Дата и час: 19 Яну 2026, 06:56

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Етнология
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2005, 01:37 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Ми като гледам всички почнаха да питат за бъдещите си специалности та реших и аз да видя дали някой може да каже някоя дума за етнологията и като цяло за историческия факултет. Ако някой има каквато и да е информация ще се радвам да я сподели. :wink:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2005, 02:31 
Легендарен флуудър
Аватар

Имам добро мнение за историческия - учила съм там. :D Специалностите са добри , но си изискват ученето...В етнологията учат повечето исторически дисциплини плюс специализира
щи предмети в съответната област.Абе хората ,които го учат , чувам , че са доволни , интересно им е . :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2005, 04:13 
В началото бе словото
Аватар

Съгласен съм напълно. като цяло историческата наука в България е на много високо ниво, а може би историческия факултет на СУ в номер 1. В спор с ВТУ де :wink:
Етнологията като цяло е ужасно интересна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2005, 04:41 
wild child
Аватар

И аз с две ръце за ИФ на СУ ( и на ВТУ :notworthy: )! Много високо ниво на преподаване, преподавателите са хора, пред които се прекланям( няма да цитирам имена сега), ама си се учи наистина здраво. Това последното е единственото, което ме спира да запиша втора спец. история- опасявам се, че няма да мога да съм на ниво при паралелното учене. :oops:

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2005, 05:21 
Легендарен флуудър
Аватар

Абсолютно вярно.И аз се колебая за паралелно учене .Не знам...трудничко е ... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2005, 22:20 
В началото бе словото
Аватар

И все пак, ако човек наистина има много интереси сега е момента да ги реализира. После - кой знае на къде ще ни отвее вятъра.
Пък и младите хора които имат желание и възможности за интелектуално развитие не са много. Според мен от студентите в СУ , ВТУ и малцината в елитни западни университети зависи дали ще се промени картинката в България.
Да бъдем префекционисти 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2005, 02:56 
От дъжд на вятър
Аватар

[quote="got"]Абсолютно вярно.И аз се колебая за паралелно учене .Не знам...трудничко е ... :roll:[/quote]

споко,хора.Аз съм заика в история и смятам да се боря за второ висше,пък,каквото сабя покаже.Пробвайте,ако искате да учите История.Ако не-ще имате поне едно висше.Ученето си е бая,но ако ви влече-хайде-станете ми колежки и колеги:):):) :D :!:

Последна промяна STRANGER-F на 11 Сеп 2006, 10:31, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Етнология
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2005, 02:59 
От дъжд на вятър
Аватар

[quote="soul assassin"]Ми като гледам всички почнаха да питат за бъдещите си специалности та реших и аз да видя дали някой може да каже някоя дума за етнологията и като цяло за историческия факултет. Ако някой има каквато и да е информация ще се радвам да я сподели. :wink:[/quote]

Етнологията е страхотна специалност.май се делеше на 2.Учи се история и отделно етнология-за нациите,за религиите,за традициите и т.н.:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2005, 06:41 
В началото бе словото
Аватар

Малко информация от първа ръка :lol: :lol:
Уча етнология и съм много доволна-попринцип всичко зависи от това какво жалание проявяваш ,но определено е една от най-интересните специалности и най-малкото от всичко ти дава култура(малко ракламка :lol: :lol: :lol: )
Както писаха по-горе модулите са разделени на две-исторически(идват в повече,но какво да се прави) и етноложки-които са по-интересните определено-в самия сайт на СУ-има доста информация какво се изучава
Иначе какво друго-етнологията в СУ засега е на най-добро ниво от университетите в България-така,че имаш късмет
А забравих да добавя,че най-хубавото идва след сесията-а именно ПРАКТИКАТА(обикновено се провежда в Родопите)-това е нещо което се помни определено :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2005, 16:25 
Пишете, о, братя
Аватар

Радвам се, че ви харесва това, което учите. Етнолгията и историята ми бяха на едно от първите места, така че можеше да попадна и там.
И все пак успех на всички етнолози! :)
PS:Етнологията нали изучаваше бита и традициите на народа или нещо такова?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2005, 05:10 
В началото бе словото

Етнологията си ми беше първо желание, та може да се каже, че имам. Рут Бенедикт ще ми яде парцалите като порастна и отида в Източна Самоа на експедиция :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2005, 23:01 
В началото бе словото

Засега е екстра. Някой по-голямшък дали не може да каже нещо за първите изпити в специалността?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2006, 14:36 
Паисий
Аватар

хора зарадвах се адски много на сичките хубави неща които чух за етнологията!Вече съм направо адски щастлив че ме приеха точно това и с нетърпение чакам започването на лекциите

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2006, 19:49 
В началото бе словото

здравейте :P и аз ще бъда сега първа година в су,специалност история.По принцип съм много доволна,защото обичам историята и знам,че ще ми е интересно.Но съм решила да записвам и втора специалност психология или публична администрация,та въпроса ми е възможно ли е съчетаването на две специалности.Как става записването на втората,има ли специални изпити?непосилно трудно ли е,както ме убеждават или с желание може да се постигне?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2006, 10:26 
От дъжд на вятър
Аватар

vixen_ написа:
здравейте :P и аз ще бъда сега първа година в су,специалност история.По принцип съм много доволна,защото обичам историята и знам,че ще ми е интересно.Но съм решила да записвам и втора специалност психология или публична администрация,та въпроса ми е възможно ли е съчетаването на две специалности.Как става записването на втората,има ли специални изпити?непосилно трудно ли е,както ме убеждават или с желание може да се постигне?

здравей:) много се радвам,че си влязла в мойта специалност-радвам се да срещам колеги във форума:):):) Ами-искам да ти кажа само едно-може да вземеш и втора специалност,но самата специалност история е много трудна,защото материала понякога се оказва непоносимо гоооолям!!!!един съвет от мене-хващай археологията от началото на годината,защото иначе няма изкарване-към 60 човека бяха скъсани на редовната сесия,а повечето от другите минаха с 3 , 4.ТАка че ако се изисква бал за втора специалност- наблегни на археологията ( и тракологията).Друг въпрос е,че материалът е мнооого обемен и става все повече и повече с всяка година и не знам дали ще ти е възможно да носиш 2 дини под една мишница,особено когато искаш да изкарваш добри резултати!Но изборът е твой,бъди амбициозна и решителна:):):) :D успех :D :P 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща