Специално за Boromir:
"Освен това, ако видите лъвски прайд, нападащ гну, ще откриете доста подобни неща - и висящи трахеи, и фонтани кръв, и отчаяното мучене. Или косатка, разкъсваща тюленче и опиталата се да му помогне майка. На това му викаме "природа"."- На "природа" викаме да убиеш животно и да го изядеш. Ти не си го убил. Получаваш го наготово. Ако трябваше сам да го убиеш сигурно щеше да си вегетарианец.
Нямаше да съм. Теб жал ли те е, като късаш цвете или като плевиш градинката? Ми и тва е убийство. Хлябът се прави от убити житни растения и семена. По тая логика само фотосинтезата не е убийство на нещо."Ми и нашето е природа - нямаме нокти и остри зъби - ползваме всички тия изродщини от филма. Не бягаме бързо и не тичаме на глутници - гледаме си животни в клетки. Няма някаква много голяма разлика от действията на един вълк, да речем, който изяжда една овца, но удушава всички в кошарата ей така просто, щото му е в кръвта." - 1во-това не е факт.
О, факт е. Аз без проверени факти не работя. Когато човек живее в Родопите, вижда на какво е способен един дзвер. А това дали крокодилът измъчва антилопата, докато й изсмуква вътрешностите, е силно зависещ от антилопата въпрос."Без месо не се живее - това е факт."- и това не е факт. Милиони вегетарианци живеят здрави.
И милиони ескимоси живеят здрави, без да са видели хляб в живота си. Яденето на месо е полезно. Може би не е вселенски факт, но ние сме всеядни животни и като такива не трябва да бягаме от месо."Освен това почти всички действащи сега лекарства се изпитват първо върху животни и благодарение на тези изследвания мнозина дишат още, между които и аз."- преди да се пусне на пазара всяко лекарство се изпитва и на човек (без изключения), което обезсмися опитите с животни. Освен това резултата върху животни не е същия като върху хора, поради различията в организма (хормони и др.)
Недей тук да спориш с мене. И какво, правя аз някакво лекарство и веднага го давам на болната ти баба да видя дали действа ли? Обезсмисляло опитите с животни!!! Като не знаеш каква е процедурата, не ми говори за различия и хормони.Аз също ям месо, въпреки че искам да го спра, но човек не е създаден да яде месо,не е създаден да е хищник. Както ти каза ние нямаме остри зъби и нокти, не бягаме бързо, следователно не сме създадени да убиваме и да ядем месо. Гладът за месо идва от там , че на дадено ниво в еволюцията някой авантюристичен наш прародител е решил да си разнообрази менюто.
Хе те точно този авантюристичен наш прародител е разчитал на кучешките си зъби, здравите резци и храносмилателна система. То не се яде месо просто така и затова аз не се плаша от стадата овце, дето ме нападат, като не мога да заспя.
С много поздрави, Киро!
Във всеки случай мнението ти има своите добри позиции и ако изгладиш малко неустойчивите точки, можеш да спечелиш някой спор по темата в бъдеще... стига аз да не съм от другата страна.