Дата и час: 22 Яну 2026, 01:42

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 324 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2007, 13:45 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Увод в софтуерното инженерство не се ли учеше във втори (или трети) курс. Еми ако е толкова стойностно може да си изгубя и още един ден, но след тая лекция при доц.Григоров нещо вече ме мързи да ставам в 6 ч. Иначе ако се преподава свестно ще дойда, стига да кажете в коя стая е, макар че сега съм се захванал здраво със стереометрията, но ще отделя един ден, стига да си струва.
Според мен няма да може да влезне човек в СИ, ако не си е учил математиката както трябва в училище, но това си е мое лично мнение.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2007, 14:53 
От дъжд на вятър
Аватар

n@sko написа:
Според мен няма да може да влезне човек в СИ, ако не си е учил математиката както трябва в училище, но това си е мое лично мнение.

И според мен е така, всичките тези години не може да се наваксат с каквито и да е частни уроци! Иначе, n@sko, отиди на лекции и за КН - да сравниш и да си напишеш коментара :) , че и аз съм 89 и сега ми предстои същия избор /ама съм от ПЛД/ и не мога сам да ходя на лекциите

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2007, 20:07 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
Не се престаравайте с това ходене по лекции ;) учете си за кандидатстудентските изпити, пък после ще му мислите какво искате да влезте.
Има и немалко хора, които не са от мат. гимназии, т.е. това не е задължителен критерии, за да те приемат във ФМИ, стига човек да се е подготвил добре. (Пък те и изпитите какви лесни почнаха да стават)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2007, 09:40 
В началото бе словото
Аватар

еми то аз това говоря- аз съм от езикова гимназияркъдето учителката по мат беше мн луда и не се учише математика при нея. Иначе до 9 клас включително бяхме при друга дет си трябваше да знаеш все нещо за да минеш(и всичко за да имаш хубава оценка)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2007, 14:00 
В началото бе словото
Аватар

Тия като мен `89 имат шанс да нямат матури заради учителските стачки, така че сме нацелили годината за раждане (е то родителите са я нацелили, ама няма да се отклонявам). Не че са трудни ама нямат смисъл, а пък и кога се сетиха да ни кажат, че ще държим матури - в 11 клас, вместо в осми. Който е заинтересован от матурите да посети сайта: http://maturi2008.hit.bg/
А иначе за лекциите - малко ми е трудно да идвам, че живея чаак в Самоков - на 1 час път до София (4 левчета само да отидеш и още 4 - да се върнеш) :roll:
А за леснотата на К-С изпити е малко спорен въпроса. Някои изпити са учудващо лесни, а пък други - учудващо трудни, но ми се струва, че започват да клонят към лесните :wink: . При всички случаи трябва човек да си е достатъчно добре подготвен, така че да няма трудни или лесни, а да си ги реши всичките задачки.
Аз съм в хуманитарна паралелка, така че часовете по математика, които имат математическите не са равни на тези които имам аз, което пък не е много хубаво за мен. Ето сега например аз имам САМО 2 часа математика седмично. Добре че сега има стачки, та си отделям цялото време в решаване на задачи, че иначе и до четворка няма да стигна на изпитите. Все още не сме взели нищо от стереометрията - е това е подигравка за мен. А тия от математическата паралелка я взеха още през миналата година!!!
Ох, май и това се получи "ферман" :P

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2007, 09:57 
В началото бе словото
Аватар

Така... След като минаха стачките, идва време пак за въпроси :D Учителката ми по немски език каза, че единствено в цяла българия дипломите на СУ се признават и в Германия. Дали е вярно това, защото досега не го знаех и тази подробност може да наклони много везните към Софийския университет, защото ми се иска след като завърша СУ да работя в чужбина (в Германия де). Някой има ли информация или мнение по този въпрос...?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2007, 16:34 
В началото бе словото
Аватар

До колкото знам в ТУ има Факултет за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт. Всичко се учи на немски и знам (не на 100% ), но дипломите на СУ и ТУ се признават в Германия. До колкото знам ТУ е в тясно сътрудничество и с Университета Карлсруе. (http://www.tu-sofia.bg/Bul/index.html) Все пак не можем да сравняваме СУ с друг университет. Името му е като запазена марка навсякъде по света. :shock:
:idea: Все пак трябва да си провериш допълнително.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007, 06:48 
Пишете, о, братя
Аватар

И аз ще си задам въпроса в тази тема, да не правя нова. Значи искам да уча туризъм. Мога ли да ида и на изпита по английски и на този по руски, защото се опасявам, че изпита по английски може да се окаже сложен и да не получа хубава оценка? А руския си го знам и ще ми трябва само малко трейнинг, за да се подготвя. Въпроса ми е дали е възможно да отида на двта изпита и дали се образува максималната възможен бал (т.е към утроената оценка от изпита по география автоматично при образуването на бал се прибавя оценката от изпита по езика, на който имам по-висока оценка)?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007, 12:42 
В началото бе словото
Аватар

Винаги за балообразуваща се взима по-високата оценка автоматично ;)
можеш да се явиш на колкото си изпита искаш :)стига да можеш де :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2007, 06:24 
Пишете, о, братя
Аватар

И аз така бях чувала...Благодаря много!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2007, 17:32 
В началото бе словото
Аватар

аз искам да уча компютърна химия в химическия факултет някои може ли подробно да ни изясни за какво точно става въпрос в всяко едно отношение:изпити ,такси ,лекции ,сесии заслужава ли си.Всичко моля

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2007, 15:25 
В началото бе словото
Аватар

a i ot koga po4vat zapisvaniqta za izpitite

*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2007, 15:41 
Outta Time
Аватар

за предварителните...
как беше... 2-3 седмици по-рано

остават често неосъществени."
Of Mice and Men

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2007, 23:13 
В началото бе словото
Аватар

Малко глупав въпрос.. в случай на грешка, как се зачертава, за да не бъде сметнато за знак?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2007, 00:15 
В началото бе словото

Леле хора вие направо ме разбихте! Да задавате тия въпроси - как се зачертава и т.н през ноември при положение, че изпитът е чак през юни :roll: Те там квесторите си обясняват кое как се попълва, как се зачертава, кое би могло да бъде счетено за знак и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 324 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ВАЖНО!Отговор на въпроси, които вълнуват студентите!!!

в Новини ФФ

Elena.Megova, IRC

0

499

27 Окт 2012, 13:17

Elena.Megova, IRC Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. За всички, които търсят и предлагат квартири

в Студентски живот - АРХИВ

Skorpionchety

5

1912

15 Сеп 2007, 08:38

Crematory Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Право задочно : въпроси ,които ме интересуват

в ЮФ

ILOVEME

4

1372

25 Яну 2009, 09:33

ILOVEME Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. А тези , които кандидатстват втора година

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2009-2010

Jelly

20

1521