Дата и час: 16 Яну 2026, 22:45

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 74 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2007, 17:22 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Подкрепям Митака, любителите на Диема много много да не се обясняват. Чакайте вие българският футбол да стане силен, като стадионите са 90% празни, а всички се пулят в телевизорите, че даже се е и вживяват за някакви отбори на хиляди километри от тях, до които те никога няма да могат да се докоснат наистина: "Ние Реал Мадрид", "Ние Ман Юнайтед" АЛОООО... кои сте тия вие бе? Много е лесно да си фен на Брселона и Челси. Наливайте кинти в комерсиалните отбори и се радвайте! А като случайно стане някое чудо и в България дойдат Челси и Барселона идвайте на стадиона, заривайте си обувките от люспи от семки и щракайте с фотоапаратите.

Само с едно не съм съгласен. Мачовете между Левски и цска са ужасни от поне 3 години, независимо кой печели.

Последна промяна stonesoul на 03 Дек 2007, 17:38, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2007, 17:36 
Форумно зомби

stonesoul написа:
Само с едно не съм съгласен. Мачовете между Левски и цска са ужасни от поне 3 години, независимо кой печели.

Аз не съм казал,че мачовете са били добри като качество.Просто казвам,че когато Левски биеха миналата и по-миналата година,ние мълчахме вие се радвахте,тази година е обратното и ще продължава да бъде така.Няма отбор който да е винаги на върха.Има силни години има и слаби години.И в заключение,истинските фенове са тези които са с отборите си в СЛАБИТЕ години!!!Когато си на върха е най-лесно да подкрепяш отбора,но не всеки го прави когато тимът е в криза!!!

от българите с фес?
Ст. Стамболов

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2007, 17:42 
Пишете, о, братя
Аватар

Аз ще се радвам и скапаната топка с ръце да я метнат в мрежата. Но това не променя факта, че мачовете между двата отбора стават изключително скучни от няколко години и не терена не се усеща тръпката на дерби.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2007, 17:51 
Форумно зомби

Съгласен съм с теб.На терена-нищо.Останахме само ние феновете които да допринасяме заряда да е висок.

от българите с фес?
Ст. Стамболов

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2007, 21:17 
Легендарен флуудър
Аватар

Как вечното дерби
изгуби чара си

Или защо скоро няма да видим голови трилъри между Левски
и ЦСКА

Всяка футболна нация има своето истинско дерби. Това не е
просто мач между враждуващи отбори, не е просто зрелище.
Тези дербита са религия. Карат хората да подскачат като
маймуни от радост, да плачат като малки деца, да се
обичат и да се мразят... Такива мачове са част от живота
на всеки футболен запалянко. В Испания например, такъв
сблъсък е Барса-Реал, в Англия - Манчестър-Ливърпул. И в
България си имахме едно такова дерби...
Винаги сблъсъкът Левски - ЦСКА е бил камака на родния
футбол. От няколко години насам обаче дербито ни
девалвира. Това вече се вижда и от птичи поглед. И ако
допреди 3-4 сезона все пак вярвахме, че ще видим отново
онзи зрелищен трилър между сини и червени, то днес за
всички е ясно, че дербито умря. Загуби своя блясък,
загуби чара си. Няма ги нито майсторските изпълнения,
нито атакуващият футбол, нито головете. За жалост,

скоро и феновете
на стадиона няма
да ги има.

Остана само едничката историческа вражда на ниво Левски -
ЦСКА. И то само у най-верните привърженици, а не в
сърцата на футболистите. Причините за упадъка на вечното
дерби в българския футбол не са една и две.
Може би трябва да се потърсят първо в зародиш. А именно
изключително ниското ниво на българското първенство като
цяло. Не е тайна за никой окаяното състояние на детско-
юношеските школи. Въпреки че в Левски постоянно афишират
за нови игрища, общежития и прочее. Всичко това е много
хубаво, само че резултатът от план 2007 го видяхме -
добре познатите изхабени стари познайници, както и
няколко недоказани мароканци и бразилци. В ЦСКА не е
много по-различно. Една камара прехвалени чужденци, но
игра никаква.
И в неделя за пореден път изгледахме типичното за
последните няколко години "дерби". Двата отбора сякаш не
само, че не искаха, но и не знаеха как да стигнат до
противниковата врата. И ако не беше случайният гол на
Машадо, то нулевото равенство щеше да бъде най-логичният
завършек на посредствеността. Прави впечатление, че

в последните години
рядко пада
повече от 1 гол

и то най-често от дузпа. Не се вижда как би могло да се
повторят резултати като 7:1, 5:0, 4:2, 3:2... Всичко това
изглежда като безвъзвратно отминало. Вина за това имат и
треньорите, които предпочитат да се презастраховат.
Затънали в тактическа предпазливост и мисъл за защитата,
отборите излизат на терена плахи. Няма скорост, няма
идеи, няма удари. Виждаме само едно безцелно изсипване на
топки към централния нападател, което е обречено на
неуспех. Е, няма как да очакваме голови трилъри.
Има и нещо друго. Самите футболисти сякаш не играят с
онзи заряд, с онази мотивация, която приляга за вечното
дерби. А и няма как да е иначе. Като изключим няколко по-
опитни бойци, всички останали от сегашните състави на
Левски и ЦСКА не осъзнават какво всъщност представлява
това дерби. Не можем да очакваме играчи като Амунике,
Неи, Маркиньос, Рабех, Зе Соареш да играят със сърце.
Това е немислимо.

Изчезнаха магьосниците
в българския футбол,

които милеят за своя клуб и се раздават до краен предел
на терена. В ЦСКА може би чакат да се родят новите
Якимов, Жеков, Пенев. На хоризонта обаче не се виждат
такива легенди. Как бихме могли да сравним икони като
Гунди, Гиби Искренов, Панов със сегашните Топчо, Мечо и
Клечо! Няма какво да се заблуждаваме повече - артистите в
Левски и ЦСКА ги няма отдавна.
Освен на самия терен, дербито постепенно загуби блясъка
си и на трибуните. По-възрастните фенове на футбола с
носталгия си спомнят времената, когато дербито се играеше
пред 60 хиляди на "Васил Левски". Зрителите са толкова на
гъсто, че, ако се изправиш за момент, после няма къде да
седнеш. Сега и 17 хиляди ни се виждат високо постижение.
И ако не са пияните и дрогирани лумпени, то агитките ще
изглеждат още по-разредени и бледи. Такава е
действителността, за жалост. Не се и вижда светлина в
тунела. Можем само да си спомняме за кървавите дербита
отпреди години. Но какво да си спомни един 18-годишен
фен, примерно?
Девалвацията на вечното дерби Левски - ЦСКА удари дъното.
Едва ли би могло да видим по-постна продукция от тази в
последната среща между сини и червени. Стигна се до там,
че една религия бе превърната в най-обикновен скучноват
мач. Ако на електронното табло не пишеше имената на
отборите, то спокойно можехме да предположим, че
наблюдаваме квалификационна среща за влизане във "В"
група. Макар че дори там, интригата би била по-голяма.
Добромир Добрев

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2007, 22:39 
Артилерист
Аватар

Митак, ти като си много наясно с уместността на критериите за съпоставка, обясни ми как сравняваш две футболни първенства по големината на държавите. Само за да "развенчая мита", Финландия е държава с 5, 290 млн. души, обаче е фактите говорят сами... Второто нещо, което искам да ти кажа, е че не съм си казал това, което си цитирал по-долу, но иначе съм впечатлен от качествата ти на медиум, с които си уловил мислите ми, с още малко късмет може да стигнеш дори Светлина. Това което казах, бе, че не гледам БГ футбол. Освен това не намерих свое изказване, в което пряко да се засяга темата за юношеския футбол. Не знам откъде си решил, че смятам юношеския футбол за по-качествен, но между другото юношите, които играят в Англия и Испания, наистина играят много по-качествен футбол от нашите А-отбори. Ако си го схванал в този смисъл, не си се излъгал, но аз се съмнявам, че изобщо си го схванал. Освен това защо да не гледам и да не подкрепям чуждите отбори, дори да не знаеш, Арсенал, например, има голям фенклуб в България. Фактът, че живеем в България, не означава, че нямаме право да харесваме качествения футбол. Това е все едно да ти кажа, че нямаш право да пиеш Кола, защото е американска и "всички обичат да пият Кола". Друго нещо, което трябва да ти кажа, че въпреки, че Юве и Милан не си отбелязаха голове, мачът се игра на едно много високо ниво, а това, че нямаше голове, се дължи на именно онези качествени футболисти, които градят качествената игра. Имах възможността да гледам мача, така че не можеш да ме шашнеш с подобен аргумент, защото той просто не е верен. Звучи просто смешно каквото и да е сравнение между тези два мача. От друга страна нещата в БФС са такива, защото именно хора като теб работят там ичевидно не виждат по-далеч от носа си и не смеят да подходят по-смело. Затова си тъпчем на едно и също място от много години. Иначе благодаря за пожеланието, ако след години имам възможност да помогна ... , но да ти кажа не виждам по какъв начин, след като съм се насочил към друга сфера, но кой знае... Вижте, колеги, футболът, в последна сметка, е продукт, който се предлага на пазара (следите ли ми мисълта). Колкото по-добър е един продукт, толкова повече хора ще го купуват. Ако продукта е боклук, сетете се сами. Няма как да се напълнят стадионите, след такива пародии. stonesoul, след като ме критикуваш, че "наливаме кинтите" не където трябва, аз да те питам ти какво си "налял". С какво си спомогнал за развитието на футбола, че да ме критикуваш? Аз за разлика от теб подбирам, бих си плащал, за да гледам Арсенал, Реал М и Ливърпул, но не бих дал и стотинка за БГ първенството, защото то е боклук. Живеем в комерсиално първенство, в което се купува най-доброто, най-рекламираното, най-качественото. Сигурен съм, че всеки от вас гледа ШЛ. Питали ли сте се защо? Защо не ходите да гледате мачове от В-групата, нали сте много големи фенове, нали милеете за БГ футбола? Май взех да задавам много въпроси. Освен това как може да сравнявате нашите "фенове" със английските? Поправете ме ако греша, но откакто следя футбола съзнателно, нямам спомен, на Олд Трафорд или Хайбъри да са горели седалки и да е имало масови сбивания с полицията. Може би прецедент в Европа е Италия в това отношение. Но гаранция ви давам, вие (ако сте сред агитките) не сте като западните фенове. Просто онези знаят защо отиват на мач, а разликата с вас, е същата както и между отборите, едното е отбор, а другото - ПАРОДИЯ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007, 12:37 
Пишете, о, братя
Аватар

Томазо, няма смисъл да се карате тук, защото и двамата сте прави за себе си.Съгласен съм с Митака -на който не му харесват мачовете от нашето първенство, просто да смени канала и да не ги гледа.Аз лично правя точно така.Онова за юношеския футбол го написа moriaty,мисля, че критиката на Митко е за него, а не за теб.Няма смисъл да сравняваме нашия шампионат със т.нар ''5 големи"(т.е Англия, Испания, Италия, Германия,Франция), но трагедията е именно там , че първенството ни стана по-слабо дори от румънското;а уж те са от нашата черга.....но и румънското и сръбското първенство са по-добри от българското.(ти си направил отличен паралел с Финландия-те са по-малко от нас, но тяхното първенство е уредено отлично;добри тренировъчни комплекси, игрища, бази....няма уговорени мачове,няма бити съдии....въобще всичко си е по западноевропейски)Определено в БФС работят пълни некадърници, хора, които променят нещата от зле към по-зле.Но затова може да се направи отделна тема, защото ситуацията е дълга и широка.Смешни са и клубовете с техните президенти и съдиите(половината от който не знаят и правилника)и въобще.....истинска пародия.Но който иска може да не гледа.А относно мача Милан и Юве, мога да кажа, че се получи отличен двубой във всяко едно отношение.Той и Михаил Мадански си го каза в студиото:"Нямам нищо против да гледам и други мачове завършващи 0:0, ако качеството на играта е такова, като в тази среща".Мача беше страшен, макар да свърши без гол.Двата отбора искаха да се победят през всичките 90 мин.,имаше доста добри отигравания,мъжка битка по целия терен, бая голови положения.... докато Левски и ЦСКА излязоха да се поразкършат и да им мине времето.Затова Милан и Юве и другите като тях играят в ШЛ, а нашите отбори не могат и до УЕФА да се докопат.И за да не сравнявам нещата с тези в Италия, ще кажа само, че Румъния има отбор в ШЛ за втора поредна година(а замалко щяха да имат и втори там;просто един арбитър закопа Динамо Б в реванша с Лацио), имат и състави в групите на УЕФА.За Гърция и Турция няма какво да говорим, не знам дали България и Албания не са единствените страни, които в момента нямат представител в европейските клубни турнири.Дотам сме я докарали.А вече както се видя и тях(албанците) не можем да ги бием на футбол.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007, 12:56 
Вазов
Аватар

