Дата и час: 22 Яну 2026, 05:35

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2007, 16:55 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
MissMarple написа:
с риск да стана досадна, искам да попитам нещо, което не ми стана ясно.....кандидатствам примерно за 4 програми на факултет философия и плащам такса 4 по 20 или само 1 път?защото аз разбрах, че се плаща такса според броя на факултетите - не важен броят на специланостите, а този на факултетите, към които се числят, права ли съм?

ами и аз като четох правилника ,пише че кандидатстването по факултети важи за всички магистърски прогрмаи, включени в него, но май най-добре ще е да си отидем до факултета и да питаме на място, преди да плащаме. БТВ, ти какво искаш да кандидатстваш във Философския ? И аз искам една магистратура оттам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2007, 17:32 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
"За прием на документи кандидатите заплащат 20.00 лв. В тази такса е включено заплащането за явяване и на един изпит. При повече от един изпит се заплаща по 20.00 лв. за всеки следващ. Таксите са определени съгласно постановление на МС. "
Зависи дали за съответната маг.програма е предвиден изпит или събеседване.Всеки изпит или събеседване се заплаща отделно.Доколкото разбрах ако кандидатстваш за напр. две маг.програми по една и съща специалност,за които е предвиден един изпит ,се плаща такса само от 20 лв.Ако кандидатстваш обаче за друга специалност пак от същия факултет се плаща допълнително още 20 лв.

Атанас Буров

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2007, 20:15 
princess in love
Аватар

А къде могат да се намерят шифрите на самите магистратури, къде ги пише тези работи,понеже като се поълва молбата-образец трябва да се попълни шифъра и съответната форма на обучение, някой знае ли нещо за това ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2007, 20:32 
В началото бе словото

тук ги има шифрите на отделните специалности : http://uni-sofia.bg/students+bg/plan-magistri-07.doc

Атанас Буров

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2007, 20:36 
princess in love
Аватар

POLITOLOGASTER написа:
тук ги има шифрите на отделните специалности : http://uni-sofia.bg/students+bg/plan-magistri-07.doc

Мерси много, то като гледам е един шифър за всички магистратури към определена специалност. А вие имате ли готови дипломи за висше образование или ще си вадите академична справка или каквото е там,за което май доколкото знам се плаща също :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2007, 20:43 
В началото бе словото

ами не съм завършил СУ и имам диплома,така че незнам за академичните справки :wink:

Атанас Буров

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2007, 21:09 
В началото бе словото

Цитат:
Мерси много, то като гледам е един шифър за всички магистратури към определена специалност. А вие имате ли готови дипломи за висше образование или ще си вадите академична справка или каквото е там,за което май доколкото знам се плаща също :roll:
Преди два дни ходих в нашия отдел "Студенти" ( ако не се лъжа и ти си от ИФ) за да си взема такава справка, но ми казаха, че струва 50лв. :shock: Затова секретарката ми даде приложението с оценките от семестрите и от държавния, което ще се сложи в дипломата и му сложи печат. Ако кандидатстваш само в СУ, няма да има никакъв проблем да минеш само с това. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2007, 21:15 
princess in love
Аватар

Мерси за инфото, за това ставаше въпрос да.Утре и аз ще ходя до секретарката да си взема въпросния документ, но ако се кандидатства за повече от един факултет, ще трябва да си направя копие и да го подчетат и него също.Такава лудница е с това кандидатстване,че направо не знам :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2007, 09:05 
В началото бе словото
Аватар

