Дата и час: 21 Яну 2026, 20:09

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 222 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2007, 19:55 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
А на пушачите ви е много лесно да се оправдавате с ядрени оръжия, докато увреждате деца в утробите. Продължавайте. Дано със собствените ви не се случи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2007, 19:57 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 0 пъти.
:evil: Превенцията на едно, не изключва превенцията на друго! :evil:
За несмрадлив Университет, без тютюнев дим, както е по Закона за здравето и още доста други нормативни актове. Искаме да се спазват законите на страната! Това лошо ли е? :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2007, 16:05 
Ice in the Rain
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
след като не тр да има дискриминация,може да се направят и стаи,специални за пушачи...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2007, 16:46 
хванал гората
Аватар

Tripio написа:
.. тия 19 000 непушачи дето умират от цигарен дим, дали нямаше да умират от нещо друго ако ги нямаше цигарите?

от гледна точка на пушачите димът е ваш проблем...

Нямам думи... :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2007, 18:55 
Пишете, о, братя
Аватар

въпреки, че вече не пуша, понякога когато напрежението ми идва в повечко палвам по някоя цигара. не виждам как може цял ден да си на лекции, и в малкото свободно време да ти забранят единственото удоволствие, което ти остава. особенно, ако пушиш извън сградата, в някоя градинка и не пречиш на никого.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007, 23:49 
Летописец Виртуоз
Аватар

DiStuRbeD написа:
въпреки, че вече не пуша, понякога когато напрежението ми идва в повечко палвам по някоя цигара. не виждам как може цял ден да си на лекции, и в малкото свободно време да ти забранят единственото удоволствие, което ти остава. особенно, ако пушиш извън сградата, в някоя градинка и не пречиш на никого.

О, има доста хора, които си пафкат най-спокойничко из коридорите на Ректората - доста грозна гледка! Ако това е удоволствие за някои, то за други това е възмутимо, или поне уронващо авторитета на СУ. И до колкото разбрах темата е относно пушенето в сградата, не извън нея...!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2007, 21:08 
В началото бе словото

Аз също приветствам такива инициативи за опазване на здравето и културата-все пак това е университет,а не квартално кафене,където ако не ти харесва отиваш в другото!Не знам дали ние студентите можем да направим нещо по въпроса(тези които не пушим),но ако "власт имащите' в софето се заемат да намерат пари за пушални,ще бъде прекрасно!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2008, 02:21 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
Tripio написа:
.. тия 19 000 непушачи дето умират от цигарен дим, дали нямаше да умират от нещо друго ако ги нямаше цигарите?

от гледна точка на пушачите димът е ваш проблем...

Еееее, Tripio, кво се излагаш ся... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2008, 02:45 
Легендарен флуудър
Аватар

Crematory написа:
А на пушачите ви е много лесно да се оправдавате с ядрени оръжия, докато увреждате деца в утробите. Продължавайте. Дано със собствените ви не се случи.

Поклон !

Така мога да разбера убиеца понякога и аз съм изпадал в бесове,
може и да му е приятно да отнема живот, но той поне го осъзнава,
да може да има и други проблеми по земята но за мен самосъзнателното самоунищожение на една разумна раса (последствие от пушенето което даже не е приятно, според сведенията на мои познати) е най важният проблем за обсъждане,

Пред демона "Цигари" се преклони и баща ми, той не е сред живите, мир на праха му,
но ако според вас си заслужава да умрете от гладна смърт и то е заради липса на храна' продължаваите да се тровите но преди това се затворете в стая без никаква вентилация и си пушете колкото ви душа иска... поне ще си спестите гладната смърт, нали ? Ще си отидете по по-приятен начн от другите пушачи преди вас които са си докарали по някои рак, пък и ще спасите нас от същата участ...

И ние ще ви запомним като идиотите умрели в почит на човешката глупост и мания за самоунищожение, нали си заслужава?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2008, 13:55 
В началото бе словото
Аватар

sientelo написа:
duh_navodneniq написа:
Ice_Spirit написа:
Съветвам непушачите да продължават да се заблуждават,че ще живеят по-дълго от нас,пушачите. :lol:

.....като ходих на лекар последно и ми правиха снимка на гърдите ме питаха дали пуша... Ама защо не? Нищо, че дори не съм пробвал... Говорим за права и равноправие, нали Иве? А припомни си Кант какво казва за това, докъде ти се простира свободата... :!: :!: :!: Нямам нищо против пушачите - тровете си се, ама не тровете нас...

