва да подадете и то още в началото на годината молби до инспекторките,че искате да посещавате дадената дисциплина(а не просто да се запишете при преподавателя-защото на нас не ни казаха и за малко да се прецакаме). Въобще вие питайте и търсете това,което ви трябва-трябва да забравите манталитета от гимназията,че някой е длъжен да ви информира-в СУ такова нещо няма ! )

Само между английски и латински ли може да се избира, или ги каза само примерно. И още едно въпросче, какво точно учиш?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 00:59 
В началото бе словото
Аватар

normal написа:
здравейте,ще уча биология моля някой запознат да каже какво се учи през първия семестър и как стои въпроса със спорта,трябва ли да се избира още от този семестър :oops: :lol: :shock:

Ние дисциплините вече ги изброихме. :)
За 1-ви семестър - Клетъчна биология, Зоология на безгръбначните животни, Обща и неорганична химия, Палеонтология, Математика. Изпити 1-та сесия има по всички без ЗБЖ и Математика.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 12:35 
В началото бе словото

вие писахте ли факултативни първия семестър :roll: :roll: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 12:46 
В началото бе словото

иии забравих,препоръчайте вид спорт :flower:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 13:49 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
cufff написа:
Аз мисля, че е по бал избора на език. В аегто беше така

Записа ли се мила, и какво??? Пиши ми ЛС тук или в др форум да ми кажеш аз след дни ще имам нет в нас!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 13:54 
Драскач
Аватар

Писах в другия форум, че ми е по-удобно :)
От 30 почвам курс за ДаФ и се надявам да мога да продължа МБ евентуално в Германия :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1983 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 133  Следваща