Дичоу написа:
НЕ!!!
Не залужават 1000 лева заплата....
Не го заслужават, защото от това няма да се повиши качеството на образование...следователно...парите просто ще изтекат в техните джобове...
От къде знаеш? Бил ли си учител? Как да повишат качествата си, когато нямат пари да купят новата литература по специалността си, за а повишат качеството на преподаване?! ПРИМЕРНО!? И какво значи изтекат?! Ти с 250-300 лв можеш ли да живееш? М? "Изтичането" няма да е в джобовете им, а в сметките за ток, парно...
И да, хубаво ще е да има изцяло реформа, КАЧЕСТВЕНА, в образованието.
Инспекторе, не знам кви фишове си гледал. Майка ми е учител с 15 години стаж, с клас квалификации. Чисто взема 350. В Пловдив. Не знам как е в малките градчета, но дълбоко се съмнявам - все пак в това на съпруга ми има незаети места за учители. Що ли не се убиват да идат? Заради високите заплати ще да е.
Веднъж вече обещах да не пиша в подобна тема, не се сдържах и продължих да споря с кокошки. Тоя път обаче наистина ми е за последно. Тези , които сте против увеличението, помислете какво е да се изправиш срещу 30 деца, в 4 различни класа на ден. Да преподаваш с различен ритъм, често и различни уроци. Да задържаш вниманието им, да се опитваш да направиш от тях личности, а те да ти се подиграват. Родителите им също. Да подготвяш класни и контролни, да проверяваш класни, контролни, домашни (ако са езици и литература - с различни почерци! ). И всичко това от един горе-долу възрожденски плам, защото както вече казах, с тия пари не се живее.
За Вълчев нямам думи. Те и другите не бяха цвете за мирисане, но той просто е безобразен министър.
.