|
Най-сетне и тук да има оживление!
ra4e^f, уточнявам: не казвам, че преподаването в курсовете в СУ е лошо (въпреки че не съм на мнение, че е от много добрите). Не казвам също, че ""ун. списъци"" съществуват. В случая наблягам на отношението на кандидат-студентите към курса. Това, че вярват на легенди (глупости), е така - доказва го личният ми опит. 80% от познатите ми, които се записаха за подготовка в СУ, открито ми казаха, че (според тях) "ако искаш да влезеш в Софийски, трябва да се запишеш на курсовете им".
Та, да си дойдем на думата: Да вярваш, че само името ти ще те вкара, е пълен абсурд. Ама има абсурдисти... Какво да говорим за мита за "точната формулировка" и неговите последователи. Факт е, че темите, които се дават от курса, не съвпадат с темите от конспекта - като във всеки нормален учебен център. За сметка на това звучи логично - преподавателите са въъъътрешни хора, кой друг да знае ако не те... И е безкрайно лесно за хора, които вярват на по-голямата измислица, да вярват и на по-малката. И тези, които са на въпросния курс, че ми писна да повтарям тая дума, тези, които, както вече отбелязах, си вярват на всичко (дори да не съществува), са достатъчно досетливи или по-точно казано - достатъчно чувствителни към самосъхранението си. Ще дадат ли те от своето "свещенно миро" на този, който им поиска?! Както виждаш, никой от, уф, курса в СУ не се отзова....
Кавичките служат за ирония. За да няма недоразумения, ще тълкувам всичко, казано дотук: голяма част от учениците, които са на курс към СУ, плащат, за да получат нормални теми, но плащат с идеята, че ще получат извънредна информация, тоест са в заблуда. Няма лошо, нали все пак справедливостта ще възтържествува - вън или вътре, все сме с еднакъв материал и еднаква яснота за темата, която ще се падне. Яснотата е нулева. Но едни, които не са очаквали да знаят кой кого, няма да са разстроени толкова, колкото други, които са имали тези очаквания и те не са се оправдали.
А на този етап никой не иска конкурентът да го настигне. Аз не искам. ти също. Кандидат-студентите от курса към СУ също са нормални хора - и те не искат. И всеки се старае да си скрие информацията, била тя реална или фантазна. Не обвинявам никого, забавлявам се.
_________________ Don't think you are, know you are!
|