Дата и час: 22 Яну 2026, 21:57

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1352 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 91  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2007, 21:06 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ами не това е правилният начин за уверяване, според мен, и прецакващо е меко казано. То всъщност кое ли става по правилния начин в тази държава.. Едвали не който не е ходил на тия курсове не може да изкара повече от 4.50 :roll: Но! Не би трябвало да е така.. Всеки, който се е бъхтил да учи съвестно 20 теми заслужава... Но все едно.. Колкото за промените в конспекта всички, мисля, бихме искали да знаем..

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2007, 21:11 
От дъжд на вятър
Аватар

Ииии да питам, понеже четох, че някои се готвят и по Славейков и по Пенин, не е ли лошо да се смесват двамата автори.. До колкото знам има някакви противоречия между тях, ама нз... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2007, 14:59 
В началото бе словото

Курса по География в СУ струва 300 лева. Всяка събота и неделя от 9 до "следобед". Само не съм сигурен дали не е само 1-ня ден :P Сестра ми ходеше по история и там в събота и неделя учеха едно и също. Иначе казано ходиш 1-ня от 2-та дни в който ти е по-удобно, но мисля, че при нас ще е и 2-та дни. Продължава 2 месеца само 1 или 2 уикенда не се учи (по Коледа). За хора които не са от София разпределението на часовете не е същото, но нямам идея какво е :? Има 1 курс който започва утре и най-вероятно ще има още минимум 1 до началото на изпитите.
Ще ви кажа какво ориентировачна информация ще ни дадат за начин на писане и по кой учебник ще трябва да си пишем конспектите... колеги ;)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2007, 00:02 
В началото бе словото

Iskam da popitam ot koq godina trqbva da sa dannite ?zadaljitelno li e da sa ot 2006-ta ili moje ot 2005-a?

*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2007, 01:48 
От дъжд на вятър
Аватар

Isak написа:
Курса по География в СУ струва 300 лева. Всяка събота и неделя от 9 до "следобед". Само не съм сигурен дали не е само 1-ня ден :P Сестра ми ходеше по история и там в събота и неделя учеха едно и също. Иначе казано ходиш 1-ня от 2-та дни в който ти е по-удобно, но мисля, че при нас ще е и 2-та дни. Продължава 2 месеца само 1 или 2 уикенда не се учи (по Коледа). За хора които не са от София разпределението на часовете не е същото, но нямам идея какво е :? Има 1 курс който започва утре и най-вероятно ще има още минимум 1 до началото на изпитите.
Ще ви кажа какво ориентировачна информация ще ни дадат за начин на писане и по кой учебник ще трябва да си пишем конспектите... колеги ;)

Благодарско за написаното.. А този курс започнал ли е вече или от "утре" както казваш? И ще има ли друг такъв в близкото бъдеще.. напролет например? Ако можеш да дадеш малко такава инфо няма да е никак зле.. Апък за тези програми не знам, но аз не съм от София, но ще ми е примерно много по-удобно да идвам в събота както е за софиянци...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2007, 16:21 
В началото бе словото

Здравейте, оцелях след 1-вия курс :P Написахме 16 страници ^^ Записах първите 20 мин. на преъра и после ще ги кача от нас, но като цяло нямаше някаква мистериозна тайна около начина на писана Сега и бързам и после ще напиша по-подробно, но като цяло се иска просто да имате "стил" (после ще непаиша какво ще рече) и темата да е формулирана и подредена добре. По възможност да се спазват точките от учебника на Славейков и Златунова (Златунова ни преподава днес ("Води"). Също така добави, че другите учебници доста се разминават с тези на СУ. За Пенин каза, че е добре подреден, но краът. А друг (не помня кой) каза, че има груби и елементарни грешки. За пример ни даде определението за "минерални води". Според другия учебник това са води с произход от топли извори и с висока минерализация. А всъщност има и минерални води с ниска минерализация и от сутедни извори.

