Дата и час: 16 Яну 2026, 16:42

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 486 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Скандинавистика
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2006, 12:41 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Забелязвам,ч е това е една от специалностите с най-висок бал, а даже май и с най-висок от факултетите по филолиогия. Интересува ме какви са перспективите за реализация?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2006, 14:20 
Легендарен флуудър

:lol: Най-различни - ако искаш, можеш да емигрираш в някоя от тези страни, може да те назначат за техен почетен консул в България или да се бракуваш за член на някое от кралските семейства. 8) Може да има и други възможности, но в момента не се сещам.... :? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2006, 20:08 
От дъжд на вятър
Аватар

Една моя позната учи скандинавистика. Втора година е май. Доколкото знам, още в първи курс посочват в коя страна искат да се реализират. Имам и познати, които са завършили, но вече не поддържаме връзка, защото са далече и въобще не се сещат да си идват :) Доколкото разбирам е доста добра специалността. Неслучайно е с толкова висок бал :wink:
Успех! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2006, 15:43 
В началото бе словото
Аватар

:D

Последна промяна Heimdall на 31 Юли 2008, 18:08, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2006, 16:17 
Легендарен флуудър

:lol: Свръхбрутално! :twisted:
:P Но пък ще научиш какво е Grungir, колко крака има Sleipnir и как умира Jormungand! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2006, 21:31 
В началото бе словото
Аватар

8) А ти знаеш ли колко крака има Слейпнир? За награда получаваш една виртуална Brísingamen :lol:

Иначе има много причини човек да учи тъкмо това. Уви, те са малко по-идеалистични от общоприетото днес. Най-баналната е, че опознаваш цял един свят, което ти дава и стабилна опорна точка сред извратената обстановка в България.
Всъщност каквото и да учиш е важно да го правиш с желание, за да имаш успех, а положените усилия винаги се възнаграждават. Със скандинавистика (и филология изобщо) можеш да се занимаваш с един куп неща, някой от които даже доходоносни. Номерът е да не се оставяш някой да те "тегли", а да се дърпаш сам. Забелязвам, че доста хора чакат да им падне нещо наготово. Ами не става, трябва да си непрекъснато нащрек, иначе каквото и да учиш, все няма да си доволен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2006, 21:35 
Легендарен флуудър

Heimdall написа:
8) А ти знаеш ли колко крака има Слейпнир? За награда получаваш една виртуална Brísingamen :lol:

Както го видях, трябва да са осем, за да е два пъти по-бърз от обикновените коне. А кво получавам?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2006, 13:42 
Гутенберг
Аватар

Heimdall написа:

Иначе има много причини човек да учи тъкмо това. Уви, те са малко по-идеалистични от общоприетото днес. Най-баналната е, че опознаваш цял един свят, което ти дава и стабилна опорна точка сред извратената обстановка в България.
Всъщност каквото и да учиш е важно да го правиш с желание, за да имаш успех, а положените усилия винаги се възнаграждават. Със скандинавистика (и филология изобщо) можеш да се занимаваш с един куп неща, някой от които даже доходоносни. Номерът е да не се оставяш някой да те "тегли", а да се дърпаш сам. Забелязвам, че доста хора чакат да им падне нещо наготово. Ами не става, трябва да си непрекъснато нащрек, иначе каквото и да учиш, все няма да си доволен.

Именно ;)

@Joker - Как го видя бре, като е толкова бърз :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Бъдеще
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2006, 09:30 
В началото бе словото

Чака ви блестящо бъдеще в тази специалност. Всеки месец в библиотеката идват представители на Гренландски компании, лидери в млеконадой на тъмни тюлени майки и си търсят квалифицирани кадри, като им предоставят двустайна шатра в нуук и харем от млади ескимоски. Но уловката е там, че трябва да сте стигнали до четвърти курс. Иначе ще работите в някое посолство и след две години като секретарка на заместника на управителя на стола в посолството, неизбежно ще преподавате основи на шведската граматика на чедата на амбицирани родители, в някоя частна школа. Иначе това изречение ми хареса <"Доколкото знам, още в първи курс посочват в коя страна искат да се реализират">. Щот мен ме питаха още като си подaвах документи за кандидатстване.

Farbror

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2007, 17:12 
Драскач
Аватар

Опа, още една тема, която ме влече...Я кажете за тази скандинавистика...Аз ще я посочвам първо желание с английски. Реших да е тя, защото се учат езици, които са много редки, разбира се, и трудни. Някой, който е приет скандинавистика ще ми каже ли горе долу как е и дали се търсят подобни специалисти...Наистина...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2007, 19:53 
Постоянно присъствие
Аватар

еми виж ся скандинавистиката е супер дава ти възможност да посетиш много страни тъй като се предполага че ще научиш мн добре езици като датски шведски и т н ...можеш да продължиш да учиш в някоя от страните в който се говорят тези езици..скандинавистиката- добър избор е! :)
можеш да станеш преводач екскурзовод и т н

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2007, 20:50 
Драскач
Аватар

Благодаря ти Nivea. Дано да успея, защото балът е доста висок...Ако не стане с това, на второ мисля да пиша английска филология....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2007, 21:06 
Постоянно присъствие
Аватар

lisichora за нищо .хайде успех :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2007, 23:20 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Ох, как и мен ме сърби да се изкажа по принцип за преспективите на ФКНФ...Ама щом Пиратката не се е изкала, няма да се меся :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2007, 12:05 
От дъжд на вятър

lisichora, не се стряскай излишно, не е особено трудно влизането за момчета! Вече излизането, предполагам, е доста тежка работа, защото два езика за 4 г. без преди това да си ги учил е непосилна задача за повечето. Успех!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 486 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Следваща