Дата и час: 17 Яну 2026, 16:53

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Плувен комплекс "Приморски" отвори врати
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2007, 00:45 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Една невероятна новина за варненци!Макар с малко закъснение :).

Цитат:
Плувен комплекс “Приморски” във Варна ще отвори врати на 13 септември. На официалното откриване, което ще се състои същата вечер от 20,30 часа ще присъстват изпълнителният директор на Българската федерация по плувни спортове и олимпийска шампионка Таня Богомилова, най-добрият състезател по маратонно плуване Петър Стойчев и ректора на Националната спортна академия проф. Лъчезар Димитров.

Припомняме, че плувен комплекс “Приморски” е построен през 1964 г. Оттогава той е ремонтиран частично през 1982 г. и 1990 г., когато във връзка с проведените Европейски първенства по водна топка, са подменени плочките и седалките. Основният ремонт на комплекса започна още по време на първия мандат на кмета Кирил Йорданов.

Сега, няколко години по-късно, басейнът, който ще носи името на “Юлиян Русев” отговаря на всички съвременни изисквания на FINA. Той има олимпийски размери - 25/50 метра, съвременна филтърна и дозаторна станция за пречистване. За пълненето му се използва минерална вода.

Детският басейн също има отделни пречиствателна и дозаторна системи и е съобразен със съвременните изисквания за обучение. Трибуните за зрители са с капацитет 500 места. Осветлението също отговаря на изискванията за провеждане на вечерни състезания и е подходящо за заснемане на състезания от телевизии.

Басейнът разполага с отделни обслужващи сгради - за възрастни и за деца. В тях се помещават 6 съблекални, 4 бани, лекарски кабинет с помещение за допинг контрол, 4 треньорски стаи, 2 стаи за съдии, стаи за управителя и обслужващия персонал, спортен магазин и кафе-сладкарница с панорама за 120 души. Има асансьор до високите етажи и специален подход до басейна за хората с увреждания.

Отоплението на сградата е решено по най-икономичния начин – чрез природна газ. Възстановен е и подхода за граждани до южния плаж. Басейнът ще се ползва от 11 спортни клуба по плуване, водна топка, синхронно плуване и модерен петобой. В него ще могат да спортуват още граждани, плувци-ветерани, студенти. Там ще се провежда и начално обучение по плуване на деца.

Окончателните ремонтни дейности все още не са приключили. До края на годината ще влезе в експлоатация и най-старият басейн в комплекса, като за целта от бюджета са отпуснати 2,5 милиона лева. Закритият басейн ще се ремонтира през следващата година.

Преди:
Изображение

Сега:
ИзображениеИзображениеИзображение

Басейна е в гъза!!! :D

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2007, 11:18 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
ааа това е перфектно! направо им завиждам на варненци 8) басейнчето изглежда доста cool :thumbright:
да им е честито! ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2007, 11:24 
странна птица
Аватар

Браво,HeyGod,изненада ни прекрасно с тази новина :)
Къде са ми банските :duckie:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2007, 11:57 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Мен ме е яд много,строят молове,басейни,пързалки пък аз бягам от тука :(.Най-много ме е яд за басейна.
Ама напук ще се върна! :D

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2007, 12:21 
странна птица
Аватар

HeyGod написа:
Мен ме е яд много,строят молове,басейни,пързалки пък аз бягам от тука :(.Най-много ме е яд за басейна.
Ама напук ще се върна! :D

Оххх,бъркаш ми в болната рана с този пост,умирам си за Варна,затова и аз ще се върна някой ден и нищо и никой не би могъл да ме накара да живея в София от тогава нататъка... :)
Ама айде стига с този песимизъм,София също е готино място и предлага неограничен брой възможности за работа и забавление...а пък и Варна няма да избяга :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2007, 14:27 
В началото бе словото
Аватар

