Дата и час: 17 Яну 2026, 19:27

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Помогнете ми в избора на специалност !
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2007, 22:21 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте.Ученичка съм в 11 клас и съм решила да се подготвя от сега със своето бъдеще,относно обучението си.Решила съм да кандидатствам за специалността "Връзки с обществеността",тъй като това по-ми се отдава.Бих искала да ми даде някои съвет ,който разбира повече от мен,относно това как да се подготвя и има ли бъдеще в тази специалност и следователно бъдеща професия ? Благодаря предварително !

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2007, 22:33 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Само не разбрах кое точно ти се отдава повече? Не се обиждай, ама ВО в 11 клас... :lol:
Иначе - да, перспективна специалност е, въпреки че аз я смятам за балон, който се надува твърде бързо в момента. Все пак - въпрос на вкус и гледна точка. Не се влияй от чужди мнения - животът си е твой.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2007, 22:41 
В началото бе словото
Аватар

Проблемът е,че и аз от части незная към какво да се ориентирам точно.Но мисля,че тази специалност е най-близо до мойте способности. Може ли до ме въведете по-подробно в тази спациалност ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2007, 22:51 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Добре де, нов въпрос - как знаеш, че е близо до способностите, ако не знаеш какво представлява? Наистина не се заяждам.
Виж темата за ФЖМК в "Студенти" - там има много ПРи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2007, 00:48 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Аз да драсна две идеи за избор на специалност:
Тва "това ми жърви" е някак си несериозно да го кайесх в училище изобщо на мое мнение, унижерситетът е това което те оформя, това което ще станеш е след самото уни. Даскалото само те подготвя, дали ще издържиш (или изобщо няма) лесно или трудно 4/5те години обучение на това, което си избрала... Много, много хора изобщо не влизат по първо желание това, което са искали, но в процеса обикват специалността си и така :)
ще дам пример с себе си - изобщо не мога да кажа, че ми се е удавало преди това, което уча (друг! въпрос е, дали сега ми се отдава), просто една ноемврийска седмица преди година си разглеждах сайта на СУ, видях специалността, прехвърлих на две-на три дали ще ми е интересно и така реших да се боря за това. Сега съм вътре, изобщо нямам някакво съмнение, че това е нещото, с което искам да се занимавам, цял живот... Мога да продължа напред в тоя тон, но надявам се схващаш общата картинка.
Не се води по това, което ти се удава, а това, което искаш да бъдеш :) За изпити всеки може да научи, дори да си няма грам понятие (а ти си на доста ранен етап) от самия изпитен предмет - било то математика, литература и т.н...
Та, изборът е твой :) Може да премислиш още много пъти, все пак имаш година и половина до заветното подаване на документи, така че нещата са в твои ръце.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2007, 13:15 
В началото бе словото
Аватар

То и аз незная към какво да се ориентирам.Нямам желание да се занимавам с точно определено нещо.Просто искам да уча нещо,което е близо до възможностите ми ( който имам в у-ще ) и в последствие, това да ми даде добър старт в живота !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2007, 18:09 
Outta Time
Аватар

аз ти предлагам да ходиш да бачкаш в Хеппи...

остават често неосъществени."
Of Mice and Men

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2007, 20:43 
Пишеща машина
Аватар

аз ти предлагам първо да решиш с какъв предмет или предмети ще кандидатстваш. вярно е, че имаш премного време, но ако нещо не ти отдава в училище, забрави да успееш на изпита (аз поне така ги виждам нещата, със или без частни уроци). след като избереш или само набележиш предметите, с чиято подготовка би могла да се справиш, разгледай какви специалности можеш да бъдеш приета с изпит по съответните. но те съветвам да разгледаш и разпиташ добре, защото много от предметите сега още не са ти ясни (напълно нрмално) и не можеш адекватно да прецениш какви умения ще добиеш след бакалавърската степен. давам пример: аз чак в края на 12 клас реших, че мн бих се радвала да уча славянска филология и я сложих на едно от най-предните места. вярвай ми преди това никога не бих я сложила пред бълг. фил., но в нея видях много по-големи възможности за перспектива. в процеса на работа и учене сама ще понавлезеш в подробностите. тепърва с съученици и приятели ще разменяте клюки за тази и онази специалност :)))

колкото до ВО мисля, че е доста добра специалност, както всички във ФЖМК :P спорен въпрос е коя от тях е най-добра, най-малкото защото и трите са доста свързани. не ти пречи да работиш като журналист, ако си завършил ВО или обратното - пиар, завършил журналистика. редактор можеш да станеш и с Книгоиздаване и тнтнтн. варианти много :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007, 21:03 
The bombardier
Аватар

Благодарил (а): 125 пъти.
Когато избирах специалност не се водих от никакви рационални подбуди. Просто започнах да си се представям в различни ситуации и да анализирам в кой въображаем образ се чувствам най-добре. Направих избора си и сега знам, че никак не съм сбъркал.

Ти, Пебулсита, как си се представяш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2007, 21:57 
В началото бе словото
Аватар

Проблема е,че никак не си се придставям ! :? :( :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2007, 08:56 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
хаха еми постави се и ти по същия начин в различни ситуации... представи си се като журналистка,като лекар,като биолог,като квото се сетиш там от специалностите,които може да избереш.

Представи си се в най-натоварените условия,представи си какво може да постигнеш,замисли се дали това е интересно(щото ако не ти е - изобщо не се занимавай с него ... трябва да имаш поне някакъв интерес ) и тн и тн

Или просто кандидатствай с някакъв предмет,нареди специалноститте по някво желание там все пак или все тая и - квото те приемат на първо класиране записвай. Тва е. Ако наистина си толкова неориентирана.... :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2007, 11:36 
В началото бе словото
Аватар

Ами основното,което ме влече е да бърборя,обичам медиите,изявите. Хуманитарните науки хич не ме влекът !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2007, 13:40 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
pebulsita написа:
Ами основното,което ме влече е да бърборя,обичам медиите,изявите. Хуманитарните науки хич не ме влекът !

Тогава връзки с обществеността, маркетинг, журналистика, право, или щом казваш изявите.... направо НАТФИЗ... макар, че там е ненормален изпита... моя личен съвет: разпитай представители на тези изброени специалности и виж, кой ще успее да те убеди за неговата си специалност... и ги пиши всички... :roll:

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2007, 16:33 
В началото бе словото
Аватар

pebulsita написа:
Помогнете ми в избора на специалност !

pebulsita написа:
Решила съм да кандидатствам за специалността "Връзки с обществеността",тъй като това по-ми се отдава.

:roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2007, 17:55 
Master Of Puppets
Аватар

Bamfi написа:
pebulsita написа:
Помогнете ми в избора на специалност !

pebulsita написа:
Решила съм да кандидатствам за специалността "Връзки с обществеността",тъй като това по-ми се отдава.

:roll:

Може за този момент да е решила "Връзки с обществеността", но да не е сигурна, че това е правилният избор. :wink: Аз в началото на 11 клас бях "решила" да кандидатствам за Архитектура в УАСГ, а сега уча нещо коренно различно. :)

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща