Дата и час: 23 Яну 2026, 00:56

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 345 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 09:28 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Йоу от мен паднал в боя за Японистика,че и за Кореистика ^_^(")

Така като ви слушам(чета де :lol: ) ,започвам да се разколебавам за евентуално местене до година в която и да е от двете специалности. Излиза ,че човек е най-добре да си завърши нещо друго с което поне може да си немаери уж работа и после за удоволствие да учи азиатски език?!?! Не знам как би станал този номер, след 4-5 години в една специалност ти изпиват мозъка, и най-вероятно вече няма да е в същото цветущо здраве и производителност за втора,особено от този тип филологии. Ако пък си завърши човек казвате,че няма къде да се работи по специалността. Ох кофти,много тъпо. Добре ами в Япония и Корея какво биха могли да работят завършилите такава филология от България??! Не е като да сме цъфнали от добросъседски отношения и бизнес с Корея...с Япония е по-добре ми се струва ,но пак не достатъчно.
Как смятате?
Човек трябва да избира м/у това какво иска и какво евентуално ще му е полезно ~

П.П.Относно негативните мнения на хората към тези филологии ще споделя една случка. Там наложих си се аз ,че ще ги пиша тези филологии и наще мрънкаха и после се съгласиха. Срещат някакви сипатяги майка ми(доста пъти и се е случвало) и на отговора и кво ще кандидатствам се получава от среща: Ми като имаш пари да си е издържаш и да си я храниш цял живот!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Как да не ги пребие човек,тези мили сладури. Но се опасявам,че има някаква истина в тва. Но не искам да го приемааааааааааа

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 10:48 
Пишете, о, братя
Аватар

Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
Ти ако си некадърно копеле навсякъде ще имаш проблеми с реализацията, независимо каква специалност учиш. Всичко зависи от индивидуалните ти качества. Какво би било по-рентабилно? Право? Икономика? Там на година излизат хиляди завършили уж специалисти. Според мен конкуренцията там е къде по-жестока и както навсякъде зависи от способността ти да рекламираш и продаваш себе си и професионализма си на правината цена. Каквото и да учиш, гаранция за успешна и бърза реализация НЕМА. Никой не може да ти я даде. Стягаш си гащите, ставаш професионалист и започваш да се реализираш. Ох и стига с тия драматизации, гадно е да се учи филология, ама и други неща са гадни, егаси.

Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 11:14 
От дъжд на вятър
Аватар

Не разбирам отношението ти нещо,струва ми се че се държиш нападателно,а целта ми не е да се карам с теб, съжелявам ,че мнението ми те е подразнило и че съм ти нарушила личния комфорт. Повече няма да се бъркам във вашата тема с бесмислените си разсъждения. Простете за невежеството.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 11:24 
Постоянно присъствие
Аватар

FeelingSad написа:
Малко ти е късно за шизофрения. Вече си първи курс Кореистика и ако вземеш, че послушаш Circle Line, току-виж си паднала и от двата стола. ;)
аз не я карам да се отказва или нещо подобно, просто отбелязвам, че ентусиазмът ще спадне и то немалко; ще се получи и при теб, вярвай ми, сега си се надула като балон, който съвсем скоро обаче ще се пукне :lol: :lol: :lol:
относно реализацията такава ИМА, знаеш ли отлично езика, работа ще намериш - тук, на запад или на изток; смело бих казал, че кореистиката е много по-перспективна специалност от всички специалности в УНСС например, който не вярва, ще се убеди сам по някое време

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 11:52 
От дъжд на вятър

Circle Line написа:
относно реализацията такава ИМА, знаеш ли отлично езика, работа ще намериш - тук, на запад или на изток; смело бих казал, че кореистиката е много по-перспективна специалност от всички специалности в УНСС например, който не вярва, ще се убеди сам по някое време

нз какво имаш предвид под владеене на "езика отлично". Имам опит в ученето на труден език и си давам сметка, че ще излъжа, ако кажа дори, че го знам на много добро ниво, а камо ли да учиш 4 г. корейски и да се пишеш за специалист. Това е абсурд. Колкото до унсс, когато не разбираш нещо, по-добре не го коментирай. Иначе говориш само празни приказки.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 12:54 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Пишман икономистите не спират да ни наблюдават темичките и веднага скочиха да си защитават бялата сграда :lol:
Седи си у студентски град...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 13:21 
Пишете, о, братя
Аватар

Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
Това е форум, аз не ви познавам, няма как да влагам негативни емоции към вас в нещата, които пиша. Не ми се връзвайте толкова. :)

Иначе за ентусиазма, Circle Line не може по-прав да бъде. Всичко бързо ще загуби розовите си краски и като изтрезнеете от първоначалната еуфория, ще трябва да имате друга мотивация и цел за които да се хванете.

