|
Миличко Сис.. изобщо нямах предвид теб (или пък другата девойка от форума, която ми изпрати прекрасно пожелание) -- ако четете в момента, не се обиждайте... Май още в началото споменах, че когато са ИСКРЕНИ, е съвсем друго... както и да е... тя Коледата на практика мина, аз още не съм си измислила аргументацията...
На въпроса на Пимб:... не че е някакъв лош спомен... Просто Бъдни вечер за мен от няколко години се изразява в ходене у баба (където е студено!), ядене на сърми/сарми (които тя прави наистина странно), изслушване на тревогите й ("няма ли да се омъжиш вече?!", "обещай ми да е в Сливен, сватбата", "искам внуче"), гледане на коледни филми по дяволската кутия (ама толкова са щастливи, там, нещастниците), после прибиране към вкъщи, едно такова тъпо ми става, защото майка започва да пуши цигара след цигара (по непонятни за мен причини не пуши пред баба, та... да си навакса...)
После идва Коледа (нали така?!..), и Дядо Коледа, и моя любим въпрос, който провокира тази тема... Подаръците! Аз... обичам да правя подаръци, ама умерено... защото... много често идеите ми остават нереализирани, и това ме депресира допълнително. Колкото до 'получаването' -- неловко ми е...
Коледния дух не го чувствам от години, или да сме по-(не)точни: - от навлизането на ИЗКУСТВЕНИТЕ ЕЛХИ по българския пазар - от ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ, което обвинявам за липсата на сняг/ШЕЙНИ, по дяволите, ИСКАМ СИ ДЕТСКАТА ШЕЙНА!!!!! и ръкавичките без пръсти! и... и... и... шапката-космонавт! - от проклетията интернет, заради която СПРЯХ да получавам ХАРТИЕНИ картички в ПЛИК, надписани РЪЧНО - старите реклами на Кока-Кола вече ги споменах... не знам за вас, ама за мен това беше един от най-силните предвестници на Коледа - от надпреварата за, 'най-коледно украсен град'... тоест, откакто почнахме да се кичим с гирлянди от ноември... честито, Варнааааааааааааааааааааааа, ЧЕСТИТООООО!
А новият девиз на Коледните празници, както един приятел се изрази, е "Плюскай, чукай и харчи"...
И не знам какво друго да кажа... Не я мразя, все пак. ЛИПСВА МИ, ужасно ми липсва, и това е по-лошо... РАЗОЧАРОВАНА СЪМ... това е най-лошото
Последна промяна Cecilia Lisbon на 04 Яну 2008, 02:51, променена общо 1 път
|