И така,само исках да споделя(понеже отдавна не съм влизала тук), че всъщност наааай-посе реших и се реших

да кандидатствам във Великобритания..Даже си пратих вече документите,и се записах на курсове за Тойфел..Именно за това исках нещо да напиша;в началото и аз си мислех,че едва ли не за тойфела няма да ми трябва никаква допълнителна подготовка(имайки впредвид че се бях справила без грешка на семпълите в нета),и че е доста по-лесен от този за СУ например..е,това е така,наистина..относно граматиката и рийдинг например..НО!!!и не съвсем както вече се убедих..например Лисънинг-а и НАЙ-вече спийкинг-а представляват доста голяма трудност,особено когато ги правиш за пръв път,повярвайте ми..Първо на първо,има различни типове,и ако не си запознат с условията им(например 15 сек време да измислиш отговора си на дад. въпрос,след което 45 да говориш,и трябва да изброиш 3 причини-и да ги защитиш)..честно,това и на БГ не е коой знае колко елементарно,особено ако си под напрежение...А и трябват доста упражнения,докато свикнеш с тези изисквания(аз все още не съм),а и учител който все пак да те поправя от време на време..Лисънинга е същата работа..И,да,имам странното чувство,че всичко що е пуснато в интернет като примерни задачи е една идея по-леко от реалния формат..Има доста уловки,и за съжаление е факт,че дори да знаеш мноооого,ама изключително много добре английски,без добра допълнителна подготовка(не казвам задалже курсове или уроци),чрез която най-вече свикваш с формата(но и не само)..просто не става.

И така,надявам се това инфо да не е прекалено офф-топик, но се почувствах длъжна да разбуля някои заблуди които и аз доскоро имах..