Иначе, айде да си приказваме за икономика, или и аз нямам право да коментирам. Идвам от икономическа гимназия, тая материя ми е пределно ясна. И с икономическите ВУЗ-ове см запозната доста добре, както със системата им, така и с нивото на образование, което предлагат. И знам, че дипломата в УНСС не тежи толкова, колкото им се иска на някои студенти.

Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 13:51 
Постоянно присъствие
Аватар

д-р_Хауз написа:
нз какво имаш предвид под владеене на "езика отлично". Имам опит в ученето на труден език и си давам сметка, че ще излъжа, ако кажа дори, че го знам на много добро ниво, а камо ли да учиш 4 г. корейски и да се пишеш за специалист. Това е абсурд. Колкото до унсс, когато не разбираш нещо, по-добре не го коментирай. Иначе говориш само празни приказки.

Ако си завършил езикова гимназия, БИ ТРЯБВАЛО да знаеш какво имам предвид, и ако искаш да знаеш, има хора от 4-ти курс, които говорят корейски на много добро ниво, толкова добро, че да могат да станат професионални преводачи на корейския посланик например; корейският не е по-труден от немски, английски или френски, така че не е кой знае какво мъчение да усвоиш този език за 4 години--> ето защо, д-р Хауз, по-добре запази своето абсурдно мнение за себе си; що се отнася до УНСС, много добре разбирам нещата, защото информацията за този университет ми идва от извора просто, не познавам един и двама, които учат там; а най-добре за УНСС би се изкаал Явор, за когото по-горе Руслана беше писала малко; той учи последна година МИО в УНСС и ни е разправял какви ли не абсурди за този университет и за специалностите там....

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 13:58 
Постоянно присъствие
Аватар

phoebe написа:
Седи си у студентски град...

и аз така викам.... те, между другото, повечето, които учат в УНСС, не излизат с години от студентски град, аз познавам някои, които за цялото си следване там не са напускали тоя квартал :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 14:14 
Реалист

Мнението на д-р Хауз въобще не е абсурдно и аз напълно го подкрепям. От завършващите тези източни филологии всяка година най-много 1 да знае езика на високо ниво (а може и този един да го няма), останалите поназнайват. За перфектно познаване и дума не може да става. А сравняването на ЦИЕК с гимназия, и на източните езици със западните, е смешно и наивно.
Circle Line, изхвърляш се. Ще ти напомня, че колкото повече учиш (особено езици), толкова повече разбираш, че няма научаване и си далеч от съвършенство.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 14:26 
Постоянно присъствие
Аватар

Е то съвършенство никога не можеш да постигнеш в никоя област, щото нали се сещаш, че ако си съвършен, ще станеш Бог... а аз не съм казал, че за 4 години можеш да научиш източен език съвършено, та дори майчиния български не си знам съвършено; но на добро ниво може да се усвои без особени проблеми и трудности; а направих паралел с опита, който трупаш по отношението към езиците като цяло, а не че ЦИЕК е езикова гимназия, не съм поставил знак за равеснтво между двете; просто хората, завършили езикови гимназии и занимавали се сериозно с език там, имат изградени вече някакви представи и натрупан опит, който ще им помогне много в ЦИЕК и ще им бъде като един вид мерило, което по някое време ще може да отчете до колко те са усвоили съответния източен език... просто съдя по себе си и по колегите ми и досега не съм грешил, така че не мисля, че се изхвърлям с по-горните си изказвания

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 15:10 
Реалист

Какво друго да се каже... Млади хора, светът им е в краката. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 16:38 
В началото бе словото
Аватар

Circle Line коя е тази девойка в подписа ти? От доста време се чудя :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 18:30 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Тъй като виждам, че в тази тема има повече хора от по-горни курсове. Аз не съм Кореистика, но тази година ще съм зайче в ЦИЕК. Искам да запитам следното: дали всяка филология ще си е една група или ще ни разделят. Мисълта ми е дали ще ни разделят (въпреки че сме малък брой хора), за да се обръща повече внимание на студентите по отделно, или ще си джиткаме заедно?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2007, 18:42 
Реалист

Зависи. Арабистите май ги разделят. Нас по-малките групи не.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 345 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Следваща