Bloodlust написа:
Трябва ли да има Торенти или не???
Според мен ДА
така ще се насърчи Родното производство на КАЧЕСТВЕНА Музика
Кога са качвали бг музика по торентите? И къде я видя тази качествена бг музика? Мишо Шамара ли губи от торентите или Прислава? Според мен качеството няма нищо общо с тегленето нелегално.
Нито Пайнер, нито Р'Н'Б Рекърдс се трогват особено, че ти, аз и цял Бургас искаме по-качествени песни. Същите буламачи ше си правят и продават и окото им няма да мигне. Аз чалга-торент дори няма да изтегля, вие ми говорите да плащам легално за дискове...
Не ме разбирайте погрешно - бих дал пари за българска музика (имам няколко закупени бг албума, които за мен са си последните качествени дискове - за съжаление през далечната 2003...). Проблема не е в мен, че съм беден скръндзав студент, с достъп до аренабг.ком. Проблема е че никой бг артист не може да ме накара да му изтегля бозичките, с които си напълни албумеца. Дори чух за идеята, че безплатната музика в нета се ползвала за да се популяризират нови имена. Демек днеска ставам певец и си пускам албума фо фрии из торентите, белким стана известен... Да ама не - като съм изпял некви простотии, и да предлагам шоколади към дисковете, пак никой няма да ги вземе...
Тъй че моето мнение е - бих цакал кинти за родното творчество, ако то си заслужаваше всяка стотинка, ще платя без никви проблеми... докато не си оправят качеството проблема си е техен. Ако те са добри и протестират срещу торентите, ще ги подкрепя. Но пасмина като Я-Я, Стратия и тем подобни не заслужават да ги подкрепим срещу известен бг сайт, само защото творят. Да дадат повече!
Амин!