АРМЕНКА написа:
София също е готино място и предлага неограничен брой възможности за работа и забавление...
хах..но не и за живеене ;) ще те видим какво ще мислиш, ако не след месец-два, то поне след година ;) sry, че казвам всичко това, но няма какво да се заблуждаваме...;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2007, 22:09 
странна птица
Аватар

[/quote]хах..но не и за живеене ;) ще те видим какво ще мислиш, ако не след месец-два, то поне след година ;) sry, че казвам всичко това, но няма какво да се заблуждаваме...;) [/quote]

Вероятно си мислиш че съм зайче в СУ и затова така се впечатлявам от "големия град" :)
В София съм вече 3-та година и едва ли ще си променя мнението за нея....е,и аз не бих живяла тук,прекалено голяма лудница е,пък и малко ме дразнят хората,ама се свиква мнго бързо :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2007, 16:00 
В началото бе словото
Аватар

Брат ми започна тренировки по водна топка на новооткрития басейн и отзивите му са страхотни. Съжалявам, че няма да имам възможност да му направя един test-driving, но като си дойда през декември може вече да е отворен за граждани. Защо ли си мисля обаче, че навръх Коледа няма да ми е до открити басейни?!?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2007, 19:58 
странна птица
Аватар

zvezda написа:
Брат ми започна тренировки по водна топка на новооткрития басейн и отзивите му са страхотни. Съжалявам, че няма да имам възможност да му направя един test-driving, но като си дойда през декември може вече да е отворен за граждани. Защо ли си мисля обаче, че навръх Коледа няма да ми е до открити басейни?!?

Четеш ми мислите,и на мене ми се искаше по Коледа да се плъосна като печено прасенце в новите басейни,ама рискувам посещение в Окръжна болница с диагноза замръзване..АМИН :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2007, 10:36 
В началото бе словото
Аватар

АРМЕНКА написа:
е,и аз не бих живяла тук,прекалено голяма лудница е,пък и малко ме дразнят хората,ама се свиква мнго бързо :)
за лудницата си определено права;) но за хората...хмм...всеки знае..хах, как беше....че София е най- голямото село на Бг. Тук са събрани хора от цялата страна; хора с различни характери, привички, нрави и т.н. , затова не можеш да ги сложиш под общ знаменател;) съответно няма как да ти харесват всички "тук" :!: Трябва да си уникално толерантен/на или непокис, за да не те, цитирам: "дразнят" индивидите около теб;) От друга страна ще бъде по- хубаво, ако се научиш да приемаш человеците такива каквито са;) Успех all;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2007, 18:10 
странна птица
Аватар

snow_dreams написа:
АРМЕНКА написа:
е,и аз не бих живяла тук,прекалено голяма лудница е,пък и малко ме дразнят хората,ама се свиква мнго бързо :)
за лудницата си определено права;) но за хората...хмм...всеки знае..хах, как беше....че София е най- голямото село на Бг. Тук са събрани хора от цялата страна; хора с различни характери, привички, нрави и т.н. , затова не можеш да ги сложиш под общ знаменател;) съответно няма как да ти харесват всички "тук" :!: Трябва да си уникално толерантен/на или непокис, за да не те, цитирам: "дразнят" индивидите около теб;) От друга страна ще бъде по- хубаво, ако се научиш да приемаш человеците такива каквито са;) Успех all;)

Приемам критиката за слагането на всички под общ знаменател,много е тъпо,всички ние сме различни и затова и се привличаме един-друг като характери,действия,емоционално и тем подобни.
А до това дали приемам "человеците такива каквито са",си го правя..затова и имам приятели и познати с коренно различни интереси.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2007, 20:11 
В началото бе словото
Аватар

така и трябва да е ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. "ДЕБАТИ" - студентски клуб отвори врати.

в Новини

alhimikat

9

1025

17 Окт 2005, 11:00

Stefanov Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Първият попфолк пиано-бар отвори врати

в Музика и Концерти

pi4

4

177

16 Сеп 2008, 09:35

Ice_Spirit Преглежда последните мнения