Дата и час: 17 Яну 2026, 19:03

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: А тези , които кандидатстват втора година
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2008, 18:35 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
А какво става с тези ,които кандидатстват за втори път.
С какво ще се приема .Ще има или няма да има изпити ????
Някой може ли да даде повече инфо????????pls

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: А тези , които кандидатстват втора година
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2008, 19:00 
В началото бе словото
Аватар

Здравей и аз съм завършила миналата година,ама не съм кандидатствала тогава и ще го направя тази година!
Абе да ти кажа вчера ми споменаха че нашия випуск са държали пробни матури и се говори че може да се зачитат,което за мен е твърде абсурдно!Някои казват че ще държим изпити,което е по добро,но нищо не им пречи да ни зачетат и оценките които сме си избрали за зрелостните изпити!Абе ще почакаме още малко и ще разберем! :roll: :roll: :roll:

Последна промяна svetli_sl на 28 Яну 2008, 12:07, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2008, 20:25 
В началото бе словото
Аватар

svetli_sl написа:
но нищо не им пречи да ни зачетат и оценките които сме си избрали за зрелустните изпити!

Повечето ВУЗ-ове, които ще зачитат матурата обявиха, че ще зачитат оценките от тазгодишната, но не и предишната, защото те са само формални, а не резултат от явяване на изпит.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2008, 23:49 
В началото бе словото

Jelly написа:
А какво става с тези ,които кандидатстват за втори път.
С какво ще се приема .Ще има или няма да има изпити ????
Някой може ли да даде повече инфо????????pls

Много ясно,че ще си има изпити.Независимо,че за някой специалности и някой университети могат да се признават оценките от матури.Това не значи,че няма да има изпити.Както ви е известно независимо,че ще има матури университетите ще продължат и за напред да си провеждат и техните си кандидатстудентски изпити.Кандидатстудентски изпити винаги е имало ще ги има и за напред.Освен това хората които не са доволни от оценката си от матурата как ще влезнат в даден вуз - отговорат е ясен като се явят на кандидатстудентски изпити и изкарат по-висока оценка.Така,че от всичко е ясно,че кандидатстудентски винаги е имало и ще ги има и за напред!Като имам впредвид за напред казвам както през 2008,така и през 2009,2010 и т,н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2008, 09:49 
In Place Of Hope
Аватар

svetli_sl написа:
Абе да ти кажа вчера ми споменаха че нашия випуск са държали пробни матури и се говори че може да се зачитат,което за мен е твърде абсурдно!Някои казват че ще държим изпити,което е по добро,но нищо не им пречи да ни зачетат и оценките които сме си избрали за зрелустните изпити!Абе ще почакаме още малко и ще разберем! :roll: :roll: :roll:

хах, 10 грешки за 3 реда :lol: то и аз завърших миналата година, ама все още ги помня тия неща, на които им викат правопис и пунктуация... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2008, 09:57 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
11 :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2008, 12:20 
В началото бе словото
Аватар

Faith написа:
svetli_sl написа:
Абе да ти кажа вчера ми споменаха че нашия випуск са държали пробни матури и се говори че може да се зачитат,което за мен е твърде абсурдно!Някои казват че ще държим изпити,което е по добро,но нищо не им пречи да ни зачетат и оценките които сме си избрали за зрелустните изпити!Абе ще почакаме още малко и ще разберем! :roll: :roll: :roll:

хах, 10 грешки за 3 реда :lol: то и аз завърших миналата година, ама все още ги помня тия неща, на които им викат правопис и пунктуация... :roll:

Оф какво да говоря!Аз не съм седнала да пиша тема по БЕЛ,че да гледам правопис и пунктуация!Просто си изказвам мнението по темата и ако реша навсякъде ще слагам запетайка или пък няма да има край изречението ми! :lol: :lol: :lol:
Гледай си ти какво пишеш и не се меси на другите хора! :lol: :x :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2008, 13:07 
In Place Of Hope
Аватар

Неграмотността не е нещо, с което човек трябва да парадира...
И в интерес на истината, очевидната ти невъзможност да се справиш с препинателните знаци не е най-плашещото в предния ти пост... Пише се "зрелОстен" ... или за най-лесно - човек не употребява думи, които не знае :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2008, 13:59 
Master Of Puppets
Аватар

*Raya_Alexandra: Във връзка с възникналия спор в по-горните постове:
svetli_sl, това е официален дискусионен форум на СУ, което автоматично предполага известна доза уважение, което се очаква от потребителите, засвидетелствано поне чрез задоволитено високо ниво на езикова култура. Освен форум на СУ, това е и форум на младите, мислещи хора, които искат да дискутират различни теми и да създават социални контакти. Ако не към университетската институция, то поне прояви елементарно уважение към останалите потребители.

