Дата и час: 17 Яну 2026, 21:02

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Протест и пълна блокада
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 14:13 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Направо ми се повръща от заспалото студентско общество, ако въобще има такова. Сега след показното увеличение на заплатите на една слабоумна прослойка трябва да се двигнат всички университети, училища и болници, и да блокират цялата жалка държава, а не да се правят протести в 20:00 вечерта, които не пречат на никого. Трябва абсолютна блокада да се направи на нормалното функциониране на тая развалена държавна машина и да не спират протестите, докато заплатите в интелигентните сфери не станат 3 пъти колкото ватманските. Жалко за една държавица, в което голяма част от обществото приема за нормално един главен асистент да взима 350лв., а един ватман около 900 лв. ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО!!!

" Държава в която един ватман с осми клас образование, взима 900лв., един учител-300, един хирург-около 400-500, ТОВА НЕ Е МОЯ ДЪРЖАВА!
ПО-ДОБРЕ ТАКАВА ДЪРЖАВА ДА НЯМА НА КАРТАТА НА ЕВРОПА!!! "

Много добре казано. Мисля тия дни да си го направя, като надпис на фланелка и да покажа на обществото, какво мисля.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ПРОТЕСТ и ПЪЛНА БЛОКАДА
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 17:10 
В началото бе словото
Аватар

KlimBo написа:
Направо ми се повръща от заспалото студентско общество, ако въобще има такова. Сега след показното увеличение на заплатите на една слабоумна прослойка трябва да се двигнат всички университети, училища и болници, и да блокират цялата жалка държава, а не да се правят протести в 20:00 вечерта, които не пречат на никого. Трябва абсолютна блокада да се направи на нормалното функциониране на тая развалена държавна машина и да не спират протестите, докато заплатите в интелигентните сфери не станат 3 пъти колкото ватманските. Жалко за една държавица, в което голяма част от обществото приема за нормално един главен асистент да взима 350лв., а един ватман около 900 лв. ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО!!!

" Държава в която един ватман с осми клас образование, взима 900лв., един учител-300, един хирург-около 400-500, ТОВА НЕ Е МОЯ ДЪРЖАВА!
ПО-ДОБРЕ ТАКАВА ДЪРЖАВА ДА НЯМА НА КАРТАТА НА ЕВРОПА!!! "

Много добре казано. Мисля тия дни да си го направя, като надпис на фланелка и да покажа на обществото, какво мисля.

Взе да се получава доста кофти с тази ситуация... явно вече така ще се процедира в нашата страна... за да вземеш това, което ти се полага, трябва да блокираш нормалния строй и да създадеш хаос. И сега какво следва.... Всички учители да спрат да преподават и лекарите да оперират ли? Ха :) Жалка картинка.... накрая или държавата ще фалира, защото очевидно толкова пари, колкото да се угоди на всички няма...или ще се озовем в центъра на една доста люта гражданска война.
Но определено след създалата се ситуация всеки уважаващ себе си специалист, независимо в коя област, който взема значително по-слабо възнаграждение от реално полагащото му се , ще се разбунтува и ще е прав. Някак равновесието се нарушава и съвсем логично възниква въпроса "ами аз защо го уча това висше образование"? след като работник в градския транспорт, взема пъти повече...а на всичкото отгороре има и отделно парички за храна. Горките политици.... Д*** да им е яко, защото положението ще става все по-тежко :)
Остава ни утехата , че поне след това повишение на заплатите, шофьорите ще имат малко по-прилично поведение към пътниците и няма да се нагала да чакаме по 40 минути за великото 280...докато на отсрещната спирка се изреждат цели 5 такива.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2007, 10:38 
В началото бе словото

Отдавна я има поговорката "Учи, мале, за да не работиш". За съжаление това разбиране все още битува навсякъде из разпадащата се държава. Умствения труд не се признава за труд от никой. Аз като кандидат-докторант също съм възмутен от това. Аз съм абсолютно убеден, че всеки в тоя университет може да върши работата на протестиращите шофиори, трамвайджии и други подобни. Искам да знам обаче колко от тях могат да вършат нашата работа? и докато за да станеш шофьор ти трябва 8 клас и един курс от няколко седмици, за да станеш научен работник ти трябват много години упорит труд. Но кой ти го признава...
И в края на крайщата никъде по света таксиджиите и трамвайджиите не са по-важни за държавата от учените. Това е само БГ-патент. Всички съвременни държави разчитат на учените, за опазване на природата, подобряване условията на труд, намаляване на разходите и увеличаване на печалбите. Само в БГ тия неща са загърбени. Но това е нормално - неграмотните ни политици разчитат на масовата неграмотност, за да се задържат на власт.
Както пишеше на една стена в моя квартал "Обичам родината, мразя държавата!". Мисля, че е крайно време тая западаща организация да бъде затворена и предсмъртните й мъки да бъдат спестени. Защото вече се видя, не само че нещата няма да се оправят, и че никой не иска нещата да се оправя, а и че основната цел е - да се съсипе и малкото останало. Основен политически девиз - "След мен и потоп..."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2007, 11:12 
В началото бе словото
Аватар

Хората не са слепи,всички виждат какво е положението. Проблемът е че всички се оплакват и нищо не правят.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2007, 12:07 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
пич, не си ли взе поука като ти заключиха предната (идентична с тази) тема? :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2007, 11:50 
Пишете, о, братя

Вече не само държавата се скапа, но за съжаление и хората в нея.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2007, 16:11 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
Нищо й няма на темата. ЗА! Нагли шофьори, наглииииии!!!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2007, 23:53 
В началото бе словото

прави сте, Бг sucks

Последна промяна Roskomanson на 23 Сеп 2007, 23:59, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2007, 23:58 
В началото бе словото

Аз нямам нищо против шофьорите.Нормално е да искат да живеят по-добре,както всички останали.Но това си е възмутително. Прави сте,че тази селяндурска държава,оценява само работата на тъпаците,работата с мотиката,метлата и шофьорството. Досега аз не съм срещнал шофьор,който да блести с някакви зачатъци на интелектуални дарби. Но държавата и долните политици са виновни за това. Те не насърчават по никакъв начин интелектуалния труд. Не мога да повярвам как е възможно учени от БАН да получават по 250 лева на месец. Българин съм и я мразя тая държава,мразя я с цялото си сърце и от дъното на душата си. Мразя и глупавия народ, с който живея. Не искам да съм тук и си мечтая съдбата да е била по-благосклонна към мен и да съм се родил на друго място. Така че,завършвам си образованието,което не е в чужбина,тъй като мама и тати са едни учители, и по най-бързия начин изчезвам от тук. ..... и на нашата неблагодарна България. Един ден тук ще останат само изметта и никои друг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ПРОТЕСТ и ПЪЛНА БЛОКАДА

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в България

KlimBo

51

2642