Митака написа:

3-Юношеските отбори правили по-добри мачове.Ами ходи и гледай юноши.Не вярвам миналата година като ни бихте да си казал така.Прав ли съм?Казал си си: "Ами това е по-силни сме щом сме ги били,каквото искат да си приказват тия от ЦСКА".В тези мачове е важна победата.За справка който е гледал мача Милан-Ювентус може да потвърди какъв "прекрасен" мач изиграха двата отбора и направиха безлично 0-0.Това е положението колеги.......Със здраве :)

с истинските чорбари си говорим само за мачовете от по-далечното минало...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007, 14:46 
Артилерист
Аватар

FeLiKS, прав си. Разбирам това, че нехаресващите БГ футбола, просто не трябва да го гледат. Аз не бях гледал мач от А Група от миналата година (тогава гледах един от последните мачове м/у Локо Сф и Левски). Аз мисля, че казах и по-горе, че това, за съжаление, се превърна в практика в последните години. Не съм съгласен единствено с това, че няма смисъл да сравняваме нашия шампионат с тези на Англия, Испания и т.н. Предполагам, че не си ме разбрал буквално, защото понятието "сравнение" беше използвано в широкия смисъл на думата. Нямах предвид сравнение между качествата на играчите в Байерн и Берое, например, а да заимстваме идеята, организацията, начините, по които се работи с юношите и т.н. Една добра идея в тази посока беше идеята за създаване на Б-отбори, които да се състезават в долните девизии и там да се обиграват юношите. Това е практика на Запад от десетилетия, разбира се с малки различия в зависимост от страната, но идеята е ясна. Всички звезди са тръгнали от школите (Раул, Гути, Тери, Рууни-от Евертън, и т.н) и са минали през Б-отборите. Това е пътят, който трябва да се измине, в този смисъл трябва да се сравняваме с тях. Друг пример: в Турция само преди 10-на години първенството беше по-слабо от нашето, в Гърция също, но там започнаха да купуват "застаряващи звезди", които обаче са си звезди в тесния смисъл на думата, а не 38 годишни "млади надежди", юноши на Гремио с 4,5 мин. игра за бразилския юношески национален отбор. За протокола само: Кежман, Роберто Карлош, Ривалдо, а напоследък се говори, че и Роналдо щял да поеме към Балканите. Сега предполагам, че ще ми кажеш, че тези футболисти струват колкото годишния бюджет на Левски и ЦСКА. Така е! В началото няма да можем да си купим такива играчи, но пък средствата, разпилени (нарочно използвам тази дума) за разни "бразилци" с много съмнителни качества, "марокански национали", "израелски таланти", "виетнамско-бразилски голмайстори", както и "панамски пистолети", които са по-опасни за себе си, отколкото за противника, тези средства може да се разходват за бази, за юношески формации и т.н., които само след няколко години ще възвърнат тройно стойността си. Тук още се робува на тезата, че ако някой е минал бос по пясъка на Копа Кабана, носейки варел с царевица (по-известна като кукуруз), ще бъде новата "перла в короната" (къде ли е короната :roll: ) на отбора Х в БГ първенството. Не знам дали чужденците в Англия отслабват националния отбор, но със сигурност правят това, което е в момента тяхното първенство, докато при нас е обратно - "първенството е по-слабо, но пък националите като Вагнер, Томашич и пр. са незаменими". През последните 17-години нивото на А-група падна драстично. Дали това е поради възможността най-големите таланти да заминават за чужбина, дали е заради възможността да гледаме най-добрите, което глези нашата футболна естетика, но едно е сигурно в 21 век нашите вече европейски футболни "грандове" са на нивото на по-малко европейските албански такива. Тук не бих искал да цитирам Боби Турбото, който използва много подходящо изразно средство в такива моменти, но истината е една - ние наистина сме за индийската шампионска лига ... или за пакистанската, а може би севернокорейската, но не и за европейската, Батков просто не подозира колко е прав. Но за разлика от посоката, в която той адресира своята реплика, аз бих я пренасочил към всички наши отбори, защото по-вероятно е индийски отбор да влезе в ШЛ, отколкото Левски или ЦСКА (освен ако не променят правилника). Понятието "отбор от нашата черга" винаги ми е звучало изключително актуално за А-група, защото къде има "черги" - на село... При нашия селски футбол обаче нямаме шанс да стъпим скоро на "гладкия европейски паркет", защото никой европеец няма да иска някой цървулко да му го "накаля" с градинските си гумени цървули, не и докато той дава парите... Така че ШЛ за нашите футболисти - само по БТВ, а участието - евентуално в предаването на Краси Минев в 9:00 ч.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007, 17:51 
Пишете, о, братя
Аватар

