Дата и час: 16 Яну 2026, 19:32

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1983 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 129, 130, 131, 132, 133  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2007, 21:04 
Cthulhu fhtagn
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Не. Слизаш на графа. Пресичаш Евлоги. Вървиш нагоре малко по Драган Цанков и стигаш до факултета.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2007, 21:08 
В началото бе словото
Аватар

Мерси :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2007, 21:10 
Cthulhu fhtagn
Аватар

Моля. Ползвай bgmaps.com ако не си сигурна

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2007, 22:44 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
Добре де, а като идваш от СГ с 94 не е ли по-удобно да слезеш на семинарията отколкото на попа? Откъде е по-близо?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007, 21:59 
Драскач
Аватар

По мои изчисления от днес, май от семинарията е по-бързо.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 00:11 
От дъжд на вятър
Аватар

inspiration написа:
mirchetu
сподели за другите лекции,преподаватели и прочие,как ти се сториха,с какви впечатления остана :)

Ами аз съм екология - задочно и първия семестър имаме 3 предмета - АМР (Анатомия и морфология на растенията), Цитология и ОНХ(Обща и неорганична химия).

Започнахме с АМР, преподава ни и на лекции и на упражнения Анна Ганева. Много е готина, много добре обяснява и рисува, даде ни лекциите, за да не пишем през цялото време като ненормални. Много е добричка и все пак останах с впечатлението, че въпреки всичко ще иска от нас да знаем, държи си на предмета, макар че по думите на колегите разбирам, че подценяват трудността на изпита. Ще видим. Много е интересно по този предмет, защото на упражненията гледаме през микроскопи и е увличащо. И не е сложно, но има много нови термини, които обаче постоянно повтаряхме и те се запечатват в съзнанието.

По цитология лекциите ни ги водеше Топузова, която е доста мила жена, но нищо не се чуваше и само се изнервях. В тези големите каменни зали не се чува нищо даже като си на първия ред, освен ако не се е обърнала баш към теб. Та нищо не записвах, защото се съсредоточавах изобщо да чуя нещо и не става просто. Иначе тя ни даде една презентация, която представлява нещо като план, по който трябва са учим, т.е. там има най-важното, казано с по 2 думи и за всяко нещо трябва да си научиш какво да пишеш на изпита. Ама изпитът ще бъде да развиваш въпросите като тема, макар че те казаха и схематично ако искаме да го правим, просто да има всичко важно, а според тях всичко е важно. Но материалът включва все неща от 9 клас, които сме учили за кандидатстудентския изпит, но са доста по-подробно обяснени. Има неща, които в темите сме ги учили, че просто съществуват, а по цитология се обяснява целият механизъм, устройство до най-малката подробност. И ако минеш писмения изпит те допускат до устен, който се явява защита на оценката и трябва да говориш по едни микроскопски снимки и може да те подпитат и още нещо. Москова, която ни водеше упражненията, е много готина, но я усещам, че и тя иска много да знаем и даже ни се нервеше, когато не взимаме нещата на сериозно. Освен материалът от 9 клас на писмения почти сигурно е, че ще има и да пишем за някой вид микроскоп, а тези видове са описани в едно ръководство за упражнения, което се продава в книжарницата на БФ.

И последно - ОНХ. На лекциите... по-рано ви казах как беше - пълна скръб. Пак не се чуваше много, но и когато чувахме - все тая :D Упражненията ни водеше едно много сладко момиче - Радостина Генова мисля, че се казваше, ама е много готина, много хубаво обяснява и благодарение на нея ще си направя задачите, освен ако не се заплесна нещо. И по химия преобладават неща, които сме учили за кандидатстването, като тук-таме се набляга много на неща, които само сме споменавали в КС-темите.

Ами това е. Извинявам се, че съм така многословна, ама понеже inspiration попита, реших да споделя :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2007, 21:08 
В началото бе словото
Аватар

Много мерси за изчерпателният отговор :) оказва се ,че асистентката по ОНХ ни е една и съща стува ми се печена а за другите още нищо не мога да кажа утре ми е пурвото упражнение по АМР и по това което каза доц-та на лекцията + това което ти споделяш мисля че ще ми е много интерестно.

п.с.Маи трябва да пишем вече в раздел студенти ! :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2007, 12:14 
От дъжд на вятър
Аватар

Тука си пишете,манете ги другите раздели :D Да питам студентите биология-от колко часа сутринта почвате и в колко свършвате занятия?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2007, 12:10 
От дъжд на вятър

Пуффф Математика.Решавам , преписвам , пререшавам и после пак нищо не разбирам.Какви са тези глупости кандидатствал си с биология и учиш математика.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2007, 13:22 
От дъжд на вятър
Аватар

Insipidity написа:
Пуффф Математика.Решавам , преписвам , пререшавам и после пак нищо не разбирам.Какви са тези глупости кандидатствал си с биология и учиш математика.

Еми не става само със зубрене, иска се и малко мозък :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2007, 13:52 
В началото бе словото
Аватар

sto_yan ,математиката е мн мн суха , незнам ти какво учиш,но за повечето от БФ математиката е безинтересна,скучна и пр.Все пак ние учим неща далеч по интересни неща от математика , а и защо по тази логика математиците не учат примерно цитология :twisted: хаха защото няма да разберат и толкова колкото ние разбираме от математика т.е. имаме доста повече мозък и не се ограничаваме в едно направление!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2007, 16:41 
От дъжд на вятър
Аватар

Мен пък толкова много ме кефи математиката, че до някъде съжалявам, че не кандидатствах с нея, но ... май само аз съм така. Всичките ми колеги само като чуха математика решиха, че няма да завършат хахах ... ама избутва се някак си. :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2007, 18:24 
Драскач
Аватар

Понасям я математиката горе долу, но последния път Цоло беше толкова разсеян :D :D Само изпускаше цифри и букви.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2007, 19:22 
От дъжд на вятър

Аз мразя математиката и като гледам не съм единствената.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2007, 00:23 
Стенограф
Аватар

cufff написа:
Понасям я математиката горе долу, но последния път Цоло беше толкова разсеян :D :D Само изпускаше цифри и букви.

цоло винаги е такъв дори да харесваш математиката ще я намразиш. в случая не са виновни студентите, а преподавателите

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1983 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 129, 130, 131, 132, 133  Следваща