Nemesis написа:
clessy написа:
... курсът ми прилича на
стадо от егоистични вълци единаци

Глутница 
Хех, мисля, че без да иска го е нацелила.
И пак, за да не останете с погрешни впечатления, повечето хора от моя курс са мн услужливи, когато стане въпрос за лекции и материали, което е прекрасно.

Но това да си учим по всичко е ученически манталитет. Не знам на вас дали ви пускат списъци, но нас тази година, поне в началото, всички ни почнаха със списъци. И ние като добри деца ходим, записваме се, дремем там и после на мен лично ми остава едно такова усещане за неудовлетвореност. Но това, разбира се, си е мой проблем. А и едно е, да ти се каже, че 50% присъствие е условие за допускане до изпит, друго, че се "запознаваме" и така всеки път си се запознаваме с по един списък. Това ни прави прекалено изпълнителни и... изключително безкритични. А когато пък сме недоволни, си мрънкаме помежду си, а от мрънкане по кафетата няма сми.
В уни трябва да се чувстваме уютно и да имаме самочувствието на млади, можещи и знаещи хора, защото сме точно това. Добре, че има учебни практики, за да видим, че господа професорите са човешки същества, които също се смеят, ядосват, уморяват.
Също така е крайно време да схванем, че всеки печели от екипната работа. Прословутата мейл група мин година беше използване за менкане на конспекти. Четеш, правиш си конспект и го шеърваш. Не знам кое беше по-хубавото, когато се оганизирахме и всеки пое ангажимент или когато колегите качваха материали спонтанно.

А преди като настанеше сесийно време и ставаше едно меле за книги... Чудя се тази година как ли ще е...