Дата и час: 21 Яну 2026, 12:00

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2007, 15:57 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Те са за различни места - едната е за пропуска ти за общежитието, другата за досието ти :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2007, 17:28 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
Значи и аз имам въпросче. Когато излезе класирането и аз разбера в кой блок и стая съм, какво трябва да направя. Да ида първо до блока и да се кача да си я разгледам, така ли? Ами портиерът ще ме пусне ли? Ами съквартирантка/ите, имам ли право да поискам да вляза преди да съм платила и получила ключ.
И неща от какъв характер мога да упомена когато подписвам този лист. Примерно счупен душ, стъкло, врата на гардероб? Или това са дреболии и не ги смятат?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2007, 18:27 
В началото бе словото
Аватар

настаняването би трябвало да стане бързо.
в унсс е тегаво най-вече заради адресната регистрация дето я правят в 5-ти блок (телевизия май идва да снима опашките) и ходенето до поликлиниката за печат. при нас първото си го правиш в блока, а второто изобщо го няма :) (поне не се споменава в сайта на су)
един път су да е организирало процедурите по-добре и по-бързо от унсс 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2007, 18:32 
В началото бе словото
Аватар

ira написа:
И неща от какъв характер мога да упомена когато подписвам този лист. Примерно счупен душ, стъкло, врата на гардероб? Или това са дреболии и не ги смятат?

подпишеш ли, че си получил изрядна стая, такава и ще искат да оставиш - т.е. ти ще трябва да си оправяш нещата!

макар че душ, стъкло и гардероб това са дреболии в едно общежитие. проблемно е ако повредиш обаче плазмата, системата за домашно кино или махагоновите мебели в някоя от стаите на втория етаж на апартамента в който са те настанили :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2007, 19:39 
В началото бе словото

jexjex написа:
ira написа:

подпишеш ли, че си получил изрядна стая, такава и ще искат да оставиш - т.е. ти ще трябва да си оправяш нещата!

макар че душ, стъкло и гардероб това са дреболии в едно общежитие. проблемно е ако повредиш обаче плазмата, системата за домашно кино или махагоновите мебели в някоя от стаите на втория етаж на апартамента в който са те настанили :wink:

Кхкхкк, ясно
А по първия ми въпрос, някой ще отговори ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2007, 01:14 
В началото бе словото
Аватар

по първия до колкото знам редът е следният:

плащаш си наема в 42б и с касовата бележка която ти дадат, с лична карта и 2 снимки отиваш в блока където си разпределен и там вече си оправяш документите и чак тогава, след като всичко е готово и изрядно, ти дават ключ :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2007, 09:05 
Пишете, о, братя

Съветвам всеки един преди да се настани да си погледне стаята и съквартирантите - ако не ви пускат... отивате и думкате на вратата, тъкмо ще се запознаете със съквартирантите. Ако няма никой - разбивате вратата - така или иначе ще живеете там и ще я оправите, а ако няма да живеете - кво ви пука, че сте я разбили, нали не е вашата врата :)
Платиш ли вече за наема... после пари няма, а понякога има големи боклуци, които просто не стават за живеене (разбирай съквартиранти или стаи)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: :)
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2007, 10:32 
Пишете, о, братя
Аватар

zmey написа:
Съветвам всеки един преди да се настани да си погледне стаята и съквартирантите - ако не ви пускат... отивате и думкате на вратата, тъкмо ще се запознаете със съквартирантите. Платиш ли вече за наема... после пари няма, а понякога има големи боклуци, които просто не стават за живеене (разбирай съквартиранти или стаи)

Това е факт. Имате право да си видите стаята преди да платите и най-лесния вариант е да отидете направо при живущите там, защото домакинката няма да ви даде ключ да ходите по стаите сами. Ако все пак в стаята няма никой, защото повечето от останалите тук през лятото работят, а не дремят по стаите ще трябва да се спазарите с "добрата" лелка да ви я покаже.

Оффтопик: Ако има някои, който си ляга и става в нормално време, не прави кочина в стаята и знае за какво се ползва гардероба, може да пише едно ЛС за съквартирант в двойна стая :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: :)
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2007, 11:05 
В началото бе словото

zmey написа:
Съветвам всеки един преди да се настани да си погледне стаята и съквартирантите - ако не ви пускат... отивате и думкате на вратата, тъкмо ще се запознаете със съквартирантите. Ако няма никой - разбивате вратата - така или иначе ще живеете там и ще я оправите, а ако няма да живеете - кво ви пука, че сте я разбили, нали не е вашата врата :)
Платиш ли вече за наема... после пари няма, а понякога има големи боклуци, които просто не стават за живеене (разбирай съквартиранти или стаи)

Ъъъ, ето това исках да чуя!
Утре е заветният ден. После ще пиша каква кошара са ми отредили :wink: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2007, 12:59 
В началото бе словото
Аватар

Е, какво, като си видиш стаята и е отчайваща, да не би някой да ти позволи да си я смениш или да ти съчустват и помогнат да я оправиш :? Като не ти харесва се изнасяш, какво ги бърка онея...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2