Какво трябва да кажа примерно?!
Социологията е страхотна наука или какво ще правите след това. Нямам си на идея. Не е най-доброто от всички светове, но е по-добре от някой други измислени специалности. Друг е въпросът за нейното приложение извън академичното познание и практика. Както може би сте забелязали Българското общество отдавна не е задружно и дори не е общество, а някаква пасмина от разни групички и сингъл тарикати. Точни поради това няма никакъв интерес към това да им обяснявате кое, как, защо се е породило, какви са причините и т.н. Ако бяхте поне икономисти можеше да им обясните как да източат малко ДДС, да манифестират скъпи пратки като нискостойностни и да плащат по-малко такси а държавата... За сметка на това, когато чуете социолог какво си представяте. Един чичко, който ви говори кой с кого ще се коалира, кой за кого ще гласува и тем подобни неща. Нищо общо няма социологията като наука с тези дребни проблеми. За съжаление аз не съм най-добрият в курса, но не съм и най-зле

за това няма да се отпускам в задълбобчени анализи на специалността, а ще ви кажа, че някой от вас може да се окаже съвсем различно от това, което са очаквали... и все пак бъдещи колеги социолози - на добър час в начинанието. По-добре социолог, отколкото "дървен философ" /но не като колегите от специалност философия/.