Даам, това е горчивата истина,защото и на мен ми казаха абсолютно същото за белите ми дробове , а на мен ми остана само "приятната изненада " от тази новина :evil: :arrow: това да си пасивен пушач е по-лошо отколкото ако си пушач, но в този свят едва ли можем да избягаме някъде от цигарения дим, който е навсякъде около нас :?

А пък един приятел, дето пуши по 3 кутии парламент на вечер!!!! (на алкохолна вечер, не по принцип, но иначе пак си пафка), като отиде на общ преглед, докторчето му каза:
- Браво момче, какво спортуваш?
А тоя дивак пие като руски обущар. Не вярвайте безрезервно на докторите, още по-малко на фармацевтите, защото човекът не е компютър и много често се случват изключения при хората.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Защитете непушачите!
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2008, 23:29 
Soviet Power Supreme!
Аватар

Истината е че повечето закони относто защитата на непушачите в България едва ли скоро ще се спазват и това е много просто обяснимо. Спомням си че според статискиката 48% от хората в България ( може би има някакво възрастово ограничение) пушат. Това вкючва 1/2 от хората които държат заведения в които не се спазва закона както и 1/2 (средно) от проверяващите дали се спазва закона. Не смятам че това е нормално.

По нагоре се спомена за свободата и т.н. Най добро впечатление ми прави когато някой пушач пита другите около него дали може да пуши. При такива ситуации вече другите (ако се съгласят, в повечето случай аз се съгласявам просто защото са ме попитали) разбират и приемат рисковете и пушача не носи особена отговорност за това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2008, 00:28 
Легендарен флуудър

Пушачите са като циганите - "вечно дискриминирани".

Последна промяна THE_PARASITE на 10 Фев 2008, 19:57, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2008, 23:47 
PIOUS GORGON
Аватар

Ние още не сме се научили къде
и как да си слагаме боклука, вие
за пушенето. Супер-мизерници сме
и това младите хора - 19-20 годишни.
И аз съм пушач и аз мразя дима, старая
се да не пуша в закрити помещения и
да не преча на хората, които не пушат.
Когато обаче се съобразяваш с всички
налични забрани пак ти излизаш преца-
кан, защото на мен пък ми писна от боклуци
из аудиториите (а за тоалетните да не говоря),
които са оставени и от непушачи. Никой
с никого не се съобразява - това е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2008, 11:32 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Принципно съм ЗА забраната за пушене на обществени места, въпреки че съм пушач...Това би довело до 2 неща:1.ще пуша по-малко 2.Няма да вредя на околните :)

I'm a believer

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2008, 12:52 
gatekeeper
Аватар

аз съм абсолютно против забраната за пушене на обществени места.
разделението на зали за непушачи и зали за пушачи е оптимален вариант.
всеки има право да се трови щом го желае. като на някого толкова му пречат цигарите- да си виси в сепарето за хипохондрици.
аз съм непушач. да, подпушвам от време на време, но това е колкото да имам нещо в ръката си.
обаче
1. веднъж се живее. не можеш да забраняваш на хората да живеят както пожелаят. като искаш да живееш 1000 години- живей си. знаеш къде ти е сепарето. Nonsmokers die healthy.
2. представете си Сартр без цигара, Хемингуей без уиски, Керуак без дрога, Ницше без сифилис, Кастанеда без гъби и Кърт Вонегът без опити за самоубийство. Успяхте? Честито. Вие току що ебахте майката на най-хубавото в световната литература.

сега си представете Рей Чарлз без хероин, Бийтълс без гъби/хероин/трева/каквотонамерят, Ерик Клептън без кока, Пийт Тауншенд и Сид Барет без LSD, Janis Joplin без кока, Jimi Hendrix без всякаква дрога и Джон Бонъм без алкохол. Честито. И музиката отиде на кино.

а няма да говоря за романтиците в поезията. Английският романтизъм тръгва от ОПИУМА.

а пък финансовият аспект. пълна легализация на всички наркотици + проституцията ще реши почти всички проблеми на държавния ресурс и ще ограничи до краен предел организираната престъпност.
поне според мен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 222 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Следваща