Дата и час: 20 Яну 2026, 09:25

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2007, 15:51 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Цитат:
ректорът професор Биолчев заяви, че ако Алма матер затвори врати от 1 ноември това няма да е заради обявяване на стачка, а поради невъзможност да изпълнява нормално функциите си заради недостиг на средства.

Дали това ще се случи ще стане ясно след като се проведат преговори с правителството. Утре ректорите на държавните висши училища ще се срещнат с премиера Сергей Станишев, който се ангажира бюджетът на висшите училища да бъде изпълнен на 100 процента.

Това, че премиерът е обещал да изпълнява закона, не е достатъчно - ние искаме да бъде увеличена издръжката за един студент, коментира професор Биолчев.
:roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2007, 21:08 
Пишеща машина
Аватар

Shemyaza написа:
Цитат:
ректорът професор Биолчев заяви, че ако Алма матер затвори врати от 1 ноември това няма да е заради обявяване на стачка, а поради невъзможност да изпълнява нормално функциите си заради недостиг на средства.

Дали това ще се случи ще стане ясно след като се проведат преговори с правителството. Утре ректорите на държавните висши училища ще се срещнат с премиера Сергей Станишев, който се ангажира бюджетът на висшите училища да бъде изпълнен на 100 процента.

Това, че премиерът е обещал да изпълнява закона, не е достатъчно - ние искаме да бъде увеличена издръжката за един студент, коментира професор Биолчев.
:roll:

Wow...къде го пише това...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2007, 21:40 
спамероинтелигент
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
То и ние студентите трябва да стачкуваме, но като знам какви са пачи колегите ми и повечето студенти... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2007, 22:32 
От дъжд на вятър
Аватар

a като дават стипендии само на пълните 6-ци а на хората с 5.80 не ... аз мога ли да излезна да стачкувам някъде :protest: :protest: :protest:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007, 11:52 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Стига с тея стачки. Гади ми се.
Няма ли по-весели неща в живота?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007, 11:58 
спамероинтелигент
Аватар

Бeтон написа:
Стига с тея стачки. Гади ми се.
Няма ли по-весели неща в живота?
Брей, и това от активиста и председател на фен клуба :roll: Ей за това говоря

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007, 12:03 
Europa League
Аватар

А добре. Ние като направихме Огнения меч, защо всички се скатаха?????????? И след мене сваляха плакатите. Само не бяха свалени плакатите, които залепих на кофите за боклук, защото явно не им се занимавало. И плакатите в Княжево бяха непокътнати.
Митинг да направим, ОК. Нещо друго интелигентно - да. Друг е въпроса дали някой чу. Ама стачки... и аз не знам как да ги нарека мероприятия, въобще не ме кефят. Сякаш пък даскалската стачка някой я чу. Какво като аз я чух, та чак оглушах. Да не би да зависи от мен или теб? Тея, от които зависи се правят на глухи.
Съвсем отделен е въпроса, че Янка Такева я досърбяла оная работа и измисли тая стачка. Преди избори! Че кой прави стачка преди избори???

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007, 12:24 
спамероинтелигент
Аватар

Бeтон написа:
А добре. Ние като направихме Огнения меч, защо всички се скатаха?????????? И след мене сваляха плакатите. Само не бяха свалени плакатите, които залепих на кофите за боклук, защото явно не им се занимавало. И плакатите в Княжево бяха непокътнати.
Митинг да направим, ОК. Нещо друго интелигентно - да. Друг е въпроса дали някой чу. Ама стачки... и аз не знам как да ги нарека мероприятия, въобще не ме кефят. Сякаш пък даскалската стачка някой я чу. Какво като аз я чух, та чак оглушах. Да не би да зависи от мен или теб? Тея, от които зависи се правят на глухи.
Съвсем отделен е въпроса, че Янка Такева я досърбяла оная работа и измисли тая стачка. Преди избори! Че кой прави стачка преди избори???
Точно преди избори се правят стачки. А това, че ти си чешеш ташаците в някакъв форум и не си се информирал, че това са най-големите протести след 96-та си е твой проблем.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007, 12:38 
Europa League
Аватар

На шоферите от градския не беше ли голяма стачката? Ама бързо им повишиха заплатите и затова не се разрастнаха нещата. Ама явно Бойко Борисов има повече мозък от образователни, финансови министри и прочие взети заедно.
Не искам стачки. Ще изтърва материал.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007, 12:46 
Вазов
Аватар

не е чак толкоз заради изборите, ами заради държ. бюджет...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007, 23:38 
Пишете, о, братя
Аватар

Бeтон написа:

Само да спомена...ДА!Зависи и от мен и от теб и от всички...Щото ония дет не чуват са колко?200-300 или може би 2-3.А ние колко сме? А колкото до тая Такева тая е едно огромно ЛЕКЕ...Инче трее си отстояваме правата щото иначе само ще ни тъпчат.А това, че хората(в частност студентите, за които спомена че са се покрили) са как да кажа-глуповати е друг сериозен проблем.
И наистина не мислех, че точно ти няма да подкрепиш СУ.Малко(даже много) съм изненадан:)
БТВ я да те питам като ми е паднало.Вярно, че си друга спец. ама принципа сигур е същия.Къде мога да видя за еди коя си специалност какви изборни предмети могат да се запишат(в частност ИС).Гледах списъка с избираемите ама като се кликне на някой от тях изкарва май за кои специалности е ама ми се стори нереално щото за ИС видях само 5-6 при това 3 бяха за след 2ри курс.Нещо с тия избираеми и кредити си остана една мъгла.Знам че не е това темата ама сега ми падна да те питам като по-"стар":)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 09:03 
Europa League
Аватар

Да, покриха се. И да се спотайват и да не се спотайват, факта беше ,че покрай Химическия и точно до вратата на ФСС-то на ХФ, Хемус и Ректората изчезваха мистериозно плакатите. И оттам се сетих да ги лепя по кофите за боклук, за да не станат обект на недоброжелателни ръце. По спирките пък всеки лепеше отгоре - Курсове по езици, хотелски стаи, кой си бръкнал в носа и оная работа.... и измислих в района на спирките да облепя телефонните кабинки на БТК и вестникарските будки. На площад Невски и около Министерския да речем е заради общината, защото е забранено да се лепи. Ама аз действах експедитивно в ранните часове на деня и нямаше нито една патрулка. :lol: Но не получихме нито едно обажане за санкция каквато и да била! Ако беше някакъв друг случай да треснат нещо. Това какво говори? Че си беше всичко ОК.
И пак се събраха над 1200 човека. Че цялто СУ ако участваше щеше ехее... за какво говорим. Ей затова говоря - в нещо интелигентно и академично подобно на Огнения меч участвам, ама в разни стачки организирани от лица като Такева - оооо, яяяяя.

Имаш ЛС за изборните.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 15:43 
В началото бе словото

стачка,стачка... :sign3: :blob7:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 16:31 
Постоянно присъствие
Аватар

победа , победа \ /

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 18:39 
В началото бе словото
Аватар

Не, че нещо, ама нека да продължи още малко стачката... :roll: :wink: :roll:
Не искам да ставам груба... :twisted: , но ако продължи още поне седмица-две ми казаха, че може да отменят матурите... :D Или пък на 12 клас от държавните училища, тази година да им се сметне за нулева... :roll: и догодина ще могат да кандидатсват само тези от частните училища ( а аз съм в такова :roll: )
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Казват, че вървя по грешен път, а защо е толкова утъпкан?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща