Дата и час: 19 Яну 2026, 07:00

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 04:11 
В началото бе словото
Аватар

Местоположение: In your house I long to be. Room by room, patiently
Благодарил (а): 0 пъти.
Аз учих по най-грешния и най-студентския начин - през семестъра естествено се подготвях малко или много за контролни, зависи от предмета разбира се - някои от предметите ги обявих за пълнеж още от началото (например математическия анализ) и си отидох на изпит. За други се потрудих повече, но общо взето не мисля че се скъсах от учене или че системно съм си чела лекциите - минавах си само упражненията.
Иронията е, че лекциите, на които съм отсъствала ги знаех по-добре, защото си преписвах изгубеното.
Ходих на всички лекции/упражнения, но не мисля, че съм разбрала нещо от тях.

В интерес на истината гледах да се прибирам вкъщи колкото се може повече и може би затова и пренебрегвах някои от контролните.

По време на сесия се побърках от учене и се наркотизирах с кафета, обаче за всеки предмет се постарах да се подготвя (освен анализа, за 3ката на писмения мога да благодаря само на асистентката. Не че не знаех теорията с кориците, просто.... )

Много, много, много грешен начин, но така се получиха нещата. Първата година проработи за мен, мисля обаче да не го пробвам и занапред а да послушам съветите и да чета през семестъра ("от утре сядам да чета през семестъра" :) )

~ "Name" - The Goo Goo Dolls

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 06:26 
В началото бе словото
Аватар

Зависи от общата култура и от интереса ви към съответната информация.
За мен най-важно е да преценя доколко искам и доколко се налага да асимилирам купчината материали. След това си правя план за работа и преценявам колко време ми е необходимо за изпълнението.
Ето как става при мен в най-лошия случай: при липса на време (за 1-2 дни)+ниикакъв интерес и + никакви знания и обща култура по съответния въпрос.
1. Опитвам да вникна в предмета на изучаване. 2. Методите. 3. Да свикна с терминологията. 4. Определям, кое според мен е особено важно и не произтича логиески от друго (нещо като аксиомите на дисциплината) и го запаметявам - в случая е задължително си създам логически връзки с вече известни ми факти и е мн ого добре ако си създам и ярки асоциативни връзки. 5. След като тази рамка информация(от точка 4) е запаметена допълвам картината в зависимост от наличното време.
Така всичко запаметено е и разбрано и какъвто и въпрос да ви се падне винаги ще има какво да кажете, а при достатъчно отделено време и положени усилия можете да бъдете блестящи.
успех на задочниците

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 19:12 
В началото бе словото
Аватар

честно казано не разбирам хората които учат до побъркване...без дори да влагат капка разум... :shock: аз като уча гледам просто да съм спокоина...чета на глас и отделям приблизително по 4-5 часа но само ако е за изпит...човек винаги може да си разпредели така нещата че да не се претоварва... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 22:58 
В началото бе словото
Аватар

За разпределянето на времето съм много съгласна, но е доста трудно, докато се превърне в навик. В гимназията най-трудната ми година беше в 10 клас. Имах 17 предмета, всеки ден по 7 различни часа, тогава започнах и тренировки та бях заета вечерта до 10. Е тогава за пръв път разбрах какво е екстремно учене. Изписвам програмата за цялата седмица, срещу предметите кое колко ще ми отнеме и така. В случая май ще се наложи да правя същото за тия лекции. Иначе да запомня всичко на екс - НЯМА ШАНСОВЕ! За Държавния си изпит прочетох 20 теми за ден и половина и сега нищо не помня! Ама все си виках: Има време, спокойно! Е много ми беше спокойно накрая. Думи нямам :evil: !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2005, 04:28 
В началото бе словото

Пием в Джим Бийм ,,,, и винаги взимаме стипендия , тва е схемата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2005, 06:20 
Стенограф
Аватар

Milanoff написа:
Пием в Джим Бийм ,,,, и винаги взимаме стипендия , тва е схемата

:) :) :) важното е да се работи по схема

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2005, 06:25 
В началото бе словото

и схемата да работи, 3 години работи в Туризма, дано да проработи още една

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2005, 19:00 
В началото бе словото
Аватар

Местоположение: In your house I long to be. Room by room, patiently
Milanoff написа:
и схемата да работи, 3 години работи в Туризма, дано да проработи още една
Тъкмо щях да те питам какво учиш, че така си ги вземаш изпитите.

Майтапът настрана, но тактиката - "полят изпит - взет изпит" наистина работи.

~ "Name" - The Goo Goo Dolls

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2005, 21:34 
В началото бе словото
Аватар

Когато става въпрос за учене едно от най - големите ми притеснения е дали ще имам откъде да прочета. :book: Когато имам целия необходим материал пред себе си се чувствам по - спокоен, което води и до рационално разпределяне на времето. Останалото е въпрос на воля.
Обаче от друга страна не мога/не искам да чета в онези разконцентриращи места, наречени библиотеки. :sad3:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2005, 02:36 
В началото бе словото

колежките винаги помагат с лекции, когато се налага, .... понякога трабва да се учи за един изпит всеки семестър, понякога за два ... но не повече. Ние в Туризма май нямаме време да полеем всички взети

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2005, 03:07 
Форумозавър Рекс

goadelic написа:
В тоалетната. На спокойствие. :)

Шегата настрана, но наистина е ефикасно :).
Иначе и аз като вас изпитвам голяма трудност да седна да уча, всъщност това е по-трудната част като че ли.Съгласен съм и че системното учене е правилния избор. А за това как уча: от скоро използвам една стратегия, с която си изкарах шофъорските и изпита по Английски в СУ. Става дума за стандартното учене, с допълнението, че това което е неясно или което се бърка се записва на отделен лист ..всъщност аз ползвам notepad :) и после се концентрираш главно на това, което грешиш или не разбираш. Разбира се, възможно е да сбъркаш неща, които преди това не си бъркал, но ми се случва достатъчно рядко, че да си харесвам "системата"

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2005, 04:11 
В началото бе словото
Аватар

Не знам дали някой от вас е пробвал да учи рано сурин в полусънено състояние - при мен действа безотказно. Тогава мозъкът е като гъба, запомня се всичко за отрицателно време и то остава като трайни знания. Предполагам, че при всеки е различно, но съм говорл с мои приятели и някои от тях също учат така.
По късно в деня вече ми е по-трудно да се концентрирам след като вече човек се е събудил напълно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2005, 16:12 
Пишете, о, братя
Аватар

Ох, и аз се притеснявам дали ще имам откъде да уча. Страхувам се, че май няма да мога да записвам всички лекции, щото аз и без това си пиша бавно като костенурка :cry: Дано се намерят добри колеги и колежки, от които да ксерокопирам лекциите :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Учите ли през семестъра?-качество на образование(25.03.2005)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Други

mushroomhead

32

2058

14 Апр 2005, 13:20

Crematory Преглежда последните мнения