Времетраене? Частни уроци? Абе, вие шегувате ли се?!
Записах (под натиск, от глупост...) педагогически профил към специалността си. Още не съм опряла до практиките, но имахме т.нар. "наблюдение" - влизахме в един и същи клас в един и същи час по География ежеседмично и "наблюдавахме", без да взимаме участие, учебния процес. В едно съвсем обикновено квартално училище. В един още по-обикновен 6-ти клас.
Е, съвсем сериозно, аз не виждах друг изход, освен як пердах, за да се вкарат тези деца в някакво нормално поведение. Представете си един безкраен крясък, меле от 11-12 год. хлапета, които търчат междуу чиновете и си крещят псувни, от които дори аз леко поруменявах

. А учителката им беше една от най-ерудираните, търпеливи и педагогически настроени учители, които съм виждала.
И на тези изчадия нямаш право да им крещиш, обиждаш, гониш от клас. Трябвало с добро. Пха.
Е, според вас такъв звероукротител, които освен да ги опази живи, трябва и да им набута малко знания в тиквите,
какво заплащане трябва да получава?
Освен това - учителите не "работят до обяд", а както им разпределят часовете. А това би могло да значи - първи и втори час от едната смяна и 4ти, 5ти и 6ти от другата. Това според вас позовлява ли добра кондиция и търпение за преподаването?
Колкото до частните уроци - колко учители могат да го правят? По математика и БЕЛ. Ок. Ами учителите по физика, музика, глупостите от типа "етика и право"?
Ами учителите от 1ви до 4ти клас?
Те какви частни уроци биха могли да дават?
И ред подобни. Няма да цитирам юзери, с които съм или не съм съгласна.
Това е моят поглед върху учителските протести.
Аз съм "за". И за увеличение на заплатите, и за качествен контрол върху преподавателите. А доколко тези две неща са постижими на родна почва...хех...
И, без да се заяждам, ама подозирам, че майката на Дичоу работи в "бившето ХЕ
И"
Освен ако ХЕЙ не е нещо ново...