За данните каза, че може да са от 3 години назад ! Което ще рече, че данни за 2005 ще са актуални и още сега може да започнете да учите данните от учебника за 2005. Добави и, че цифрите не са най-важното ! "При цифри от рода на 25,283 "около 25,000" няма да бъде считано за грешка." Разбира се грешка от типа на "най-високия връх в България" е недопустима :) Реда е може би най-важното във всяко едно отношение. Каза, че диаграмите са абсолютно излишни. Шаблоните са добра идея, но само ако сте сигурни в тях защото допълнително може да "осложни" оценката ви :P Но при перфектна изработка си е бонус :)

Започна днес, може да се запишеш и сега предполагам. Няма да те върнат с 300 лева в джоба при полобжение, че е минал само 1 урок :wink: Иначе се учи и събота и неделя от 9:00 до 13:30 с 1 максимум 2 почивки :) Не мога да ти кажа на 100%, но е доста вероятно преди изпита да има още 1 курс минимум. Системата е диктуване и след това разяснение. За сега съм доволен от това което видях и се надявам да ми е от полза :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2007, 18:04 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодаря много за информацията. Като гледам нещата са сериозни, както и трябва да е.. Но за сега съм пас.. може би на следващия курс.. А иначе в този учебник на Славейков липсва екологогеографско положение в първата тема, ако го включа в темата дали ще е фатално? Предполагам не...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2007, 18:36 
Драскач
Аватар

много полезна изформация даде за тези,които нямат възможност да ходят до софия :)мерси много

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2007, 17:51 
Драскач
Аватар

някой знае ли темата за транспорт дали включва и съобщения??вие учите ли ги?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2007, 22:11 
В началото бе словото

Имаме тема "География на транспорта и търговията", но не съм сигурен дали не влиза и другия урок. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2007, 22:31 
От дъжд на вятър
Аватар

Абе всички ли сте толкова напреднали? :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2007, 23:46 
В началото бе словото

she-wolfff написа:

Ще те успокоя ли ако ти кажа, че аз не съм ? :) Даже подочух, че едвали не ще трябва да почна да уча усилено 1-вия урок чак като го вземем, защото разбъркано не било хубаво. До тогава само чета все едно е Хари Потър :wink:

Бтв оправи си подписа ;) Все го гледам и си викам "ще го види сама" :)

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2007, 15:15 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте всички а дано 'бъдещи колеги'. И аз да се отчета... Първо от Бургас съм.ходя на уроци- учителката ми дава в едни тетрадки данни и термини отделно тема и план към нея. Малко странно но много ми рисува за да мога да разбера схемите , видовете и така нататък. Има малко странен метод но е ефективен. Остава ми само Туризъм и райони но мисля за тях след Нова година. чесно нищо не помня от другите теми- нито цифри нито нищо- и много се отчаях ама все си повтарям има време. До колкото знам подготвя темите по зелената тухла на Сиела а преди това аз чета от Пенин да съм запозната.
Кажете вие разказвате ли ги как ги учите? А цифрите- една позната каза че ги пишела като думи... а аз само да добавя че и с английски ще пробвам.
Кажете за тия курсове- може ли през коледната или няква ваканция че не мога да си представа от Бургас всяка събота :? А нещо цена часове конспект имате ли?
Успех географици - смачкайте темите.... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2007, 19:58 
Драскач
Аватар

ще ми отрежат ли много от точките ако данните са ми от 2003г ??а и темата е "География на транспорта" само,че в моя учебник към тази тема са включени и съобщения тези,които ходят на уроци могат ли да помагнат като кажат дали се включва или не :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2007, 20:00 
От дъжд на вятър
Аватар

Isak написа:
she-wolfff написа:

Ще те успокоя ли ако ти кажа, че аз не съм ? :) Даже подочух, че едвали не ще трябва да почна да уча усилено 1-вия урок чак като го вземем, защото разбъркано не било хубаво. До тогава само чета все едно е Хари Потър :wink:

Бтв оправи си подписа ;) Все го гледам и си викам "ще го види сама" :)

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.

хахааа :oops: Изобщо пък не го бях забелязала даже се взирах 2 мин докато видя грешката. :р Иначе за метода на писане на числата като нови думи съм чувала, сигурно е ефикасен..

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1352 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 91  Следваща