aL` написа:
Даа в 50А преди седмица-две също минаха на проверка.
Та спим си дружно със съквартирантите (това към 11часа някъде), обаче по едно време се събуждам- някакво раздвижване из стаята.
- "Някой спи, а".
Гледам една леличка стои на вратата и брои столовете, масите и пр. ( казвам си на ум "к`во пък прави тая тука" - " я чезни ма" добавя ума ми). Момчетата ми разясняват, че това е Геновева( Геновева, Геновева. "Домакинката". Аааа тази Геновева. Всъщност мислех си за "Многострадална Геновева". Както и да е.)
От тогава се чувствам малко несигурен. Ами, тя жената чукала, чукала и никой като не й отворил си отключила сама и хоп, в стаята. Че и вика "Някой спи, а" ( а някой влиза без позволение, а?)
След няколко дена дойдоха да пръскат за хлEбарки. За щастие този път не нахълтаха в стаята. За сметка на това вратата изяде няколко здрави тупаника. Отваряме ние- чува се едно бързо - "Пръскаме за хлEбарки". След това някакъв човечец с пръскачка на гръб се развилня в банята, коридорчето и стаята и си излезе така бързо, както беше казал "Пръскаме за хлEбарки". Голяма ловкост, голямо нещо. Мисля, че е бил барета. Много бърз беше !!!
ХлEбарки. . . още си имаме. За сметка на това вече седмица и нещо обувките ми миришат много приятно. Следващия път ще помоля баретата да ми отсипе в едно шишенце от онова нещо, с което пръскаха.
то, той сто на сто не е пръскал, че да не се хаби материал
а само е имитирал и си е припявал - пръс-пръс-пръс