Дата и час: 21 Яну 2026, 13:22

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 324 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2007, 01:09 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Те ви казват как не трябва да драскате, но е все едно. Май никой не е изгорял по този параграф. Спокойно и аз бях драскал много, а не ме анулираха

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2007, 01:22 
Малък принц
Аватар

Те тва е то наистина будна младеж. Евалата! Не че прочетох всичко, което се е изписало досега, но пак браво за инициативата от толкова рано да се ориентирате :wink: Дано си намерите отговорите.

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2007, 12:04 
Да живей словото
Аватар

Здравейте!
Искам да уча журналистика, но всички ми казват, че няма смисъл да я уча, а по-добре да уча нещо друго и да се занимавам с нея отделно. Искам да попитам хора, които учат журналистика дали са доволни от нея и дали смятат, че все пак има смисъл. Благодаря... :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2007, 22:39 
От дъжд на вятър
Аватар

Искам да попитам ,СУ има ли някакъв е-mail ,на който приема въпроси..
Иначе моят такъв е -за 2007/08 с резултатите от кои състезания по математика ще се присъждат оценки за ФМИ.Ако някой знае нещо му благодаря предварително.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2007, 23:21 
В началото бе словото

jolly_f написа:
Здравейте!
Искам да уча журналистика, но всички ми казват, че няма смисъл да я уча, а по-добре да уча нещо друго и да се занимавам с нея отделно. Искам да попитам хора, които учат журналистика дали са доволни от нея и дали смятат, че все пак има смисъл. Благодаря... :)

Трябва да ти кажа, че с колкото хора от ФЖММ съм говорила, толкова различни мнения съм чула. Ако ти наистина искаш да учиш журналистика, защо въобще се чудиш дали има смисъл?! Журналисти е имало и винаги ще има, това не е безперспективна професия.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2007, 00:33 
Дръменбейсонафт
Аватар

страната–на–чудесата написа:
Журналисти е имало и винаги ще има, това не е безперспективна професия.

Това не е точно така...аз лично ще те посъветвам да се насочиш към "Връзки с обществеността" или така нареченото PR...
Там е бъдещето...и смея да кажа че ще надмине "Журналистика" като желана специалност..
...ако се интересуваш повече...пиши на лични..

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2007, 09:46 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
stonesoul написа:
Засега лекциите по въпросното УП и мен ме разочароват и то не това че се започва от 0, а от начина по който се предава, надявам се, че по-натам ще стане доста по-различно.

Отговарям и на другия младеж от Младост 2.

Абе вие прочели ли сте ред Дидактика, че давате такива компетентни критики? Още като напишеш "предава" и някои ще се откажат да четат. Не съм бил на тези часове, може за предаване да става на въпрос, но пиши преподаване. ;)
Кой си е помислил да ви каже, че не можете да четете? Защо изкривявате идеята на лекциите? Няма да ви обяснявам лекцията като вид изложение каква структура има, техники и такива неща... Обяснявам (обяснението също е вид изложение) с думи прости.
Добре, откъде-накъде направо готовия списък искате да ползвате? Това е абсурдно. Започва се от 0 по две причини:
- не е необходимо да си се занимавал с програмиране преди
- втората е по-важна. За да изградиш едно знание в паметта (обект в компютърната памет е подобно) трябва да тръгнеш от основните понятия, закономерностите, връзките между тях, преди всичко от изначалното. Тука Copy - Paste не върви. По вашата логика трябва да няма УП, ами направо да се почне от СДП-то и списъците ви. Отивайте по фирми разни и си започвайте откъдето искате. Щом можете да четете, направо няма нужда да идвате да си губите 4 години. Ама щом говорите такива абсурдни неща, значи не сте разбрали главната идеология на Университета. Няма да я казвам, защото сигурно хиляда пъти съм я казвал. Като сте в тук, трябва да правите нещата както трябва и се научете да учите, а не да четете някакви дадености като факти.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Тема за всички, които ще кандидатстват в СУ и имат въпроси
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2008, 14:34 
В началото бе словото
Аватар

Да си призная - няма как да не се съглася с по-горното: наистина трябва да се почва от нулата, но от друга страна е малко странно да се запишеш в специалност, в която си нямаш никакво понятие от програмиране. Но за да има равнопоставеност между знанията на всички студенти - трябва да се почва от началното, защото това не е индивидуално обучение.
Дичоу написа:
Щом можете да четете, направо няма нужда да идвате да си губите 4 години
Това за мен не е загуба на 4 години, защото винаги има какво още да се научи, никой не знае всичко, а университетите са мястото, където може да се научат неща от тези, които знаят и вече имат опит в дадената наука.

