Дата и час: 17 Яну 2026, 11:26

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2005, 20:02 
Пишеща машина

Благодарил (а): 0 пъти.
Това е заглавието!
Цитат:
колко е важно да бъдем отличници (пълни)

Коментирам да си отлични е хубаво ама да си пълен(дебел) не е хубаво, но за жалост доста са пълните отличници! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2005, 20:52 
Постоянно присъствие
Аватар

ама пълен не означава дебел, а прятно закръглен :lol:; ти от много интересна страна погледна на въпроса... :P

No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2005, 21:00 
Пишеща машина

Malizia написа:
ама пълен не означава дебел, а прятно закръглен :lol:; ти от много интересна страна погледна на въпроса... :P

Аз като един администратор :lol: трябва да разгеждам проблемите от всички възможни ракурси!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2005, 00:37 
В началото бе словото
Аватар

DID_miss написа:
Според мен лично мнението ти на няколко места е лишено от логическа връзка.Ти постави проблема в тази тема,защитавайки правата на момчетата с мнението,че квоти образувани по признак ПОЛ не бива да има.Сега се опитваш да наложиш мнението,че "мъжете са или равнопоставени интелектулано на жените или са леко над тях в някой характеристики на интелекта - и то точно тези , които са необходими за академична дейност",т.е. в крайна сметка тезата ти е ,че ако няма квоти,биха приели повече момчета отколкото момичета.Или поне аз така го схващам.
Все още не разбирам примерът със спорта за какво точно служи.Никой не спори за физическото предимство на мъжете като цяло и никой не претендира,че само мъжете трябва да спортуват.Тогава защо обвързваш спорта с КСК и на всичкото отгоре даваш за пример некласираните момичета,които са ощетени?Нали според теб момчетата са ощетените?
Дискриминация според мен в случая няма.Когато един ученик тръгва да кандидатства,той е наясно за колко места се бори-дали е момче или момиче няма значение.Аз се боря с момичетата,той с момчетата и така...

Така ми то като не разбирате трудничко ще е да ВИ уча тепърва какво означава логика, разсъждение, възприятие и пр...... но нали се захванах...
ЧАСТ от Логиката е следната
1. Момчетата имат леко предимство по отношение на научната дейност ( според психолозите - но това е доста условно) и затова ЛОГИЧНО е при един ЛОЯЛЕН, КОРЕКТЕН и ПРАВИЛЕН (за етика чували ли сте??) конкурс би трябвало да са минимум равностойни на момичетата. Фактите (чисто на книга) противоречат на тази логика. Следователно или конкурсите се НЕ са коректни или предното твърдение НЕ Е вярно. Логиката поставена между
2. Къде видите ли ще да е логиката в асоциативното и логично (включая) сравнение със спорта - ми ей я на връзката - асоциативна, логична и правна - никой не бил оспорвал физическото превъзходтсво на мъжете - ми как така тогава при наличие на превъзходство мъжете не взимат 90-100 % от благата предоставени и9м от обществото??? Нали това искат някой от опонентите ми - да докажат (а някой просто намекват) че жените имат интелектуално ПРЕВЪЗХОДСТВО и затова трябвало видите ли да имат 90-100 % от благата в образованието под формата на безплатно обучение и в перспектива по-високо място обществената йерархия....... Къде била логиката - ми под възглавницата :)
3. Темата тук отразява факта - че всеки си има своята истина както и при всеки закон има някой който е поне малко ПО- облагодетелстван от друг - перфектен е само Божият съд (стига да вярвате в него) - затова са дискусиите по принцип и тази в частност - в края на краищата облагодетелстван ще е този който се бори за правата си - ако никой не желае да защити момчетата (по-точно някой от момчетата) то те ще бъдат маргинализирани от обществото - и ТВЪРДЯ че някой има позла от това(очевидно е) - и този НЯКОЙ ни най малко НЕ СА (!!!!!!!!!!!!) милите млади момичета, които смятат че воювам с ТЯХ. НЕ - вторичният рекуср - на това срещу което възставам ще е точно срещу вас мили дами. Ама ако не сте рабрали до тук (за какво става дума) - моля ВИ ни най-малко не се мъчете с предходящото изречение.
4. Защитавайки правото на момчетата да заемат полагащите им се места в СУ си давам сметка и за другата страна на медала - за онези студенти , които очевидно не заслужават местата си и не са адекватни на обучението - като по този начин развалят духа на академизъм (който и без това хич го няма :))....
5. Целта ми не е да защитатвам квотите за мъже , а да предизвикам дискусия.
Какво да обяснявам на дълго и на широко - все пак темата не е адресирана към хора които трудно схващат философски, правни и въобще пбществени въпроси - тук сигурен съм има достатъчно хора , които вече са наясно с моята позиция.
МОЯТА ПОЗИЦИЯ Е:
ИМА ДИСКРИМИНАЦИ, НО ТЯ Е ДВУПОСОЧНА - ЖЕНИТЕ СА ДИСКРИМИНИРАНИ ПРИ КЛАСИРАНЕТОНО МЪЖЕТЕ СА ДИСКРИМИНИРАНИ В УЧИЛИЩЕТО - защо 10 пъти по-малко момчета кандидатстват в университет ??? Кой ги демотивира? Защо учителите проемат за нормалномомчетата да са небрежни по време на обучение?
Решението за мен е просто - 1. Всички кандидатстват с равен старт - без привилегии на полов, възрастов, расов, религиозен и подобен принцип. 2. Специална програма за насърчаване на момчетата да учат - психолози и педагози най-добре ще обяснят какво трябва тук. 3. Да не се избързва с промяна в принципите на прием, а да се извърши плавно....
Ако това стане в перспектива поне 20 -30 % от момичетата ще загубят предимството си спрямо момчетата във всички конкурси с научна насоченост, но за сметка на това ще се подобри КАЧЕСТВОТО на младите хора, които искат да се занимават с наука, а и звучи СПРАВЕДЛИВО НАЛИ?? Затова смятам , че някой дами проливат крокодилски сълзи, а искрено плачат само една специална група българи, като едни от един КОМИТЕТ.
ПС. Няма да си редактирам мнението. Направих предостатъчно да видите сигналната лампа, който разбрал - разбрал. А и ако едно общество е решило да се дезинтегрира - няма да плача за него!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2005, 17:24 
В началото бе словото
Аватар

