KlimBo написа:
Направо ми се повръща от заспалото студентско общество, ако въобще има такова. Сега след показното увеличение на заплатите на една слабоумна прослойка трябва да се двигнат всички университети, училища и болници, и да блокират цялата жалка държава, а не да се правят протести в 20:00 вечерта, които не пречат на никого. Трябва абсолютна блокада да се направи на нормалното функциониране на тая развалена държавна машина и да не спират протестите, докато заплатите в интелигентните сфери не станат 3 пъти колкото ватманските. Жалко за една държавица, в което голяма част от обществото приема за нормално един главен асистент да взима 350лв., а един ватман около 900 лв. ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО!!!
" Държава в която един ватман с осми клас образование, взима 900лв., един учител-300, един хирург-около 400-500, ТОВА НЕ Е МОЯ ДЪРЖАВА!
ПО-ДОБРЕ ТАКАВА ДЪРЖАВА ДА НЯМА НА КАРТАТА НА ЕВРОПА!!! "
Много добре казано. Мисля тия дни да си го направя, като надпис на фланелка и да покажа на обществото, какво мисля.
Взе да се получава доста кофти с тази ситуация... явно вече така ще се процедира в нашата страна... за да вземеш това, което ти се полага, трябва да блокираш нормалния строй и да създадеш хаос. И сега какво следва.... Всички учители да спрат да преподават и лекарите да оперират ли? Ха

Жалка картинка.... накрая или държавата ще фалира, защото очевидно толкова пари, колкото да се угоди на всички няма...или ще се озовем в центъра на една доста люта гражданска война.
Но определено след създалата се ситуация всеки уважаващ себе си специалист, независимо в коя област, който взема значително по-слабо възнаграждение от реално полагащото му се , ще се разбунтува и ще е прав. Някак равновесието се нарушава и съвсем логично възниква въпроса "ами аз защо го уча това висше образование"? след като работник в градския транспорт, взема пъти повече...а на всичкото отгороре има и отделно парички за храна. Горките политици.... Д*** да им е яко, защото положението ще става все по-тежко
Остава ни утехата , че поне след това повишение на заплатите, шофьорите ще имат малко по-прилично поведение към пътниците и няма да се нагала да чакаме по 40 минути за великото 280...докато на отсрещната спирка се изреждат цели 5 такива.....