Наистина в първия момент не те разбрах правилно....иначе общо-взето и аз мисля като теб.За да ги стигнем хората трябва да гледаме и да взаимстваме идеята, организацията , начините на работа с юношите и всичко останало в този смисъл.Иначе още доста време ни предстои да си тъпчем на място....и то в най-добрия случай на място.Не те разбрах както трябва в миналия ти пост. :wink: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007, 19:21 
В началото бе словото
Аватар

Томазо, абсолютно съм съгласен с последния ти пост! Но просто смятам,че на фона на слабата организация в България, една победа над Рен и то насред Франция си е чист успех! Искаш да се сравняваме с големите в Европа - толкова отдавна ли беше мача Ливърпул 0:1 Цска,а след това Цска елиминира Баер Леверкузен!!!Или пък когато Левски играеше дербита с отбори като Шалке?Ами ако Цска бяха вкарали втори гол на Амфийлд? Съвсем реално можеше да стигнат до дуспи,а там всичко се случва......и като нищо можеше Ливърпул вместо да стане шампион, да отпадне в предварителните кръгове :wink: Така че от всичко,което си написал, не мога да се съглася само с това,че не можем да "прескочим" отбори като Темпере и Рен :wink:
А за това,че на вечното дерби нямаше повече голове виновника според мен е един - Стойчо Младенов! Той още като национален треньор си беше казал,че за него е важна победата,а не красивата игра...и все така като неговия отбор вкара един гол и почва да "пази" резултата, впрочем това е и основната причина да сме без отбор в уефа. Естествено това последното си е мое мнение и ми е ясно,че с него няма да се съгласите много... :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007, 19:53 
Пишете, о, братя
Аватар

Защо пък да не се съгласим?Аз също смятам, че Стойчо е с много голяма вина, за отпадането на отбора му от групите на УЕФА.В реванша срещу Тулуза трябваше да излезе, да се надиграва с френския тим(ЦСКА е по-класния тим като единици,а имаше и подкрепата на близо 25 000 свой привърженици в онази септемврииска вечер), а не да се надлъгва;надлъгването беше в първия мач.Излизаш като домакин с нападател и половина и се опитваш да се промъкнеш до групите в УЕФА....еми, не стана.Замалко беше, ама номера не мина. :wink:
Аз съм съгласен с мнението ти; :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007, 22:14 
Артилерист
Аватар

Добре, тактиката на Стойчо, ами тогава защо играта на Левски беше толкова слаба. Левски нямаше едно чисто голово положение, което не бе продиктувано от "невероятната" защита на ЦСКА. Мачът с Рен всички го гледахме и мисля се видя, че просто без дузпа нямаме шансове да отбележим гол. Мачът с Ливърпул също го гледахме. Там пък просто ЦСКА имаше абсолютен късмет. Първо - не играеха титулярите, второ - като пуснаха Сисе, той уцели гредата, трето - голът на ЦСКА беше случаен. Радвах се на тази победа, но нека бъдем реалисти. Победите над Байер наистина бяха най-голямото постижение и въпреки, че ги надиграхме, нека не забравяме, че тогава Байер бяха в голяма криза.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2007, 00:31 
Легендарен флуудър
Аватар

прекрачихте добрия тон...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 74 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ЦСКА - Левски (коментари след мача)

в Спорт

DobreFF

12

871

22 Апр 2006, 21:00

mcnet Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Стига вече Левски - ЦСКА

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Спорт

sunbreeze

20

801

01 Сеп 2006, 11:15

Joker Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Левски - ЦСКА (коментари)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Спорт

DobreFF

44

1297

24 Сеп 2006, 00:17

sunbreeze Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. ЦСКА - Левски(София)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Спорт

PoLk

42

1845

10 Апр 2007, 16:52

Бeтон Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Левски или ЦСКА!

[ Отиди на страница: 1 ... 9, 10, 11 ]

в Спорт

toni spbb

153

3775

01 Юли 2009, 10:26

toni spbb Преглежда последните мнения