Исках да попитам дали някой все пак знае кога ще бъдат датите на изпитите по математика в СУ и в кои специалности може да се влиза само с матура по математика...?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2008, 16:49 
В началото бе словото
Аватар

Искам да попитам възможно ли е понякакъв начин да вляза и да слушам някоя лекция в СУ при положение че не съм студент там, а ще кандидатсвам тази година и искам да усетя духа на образованието. Та дочух от тук от там из форума именно за такива посещения....та искам ако може някой да се изкаже с по компетентно мнение и ако може с малко повече подробности как точно става това ако изобщо става де!

Благодаря предварително!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2008, 20:06 
В началото бе словото
Аватар

Ако си чел форума от началото, значи ще се сетиш, че именно аз бях един от тези, които се запознаха с "духа на образованието" в СУ. Виж за подробности в началото (най-добре цялата тема). Вече минах през това, за което ти говориш така че ето моите съвети: не знам по каква специалност искаш да посетиш лекция, но като цяло си има публикуван график в интернет кога, къде и в колко часа се провеждат лекциите, така че си избираш която ти е удобна или искаш да посетиш и действаш. Аз открих стаята като попитах във входа на факултета къде точно се намира и ми обясниха. След това отиваш и слушаш, после имаш почивка и пак слушаш и така...
Но за да ти кажат разписанието - трябва да знаят коя специалност те интересува...? Надявам се да ти помогнат, но след като се случиха тези неща с мен разбрах, че е по-добре да си седиш вкъщи и да се подготвяш за изпитите вместо да слушаш не до там толкова интересни неща...(мое лично мнение).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2008, 20:50 
Постоянно присъствие
Аватар

Защо пък да не може. Като гледам в Ректората няма пропусквателен режим или нещо от рода. Правиш една врътка по коридорите, хващаш си някоя тълпа и готово. И все пак по-добре си киснете в училище, карайте се с даскалите, вандалствайте си, сбийте се. В унито това е мисля най-малкото непрепоръчително. Айде със здраве и приятни последни 3 месеца в училището :P .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Фев 2008, 12:56 
От дъжд на вятър

А има ли такива, които са се насочили към правото :wink: А ако има хора, които са вече вътре с тази специалност нека кажат 2 думи, мерси предварително :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Фев 2008, 13:38 
В началото бе словото
Аватар

n@sko помня че четох именно твои постове как си ходил на лекции по информатика или нещо подобно.....но не мога да открия в коя тема беше това т.е. къде тия бяха постовете ? Иначе аз ще кандидатсвам Туризъм и искам да присъствам на някоя лекция именно свързана с тази специалноист дай ми малко повече инфо телефон или някакви други контакти, къде трябва да звънна и кого трябва да питам за тези графици и прочие за което ти спомена по нагоре в тази тема....?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Фев 2008, 17:57 
В началото бе словото
Аватар

Всичко, което те интересува (график за провеждане на часовете по специалност "Туризъм", местоположение и т.н.) можеш да научиш тук: http://www.gea.uni-sofia.bg/programi.html Всеки факултет си има собствен сайт и този го открих като написах в google следните думи: "Софийски университет", "специалност туризъм". Това е - отиваш, питаш къде се намира кабинета и си сядаш спокойно. Ако те питат нещо им казваш, че искаш да слушаш лекцията и не вярвам да те изгонят - така ми казаха във форума преди да отида аз на лекция. Не се плаши, няма нищо трудно (на мен ми беше малко трудно да открия мястото на факултета по мат. и инф., но с питане и до Цариград се стига :wink: )
А постовете ми бяха на страница 1 от тази тема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Фев 2008, 23:22 
В началото бе словото
Аватар

здравейте.искам да ви попитам някой може ли да ми каже датите на подаване на документи за предварителни и редовни изпити,че се сбърках вече.всеки казва нещо различно.много ще съм ви благодарна :oops:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 324 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ВАЖНО!Отговор на въпроси, които вълнуват студентите!!!

в Новини ФФ

Elena.Megova, IRC

0

498

27 Окт 2012, 13:17

Elena.Megova, IRC Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. За всички, които търсят и предлагат квартири

в Студентски живот - АРХИВ

Skorpionchety

5

1911

15 Сеп 2007, 08:38

Crematory Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Право задочно : въпроси ,които ме интересуват

в ЮФ

ILOVEME

4

1369

25 Яну 2009, 09:33

ILOVEME Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. А тези , които кандидатстват втора година

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2009-2010

Jelly

20

1521