Дата и час: 22 Яну 2026, 18:59

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 817 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 55  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Японистика?!
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2008, 14:43 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
phoebe написа:
Да, братле, знаеш японски. Печелиш.
Тоя ентусиазъм дето го имаш е много хубаво нещо, ама докато не се сблъскаш с материята лице в лице... Сега е малко досадно ;)
Пиши на български.

имах предвид ДА искам нова тема :roll:

Моля използвате бутона "промени" следващия път, вместо да пускате две консекутивни мнения

streetdog

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2008, 00:32 
В началото бе словото

Хей,здравейте!Гледам тука сладком,сладко си бъбрят японистчета и реших да се намеся.Значи аз съм звършила 18то в София с японски(сигурно сте чували за него),а сега съм студентка във Варшавския университет(Полша:) специалност-ЯПОНИСТИКА!интересно ми е да разбера при вас как е обучението,по кое си прилича с нащо тука по кое не и така.мисля че ще е забавно..очаквам да ми отговорите:))

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2008, 14:36 
В началото бе словото
Аватар

Bibinka написа:
Хей,здравейте!Гледам тука сладком,сладко си бъбрят японистчета и реших да се намеся.Значи аз съм звършила 18то в София с японски(сигурно сте чували за него),а сега съм студентка във Варшавския университет(Полша:) специалност-ЯПОНИСТИКА!интересно ми е да разбера при вас как е обучението,по кое си прилича с нащо тука по кое не и така.мисля че ще е забавно..очаквам да ми отговорите:))

ейй тва 18то все него коментират всички :cry: :cry: :cry: :evil: :evil:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2008, 20:59 
В началото бе словото

е да,ама сега съм във Варшавския(вече не коментирам 18то):) бе я ми кажете в 1ви курс колко йероглифи по програма трабва да усвоите? и по каква система ви ги преподават?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2008, 15:18 
В началото бе словото
Аватар

Bibinka написа:
е да,ама сега съм във Варшавския(вече не коментирам 18то):) бе я ми кажете в 1ви курс колко йероглифи по програма трабва да усвоите? и по каква система ви ги преподават?

600 канджи са май за 1 ви курс :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2008, 17:11 
В началото бе словото

и тука са по толкова...а ти кои курс си,ако мога да попитам :)?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2008, 21:32 
В началото бе словото
Аватар

Bibinka написа:
и тука са по толкова...а ти кои курс си,ако мога да попитам :)?

Еми аз съм 8ми клас от ПГТЕ Хенри ФОрд още не съм студент , но уча японски :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2008, 22:53 
Драскач
Аватар

600 са :) и какво имаш предвид под това как ни ги преподават? Не знам колко начина има, но ние си имаме отделна лекция за канджи. За сега сме взели около 150 или повече :) не ме питай тъй като им изгубих броя. Лектора - Петкова сенсее е много добра и се старае да ни натъпче с колкото се може повече знания :)
За жалост нямаме етимология на йероглифите :( а това според мен е една от най - чаровните страни на йероглифите. Слава Богу един от преподавателите ни от време на време ни разказва за някои по интересни канджи. Тази седмица следва контролно с текуща оценка - правим такива на 5/6 урока и са добър начин за проверка на знания и ала бала. Пък и те карат да си седнеш на задника и да почетеш малко повече от обикновено. Не знам какво друго да ти кажа за обучението ни, тъй като нямам база за сравнение и изобщо си нямам и на идея как е в другите университети.
Имаме нещо като практически японски при японец - Комада сенсее. Също така и лекции на български за Япония.
Имаме около 14 астрономически часа японски седмично....мисля, че толкова преброих. НАдявам се и други колеги ще се включат и ще допълнят, тъй като аз съм леко субективна :)
При вас как е ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2008, 23:47 
В началото бе словото

еей много ти благодаря че отговори.Знаяи и при нас на година се преподават по 600 йероглифа...аз сега съм 2ри курс(но не съм била 1ви тва е малко сложна история,обаче сега взимам изпитите и за 1ви и за 2ри курс тежка работа имам).Тука същоимаме предмет само за канджи...в часа преподавателката се опитва да ни разкаше различните истории за произлизането на всеки един йероглиф(как е изглеждал преди,как се е изменил дали не е имал друго зна4ение) принципно е интересно,но не винаги има логика в историите,което не помага чак толкова мн за запомнянето им,обаче е интересно(в началото нищо не разбирах щото още бях мн зле с полския,сега е малко по-добре)...относно Петрова сенсей мисля че е преподавала и в 18то,но не съм имала удоволствието да имам часове с нея.А дали Братислав Иванов ви преподава??? Ще ми се още неща да споделиме относно учебната програма какви др часове имате вие ,а какви ние....ще се радвам да продължиш да пишеш,а може и някои др да се включи :)))

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Яну 2008, 01:17 
Драскач
Аватар

Петкова сенсее :) не Петрова хехехе не знам дали е преподавала там. Иначе за Братислав Иванов не знам, на нас не ни преподава. Имаме една колежка Златина, която идва от 18то СОУ но е с две години по-голяма от нас. Може и да се познавате :) не знам. А ти пропусна първи курс? Как стана? :) това си е голям късмет или проклятие...така де :) и как реши там? Японски на полски език лелее :) звучи кошмарно! Евала за авантюризма :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Яну 2008, 01:54 
В началото бе словото

Добре де Петкова...а тази Златина трябва да е 86.хмм не се сещам,знам че едно момиче което пак е 86 са би трябвало да е 2ри курс(не помня как се казваше),ама ти казаваш си 1ви? А аз,ами при мен са мн "весели" нещата понеже имам диплома за 3то ниво(Нихонгоно ряьокушикен) а в 1ви курс нямаше места ми предложиха да ме запишат направо на 2ри,обаче със задължение да си взема всички изпити за 1ви курс и сега дупе да ми е яко,очаква ме мн тежка сесия,а и предметите на полски хич не са ми сила...ма ще се оправя;) са лежи до мен тетрадката с йероглифите за 1ви курс....съвсем случайно се оказа че за 5 години в училище не сме научили толкова колкото в университета се учи за една....и тва е едно от "веселите" неща при мен...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Яну 2008, 12:19 
___
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Lanfaer написа:
Петкова сенсее :) не Петрова
Да ама преди да бъде Петкова беше Петрова! :P

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Яну 2008, 13:34 
Драскач
Аватар

Аааа стига бе! Лелеее :)
Ненормални работи се случват ...хората се женят, омъжват,а други взимат две години за една :) а хората казват, че живеем в нормален свят :) радвам се, че не е такъв !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Яну 2008, 19:35 
В началото бе словото
Аватар

Ай поздравче за колегите :P Ida Corr ft. Fedde Le Grand - Let me Think About This.mp3 :angel8: Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2008, 16:17 
Драскач
Аватар

Успех на всички на контролното утре !!! :) Аз вече изпуших :tongue9:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 817 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 55  Следваща