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2008, 14:35 
Постоянно присъствие
Аватар

Кво се стряскате на момичето. По правилата на форума се изисква писане на кирилица. Какво толкова търсите кусури на хората.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2008, 15:28 
В началото бе словото
Аватар

Faith написа:
Неграмотността не е нещо, с което човек трябва да парадира...
И в интерес на истината, очевидната ти невъзможност да се справиш с препинателните знаци не е най-плашещото в предния ти пост... Пише се "зрелОстен" ... или за най-лесно - човек не употребява думи, които не знае :wink:

Е добре де поправих я преди да ми кажеш!Никой не е безгрешен!!! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2008, 12:14 
В началото бе словото

По 18 специалности ще може да се кандидатства и с матура в Софийския университет“Св. Климент Охридски от тази година
БНР/Радио България - 31 Януари 11:47
По 18 специалности ще може да се кандидатства и с матура в Софийския университет“Св. Климент Охридски“ от тази година реши Академическият съвет, съобщиха от учебното заведение. Бъдещите студенти ще могат да избират дали да се явят на приемен изпит, или да кандидатстват с оценката от зрелостния си изпит, съобщава БГНЕС. Този начин на кандидатстване бе възприет от Философския факултет, Физическия факултет, Химическия факултет и Факултета по начална и предучилищна педагогика. Новият начин за прием се отнася за следните специалности: “Философия” – Философски факултет; “Физика”, “Инженерна физика”, “Ядрена техника и ядрена енергетика”, “Физика и математика”, “Астрофизика, метеорология и геофизика” – Физически факултет; “Химия”, “Компютърна химия” и “Химия и информатика”, “Химия и физика”, “Ядрена химия”, “Екохимия” и “Инженерна химия и съвременни материали” – Химически факултет; “Предучилищна и начална училищна педагогика”, “Социална педагогика”, “Специална педагогика” и “Логопедия“, “Медицинска рехабилитация и ерготерапия” – Факултет по начална и предучилищна педагогика.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2008, 12:41 
В началото бе словото

И както винаги само се споменава нещо и до там!!!Може ли някой наистина да даде информация какво става с випуск 2007, които ще кандидатстват тази година?Ще ни се зачитат ли оценките от примерните матури или тотално ще ни отпишат от борбата?Чета във всички възможни форуми, интересувам се от пресата редовно, но никой нищо не споменава по тази тема!!!Вярно, че още е доста рано, но ние и без това ще хванем късния влак(ако изобщо го хванем) - нека поне да си купим билети!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2008, 12:54 
В началото бе словото

d_n_g написа:
И както винаги само се споменава нещо и до там!!!Може ли някой наистина да даде информация какво става с випуск 2007, които ще кандидатстват тази година?Ще ни се зачитат ли оценките от примерните матури или тотално ще ни отпишат от борбата?Чета във всички възможни форуми, интересувам се от пресата редовно, но никой нищо не споменава по тази тема!!!Вярно, че още е доста рано, но ние и без това ще хванем късния влак(ако изобщо го хванем) - нека поне да си купим билети!!!

Абе хора вие четете ли преди да питате?Ето копирам ти го и тук,за да го прочетеш и ти,а като се замислиш и ти ще стигнеш до това което съм ти написал тук доста обширно.Отговора на въпроса си го получаваш в редовете по-долу.
Абе хора,вие не четете ли какво съм написал малко по-горе.Ще ви го напиша пак за да го прочетете,ако вече не сте го прочели:Университетите дори и да приемат матурите за някой специалности те продължават да си провеждат и кандидатстудентски изпити за тези специалности,на които могат да се явят завършилите предни години,също така хора които не са доволни от оценката си на матура,освен това и дори да са доволни от оценката си на матура,някой могат да искат да се явят и на конкурсен изпит и да играят с по-висока оценка.Освен това има специалности в които приема може да става само с кандидатстудентски изпити.

Така,че стига сте се шашкали!!
Тук съм дал пак същото написано в друга тема на форума.От двата поста ясно си получаваш/получавате отговорите на въпросите.Четете малко и мислете преди да питате!
Ето и написаното от мен малко по-горе:
Много ясно,че ще си има изпити.Независимо,че за някой специалности и някой университети могат да се признават оценките от матури.Това не значи,че няма да има изпити.Както ви е известно независимо,че ще има матури университетите ще продължат и за напред да си провеждат и техните си кандидатстудентски изпити.Кандидатстудентски изпити винаги е имало ще ги има и за напред.Освен това хората които не са доволни от оценката си от матурата как ще влезнат в даден вуз - отговорат е ясен като се явят на кандидатстудентски изпити и изкарат по-висока оценка.Същото важи и за хора завършили предишни години те също се явяват на приемен кандидатстудентски изпит и така ги приемат в университета. Така,че от всичко е ясно,че кандидатстудентски винаги е имало и ще ги има и за напред!Като имам впредвид за напред казвам както през 2008,така и през 2009,2010 и т,н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2008, 15:01 
В началото бе словото

Това, което ми пишеш ми е пределно ясно, но въпроса ми е съвсем друг! Съжалявам, сигурно не съм била достатъчно ясна!Просто ме интересува дали ще ми се зачитат оценките, които са ми записани в дипломата като "Държавни зрелостни изпити", защото ако не ми се зачитат випуск 2008 са привилегировани, а пък от друга страна ако се затичат - ние сме , тъй като не сме държали конкретните матури?!?!?! Толкова ли е сложен този въпрос, че никой неможе да отговори?!?!?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. За тези които ще ходят на море...

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в Потребители

кой повика кой почука

62

2690

09 Сеп 2007, 15:18

MyMoon Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. За тези, които живеят с половинките си...

[ Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7 ]

в Любов, романтика...

lLady_MooN_RaiN

104

4005

02 Апр 2009, 10:59

^PrincessA^ Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. За тези, които скучаят.

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2010-2011

Dimitrov

22

1157

31 Юли 2010, 11:12

morfei Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Тема за всички, които ще кандидатстват в СУ и имат въпроси

[ Отиди на страница: 1 ... 20, 21, 22 ]

в КСК 2008-2009

n@sko

323

24866

02 Сеп 2008, 09:37

Raya_Alexandra Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. за тези които кандидатстват в два вуза

в КСК 2004-05-06

vesko200

13

1179