ВНИМАНИЕ ВСИЧКИ: Аз вчера подадох документи, така че, ще се опитам да внеса яснота. Аз кандидатствах само във философския, така че инфото е от там. Отивате с диплома + копие на дипломата, в т.ч. и копие на приложението. Аз лично носех и изтеглена от сайта и попълнена молба, но ако на място също дават такава и можете да я попълните с консултанта, който ви приема документите. Плащат се всички изпити - независимо дали си в една специалност с два изпита. Т.е. за абсолютно всяка програма, в която има изпит - събеседване, писмен, тест или нещо под. - по 20 лв. Шифърът на специалността ви го записват в момента на подаване на документите, така че не се тревожете да го търсите предварително. Т.е. носете пари и копие от диплома + оригинал. Всичко останало ще ви дават, попълнят, консултират и т.н. на място. Пожелавам ви да попаднете на любезен и отзивчив консултант, което е рядкост в СУ, но на мен ми се случи. Ако нещо конкретно ви интересувава - питайте. УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2007, 19:33 
princess in love
Аватар

Ами и аз ще се глася за една магистратура във ФФ, ама да те питам като си подава документите, трябва да си платиш таксите предварително в паричния салон, нали така ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2007, 21:04 
В началото бе словото
Аватар

sientelo написа:
MissMarple написа:
с риск да стана досадна, искам да попитам нещо, което не ми стана ясно.....кандидатствам примерно за 4 програми на факултет философия и плащам такса 4 по 20 или само 1 път?защото аз разбрах, че се плаща такса според броя на факултетите - не важен броят на специланостите, а този на факултетите, към които се числят, права ли съм?

ами и аз като четох правилника ,пише че кандидатстването по факултети важи за всички магистърски прогрмаи, включени в него, но май най-добре ще е да си отидем до факултета и да питаме на място, преди да плащаме. БТВ, ти какво искаш да кандидатстваш във Философския ? И аз искам една магистратура оттам.

аз си харесах виртуалната култура там, но има и други специалности, които ми привлякоха интереса, само че сега с тези такси доста трябва да се изръся :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2007, 21:09 
В началото бе словото
Аватар

а и между другото, на мен ми казаха, че и с уверение ще мога да подам документи, тъй като дипломите не са готови, дано не излезе друго!

и докото не съм забравила, за събеседванията кога обявяват датите?и като подаваш документи се редиш при съответния факултет нали?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2007, 10:52 
В началото бе словото
Аватар

Отговарям подред: 1) Добре е да си платите таксата предварително, за да не се връщате отново, а да отидете да подадате документи с готовата квитанция, тъй като тя се прилага.
2) Наистина се плаща всеки изпит х 20 лева. Моите кандидатствания са все във философския - специалности Психология - 2 и Социология - 1 и съм платила общо 60 лева, макар че в Психологията имам две събеседвания, които са според мен абсолютно едвакви, тъй като програмите са с много близък учебен план.
За да съм по-полезна - ето линк с график за явяване на изпити:
http://forum.uni-sofia.bg/filo/download ... zpuiti.doc

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2007, 16:07 
В началото бе словото
Аватар

благодаря за инфото и линкчето :D не знам защо, но ме полазват тръпки вече само при мисълта какво предстои с цялата бумащина документи, а и между другото не са обявени всички събеседвания като че ли....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2007, 17:03 
В началото бе словото
Аватар

Miss Marple, нека те успокоя. В СУ никога не съм се справяла толкова лесно и бързо - не ми отне повече от 15 минути - в т.ч и плащането на таксата. Нека пак напомня, че като никога този път така са се подготвили, че и молбите на място можете да си попълните. Да уточня, че това е само за ФФ. Дано и при другите да е така.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Такси за магистратури за приети 2008/2009-та година?

в Магистратури

leia_loves_cats

2

649

18 Авг 2009, 07:10

leia_loves_cats Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Магистратури 2008 зимен семестър

в Магистратури

cveta borisova

7

1335

01 Юли 2008, 20:25

Cynthia Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Магистратури 2008-2009

[ Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7 ]

в Магистратури

registration_error

95

10153

20 Юли 2009, 11:22

^PrincessA^ Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Магистратури 2006/2007?

в Магистратури

denislav83

1

487

07 Юли 2006, 13:05

chibi Преглежда последните мнения