inspiration написа:
mirchetu
сподели за другите лекции,преподаватели и прочие,как ти се сториха,с какви впечатления остана

Ами аз съм екология - задочно и първия семестър имаме 3 предмета - АМР (Анатомия и морфология на растенията), Цитология и ОНХ(Обща и неорганична химия).
Започнахме с АМР, преподава ни и на лекции и на упражнения Анна Ганева. Много е готина, много добре обяснява и рисува, даде ни лекциите, за да не пишем през цялото време като ненормални. Много е добричка и все пак останах с впечатлението, че въпреки всичко ще иска от нас да знаем, държи си на предмета, макар че по думите на колегите разбирам, че подценяват трудността на изпита. Ще видим. Много е интересно по този предмет, защото на упражненията гледаме през микроскопи и е увличащо. И не е сложно, но има много нови термини, които обаче постоянно повтаряхме и те се запечатват в съзнанието.
По цитология лекциите ни ги водеше Топузова, която е доста мила жена, но нищо не се чуваше и само се изнервях. В тези големите каменни зали не се чува нищо даже като си на първия ред, освен ако не се е обърнала баш към теб. Та нищо не записвах, защото се съсредоточавах изобщо да чуя нещо и не става просто. Иначе тя ни даде една презентация, която представлява нещо като план, по който трябва са учим, т.е. там има най-важното, казано с по 2 думи и за всяко нещо трябва да си научиш какво да пишеш на изпита. Ама изпитът ще бъде да развиваш въпросите като тема, макар че те казаха и схематично ако искаме да го правим, просто да има всичко важно, а според тях всичко е важно. Но материалът включва все неща от 9 клас, които сме учили за кандидатстудентския изпит, но са доста по-подробно обяснени. Има неща, които в темите сме ги учили, че просто съществуват, а по цитология се обяснява целият механизъм, устройство до най-малката подробност. И ако минеш писмения изпит те допускат до устен, който се явява защита на оценката и трябва да говориш по едни микроскопски снимки и може да те подпитат и още нещо. Москова, която ни водеше упражненията, е много готина, но я усещам, че и тя иска много да знаем и даже ни се нервеше, когато не взимаме нещата на сериозно. Освен материалът от 9 клас на писмения почти сигурно е, че ще има и да пишем за някой вид микроскоп, а тези видове са описани в едно ръководство за упражнения, което се продава в книжарницата на БФ.
И последно - ОНХ. На лекциите... по-рано ви казах как беше - пълна скръб. Пак не се чуваше много, но и когато чувахме - все тая

Упражненията ни водеше едно много сладко момиче - Радостина Генова мисля, че се казваше, ама е много готина, много хубаво обяснява и благодарение на нея ще си направя задачите, освен ако не се заплесна нещо. И по химия преобладават неща, които сме учили за кандидатстването, като тук-таме се набляга много на неща, които само сме споменавали в КС-темите.
Ами това е. Извинявам се, че съм така многословна, ама понеже inspiration попита, реших да споделя