Колкото повече теми свързани с кандидатстване във ФМИ, толкова повече се отчайвам...дори всичко друго да ми е наред, математическата ми самоувереност прави егати скоковете...сега съм на ниво "къде си тръгнала, девойко"... Знам, че мога да се справя, знам, че има време...и въпреки типично оптимистичния ми характер, пак се отчайвам... Дотук с духовните излияния, просто исках да го напиша, да си мисля, че някой ще ме надъха и след половин година, когато събитията вече се развият, да си дойда при този пост и в зависимост от положението да си поплача или да ме накара да заподскачам гордо из стаята (кой ли друг подскача гордо?)... Абе, май много ми се спи. Извинявам се, че четете това.
Но имам един въпрос, на който почти знам отговора, но ми е пъти по-добре да го чуя от препатили. Ситуацията е следната-от езикова гимназия съм, така че по-голямата част от материала тази година я взимаме. Ииии така, от профила ни почти всички вече са минали почти целия материал по алгебра (с частни уроци), но аз реших, че мога в началото и без и сега се мъча да наваксам до взетия до момента материал-всичко без прогресии, тригонометрия и последния раздел, за който не искам и да си помислям. От геометрията почти нищо не съм покрила като хората, но имам афинитет към нея и не мисля, че ще ми е особено по-трудна от алгебрата. Та се чудя, започвайки уроци веднъж в седмицата, с 10-11 часа математика в училище (редовни, профил, СИП, консултации+часове за примерни теми втория срок...да, учителката ни е страхотна), има ли възможност, като имаме предвид и триенето с известния ми мързел, да се подготвя качествено (досега се водеше, че математиката ми върви имам прилично логическо мислене).
И освен това, заблуждавам ли се, като мисля, че след като завършим (следователно мине и предварителният изпит), все още ще имам желание и спокойна мисъл, за да се потренирам сериозно до юли? То е ясно, че с всеки е различно, но в общия случай?
Извинявам се за излишно подробните писания, не си решавам така задачите