phoebe написа:
Не се води по това, което ти се удава, а това, което искаш да бъдеш

За изпити всеки може да научи, дори да си няма грам понятие (а ти си на доста ранен етап) от самия изпитен предмет - било то математика, литература и т.н...
Та, изборът е твой
Ето това е единственото мнение, с което съм напълно съгласна. Не е важно какъв си, важното е какъв искаш да бъдеш, тъй като с малко повече труд и желание всеки може да стане каквото си поиска.
Това ти се удавало, викаш... Какво значи "удава" ми се? Като влезеш в някоя специалност, която ти звучи добре, изобщо не мисли, че всичките предмети, които ще учиш, ще са ти полезни, ще са интересни, ще ти вървят лесно и ще имат много общо с това, с което смяташ да се занимаваш след време. За да кажеш, че определена специалност ще ти върви лесно, трябва най-малкото да си прочела учебната й програма за всичките години и дори и тогава не съм убедена, че пак ще можеш да правиш такива глобални изказвания
И аз като колежката по-горе съм с азиатска филология и мисля, че това е един от най-добрите избори, които съм правила в живота си. Нас ни скъсват от учене. Не съм убедена, че има други факултети в цял СУ, които да си тормозят студентите повече отколкото филологическите. А особено редките филологии изискват учене всеки ден, (почти) никакви пропуснати лекции и прочие. И на всичкото отгоре, тези специалности в ЦИЕК дори не са особено популярни и никак комерсиални. Но на нас ни харесват - защото е интересно, защото ще имаме в последствие шанса да обиколим малко света, да видим други хора и култури, защото азиатските езици са страшно интересни... Никой от нас не е знаел дали ще ни се "удава" - как може някой да знае дали ще му върви хинди/арабски/ирански/японски/китайски като не се учат (почти) никъде в средните училища? Еми не сме знаели, разбира се

Просто сме решили, че това искаме - и се справяме
В заключение пак ще повторя - реши какво ТИ искаш, не мисли кое е "вървежно" или ти се "удава" и т.н. И то добре помисли...