Xenon написа:
Първо, народните певици са съвсем друга категория - никой не им е обещавал световна слава и милионни продажби.
Още съм в потрес от твърдението ти и все пак ще те помоля да се аргументираш. Може ли също така да те помоля да ни просветиш кои са другите "категории" преди да можем да продължим спора?
Xenon написа:
Второ, групи които ти спомена, са били много популярни едно време. Но не виждам нищо особено в тях.

Само тази ПОПУЛЯРНОСТ ти е в главата, не мога да си го обясня. Щом толкова държиш на нея, да отбележа, че през 1994 Род Стюарт пее в Рио пред 3.5 милиона публика. Ако не беше до популярността, бих ти препоръчал да чуеш концерта "Pulse" на Pink Floyd, но сигурно и в него няма да видиш нищо особено.

Xenon написа:
Висоцки за мен е талантлив човек. И беше признат едва след смъртта си.
И защо си толкова уверен? За второто. Защото не са го пускали по MTV? Защото не е участвал в концерт на City?
Xenon написа:
Emmanuel Goldstein написа:
Защото "музиката" им е... зле

Затова

Доказателства моля, доказателства! Неаргументирани мнения не приемам!
В по-голямата част от случаите нито те си пишат, нито те си свирят музиката, а понякога дори не я пеят. Това въобще не е задължителна предпоставка за лоша музика, но в случая е валидна почти на 100%.
Аз лошо аргументирани мнения също не приемам, да знаеш.
Опитай се да проумееш, че има такива музиканти, които ти би сложил в категорията на народните певици. Те
правят музика, защото им харесва да я
правят. Те не я правят с мисълта, че може един ден да ги пускат по MTV. Не ги търси по City.
В заключение държа да отбележа, че слушам предимно групи, които нерядко могат да се видят по телевизията. Не съм закоравял ъндърграунд фен. Всъщност въобще не съм. Също така често се случва да ми хареса много някой нов поп-хит. Просто е много повече от смешно да твърдиш, че популярността е по-определяща за музикалните достойнства на една песен от таланта на изпълняващите я.