Ю сий идеята е че момичетата са ЗАДЪЛЖЕНИ да изкарат по-високи оценки за да влязат в университета. В същото време аз не познавам мои връстници от мъжки пол на които им е проблем да изкарат същите оценки. Просто всички би трябвало да стартират еднакво и всеки да си се бори с хората от своя пол АМА ЕДНАКЪВ БАЛ!!!! Същото значи е и в тениса-играта е еднаква за всички!!!Мъжете там са си добри за мъжете и жените за групата на жените. Никой да не си въобразява че дори това теле Серена Уилямс може да победи мъж-няма да стане-въпрос на структура, физиология, различно ниво на издръжливост и всякакви други неща. Това за квотите ще го преживея но това че не стартираме равни -НЯМА! Поставени при еднакви условия не виждам защо и момчетата да не се потрудят повече а съм сигурна че не е проблем. 8) 8) 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2005, 17:27 
В началото бе словото
Аватар

Опааа още нещо-внимателно и ако трябва няколко пъти прочетете следния въпрос на Философ:

Защо учителите приемат за нормално момчетата да са небрежни по време на обучение?

Пийс!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2005, 18:05 
Легендарен флуудър

caramele написа:

Защо учителите приемат за нормално момчетата да са небрежни по време на обучение?

Пийс!!!

Това пък от къде го измислихте :?: За 3те години в Университета не съм забелязъл подобно нещо-нито пък някой се е оплакал от такова...Не смятам ,че някой от половете има интелектуално предимство.
Но наистина повече момичета като чели кандидатстват(не съм гледал никакви статистики по въпроса-не ме интересуват)и е нормално балът при тях да е по-висок.И какво беше това с "духа на академизъм" бре :shock: ?Къде го тоя дух и духа ли? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2005, 18:42 
Легендарен флуудър

Баси скучната тема :P Мързи ме да чета... Няма ли кой в две изречения да ми преразкаже написаното досега? :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2005, 00:47 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 20 пъти.
Аз ще ти обясня.Тука някакъв се мъчи да философства,ама баш си се мъчи човека,само дето не му се получава.Изказва некви смотани мнения,опитва се да ги докара до тези,ама доказателствената му част нещо куца.Той сам си го каза пичът-Опитва се да създава дискусия,ама нещо много неподготвен се включва в собствената си такава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2005, 23:45 
Легендарен флуудър

DID_miss написа:
Аз ще ти обясня.Тука някакъв се мъчи да философства,ама баш си се мъчи човека,само дето не му се получава.Изказва некви смотани мнения,опитва се да ги докара до тези,ама доказателствената му част нещо куца.Той сам си го каза пичът-Опитва се да създава дискусия,ама нещо много неподготвен се включва в собствената си такава.
:lol: Добре го каза 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Колко е важно да знаем чужди езици?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Хоби и Забавления

invisible

34

1033

30 Авг 2010, 21:05

Borisg Преглежда последните мнения