31. На кои известни личности си голям фен?
На такива, които използват известността си, за да помагат на хората. Шакира бих я дарил с всичките оргазми на света, еба ти! Боно и той е изрод. Ани Ленъкс. Камерън Диас. Рики Мартин. Бил Гейтс. Джордж Сорос. Ал Гор.
От историята се кефя на философи, политически идеалисти, литератори и пр. хуманитаристи.
32. Кое е по-прецакващо: да се родиш момиче или да се родиш момче?
Да се родиш момиче е по-зле. Първо - по-зависима си. Второ - не виждаш красотата си.
33. Кое е в състояние да те депресира?
Е отговорих на няколко такива въпроса - потърси ги и чети.
34. Би ли си променил мнението/отношеноето за твой приятел, ако научиш, че има, примерно, СПИН?
Би трябвало, защото и той ще си промени отношението когато рабере, че е болен. А от него зависи как ще го възприемам. Но в никакъв случай няма да съм по-мил с него. Много мразя отношението към болните хора тип "Не, не се напъвай - аз ще го свърша!" или "Ок, ок, съгласен съм, прав си, разбира се... (само не се нервирай и не умирай!)" Еба ти тъпотията. Само му напомняш за състоянието му.

В този ред на мисли - рядко правя комплименти, имам чувството, че се мазня/слагам/натягам.
35. А какво ще направиш, ако се окаже, че ти имаш?
Ще се промени начина, по който виждам света, ще добие по-обобщаващ, наблюдателен, съзерцаващ, благодарен и благороден вид. Изцяло ще се отърся от материалното като някакъв стремеж. Аз съм щастлив и бих умрял щастлив. Еба ти - как го описах само!

Човек да му се прииска чак!

Абе да не дава Господ...
36. Ако се окаже, че ти остава един месец живот, как би го прекарал?
Ще напрегръщам и нацелувам всичките си познати, ще напиша нещо хубаво, ще изляза в ефир по телевизията, а такъв ще получа заради състоянието си, ще кажа на света как да живее, ще му кажа, че умирам щастлив, той ще се замисли и аз наистина ще умра щастлив на красива поляна в гората, на лодка в морето като крал или на прах, разпръснат из целия свят - тамън ще дам на приятелите си повод да попътуват, да видят света и да помъдреят.
37. Каква ти беше детската мечта?
Исках да стана актьор, певец, художник и прочие недоходоносни неща

, за които тогава не предполагах, че "къща не хранят". Колко е тъпо да не станеш каквото си искаш...
38. В състояние ли си радикално да си променяш мнението по важни въпроси?
Да. Приемам всяко доказателство, което опровергае мнението ми, но това почти не се случва, защото мненията ми по важните въпроси не са крайни. Иначе, когато има неуспорими доказателства, приемам, че съм грешил много бързо, но и безболезнено. Т.е. нито падам от 12-тия етаж върху асфалт, нито падам 100 часа. По-скоро падам от 12-тия етаж с нормална скорост, но върху перушина.
39. Ако научиш, че си сгрешил за нещо, ще си го признаеш ли или упорито ще продължиш да убеждаваш околните в правотата на първоначалната си гледна точка?
Е аз да не съм малоумен да ги убеждавам в нещо, за което знам, че не е вярно? Кой печели от това? Аз, като убеждавам хората в нещо, искам да им помогна да го разберат, да има положителен ефект от убеждаването ми. Аз да не съм идиот?
40. Любим предмет в университета тази година?
Може би "Увод в политическото мислене" - преподава ми Евгений Дайнов!

После История на изкуството, макар че съм го учил много години, сега съм с Борис Данаилов.

Драматургията с Невелина Попова също е супер.