Дата и час: 17 Яну 2026, 16:30

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кандидатстване през 2008, матури и предварителни?
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2008, 23:50 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 0 пъти.
Суперррррр, адски съм доволна, защото до последно се съмнявах дали няма да решат оценката от матурата да замести оценките през годините и ми беше все притеснено.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2008, 00:11 
Да живей словото
Аватар

Lama написа:
Суперррррр, адски съм доволна, защото до последно се съмнявах дали няма да решат оценката от матурата да замести оценките през годините и ми беше все притеснено.

Не, днес в училище ни разясниха подробно, че оценката от матурата се пише отделно и няма общо с тази от гимназиалния курс (9-12 клас). На този сайт е обяснено добре: http://www.zamaturite.bg./

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2008, 01:13 
В началото бе словото
Аватар

explorer написа:
Ето какво са решили днес от СУ относно матурите. Специалност "Журналистика" не е сред гласуваните за прием с оценка от матура. Източник: http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=453516

Ами ние завършилите миналата година? :roll:
Няма ли да имаме право да кандидатстваме за тия специалности? :roll: Или ние ще си държим изпита и по него ще ни приемат,ама как ще стане след като ще приемат в тях само с матурата! :roll: Малко не ми са ясни нещата :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2008, 01:36 
В началото бе словото

svetli_sl написа:
explorer написа:
Ето какво са решили днес от СУ относно матурите. Специалност "Журналистика" не е сред гласуваните за прием с оценка от матура. Източник: http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=453516

Ами ние завършилите миналата година? :roll:
Няма ли да имаме право да кандидатстваме за тия специалности? :roll: Или ние ще си държим изпита и по него ще ни приемат,ама как ще стане след като ще приемат в тях само с матурата! :roll: Малко не ми са ясни нещата :roll:

Абе хора,вие не четете ли какво съм написал малко по-горе.Ще ви го напиша пак за да го прочетете,ако вече не сте го прочели:Университетите дори и да приемат матурите за някой специалности те продължават да си провеждат и кандидатстудентски изпити за тези специалности,на които могат да се явят завършилите предни години,също така хора които не са доволни от оценката си на матура,освен това и дори да са доволни от оценката си на матура,някой могат да искат да се явят и на конкурсен изпит и да играят с по-висока оценка.Така,че стига сте се шашкали!!Ето и написаното от мен малко по-горе:
Много ясно,че ще си има изпити.Независимо,че за някой специалности и някой университети могат да се признават оценките от матури.Това не значи,че няма да има изпити.Както ви е известно независимо,че ще има матури университетите ще продължат и за напред да си провеждат и техните си кандидатстудентски изпити.Кандидатстудентски изпити винаги е имало ще ги има и за напред.Освен това хората които не са доволни от оценката си от матурата как ще влезнат в даден вуз - отговорат е ясен като се явят на кандидатстудентски изпити и изкарат по-висока оценка.Същото важи и за хора завършили предишни години те също се явяват на приемен кандидатстудентски изпит и така ги приемат в университета. Така,че от всичко е ясно,че кандидатстудентски винаги е имало и ще ги има и за напред!Като имам впредвид за напред казвам както през 2008,така и през 2009,2010 и т,н.

Така,че мисля си получил/Получила отговор на въпроса си.Кандидатстудентските изпити не отпадат и не се заместват от матури!Всичко съм ти написал много подробно по-горе и даже съм се повторил в постинга си.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2008, 12:09 
В началото бе словото

По 18 специалности ще може да се кандидатства и с матура в Софийския университет“Св. Климент Охридски от тази година
БНР/Радио България - 31 Януари 11:47
По 18 специалности ще може да се кандидатства и с матура в Софийския университет“Св. Климент Охридски“ от тази година реши Академическият съвет, съобщиха от учебното заведение. Бъдещите студенти ще могат да избират дали да се явят на приемен изпит, или да кандидатстват с оценката от зрелостния си изпит, съобщава БГНЕС. Този начин на кандидатстване бе възприет от Философския факултет, Физическия факултет, Химическия факултет и Факултета по начална и предучилищна педагогика. Новият начин за прием се отнася за следните специалности: “Философия” – Философски факултет; “Физика”, “Инженерна физика”, “Ядрена техника и ядрена енергетика”, “Физика и математика”, “Астрофизика, метеорология и геофизика” – Физически факултет; “Химия”, “Компютърна химия” и “Химия и информатика”, “Химия и физика”, “Ядрена химия”, “Екохимия” и “Инженерна химия и съвременни материали” – Химически факултет; “Предучилищна и начална училищна педагогика”, “Социална педагогика”, “Специална педагогика” и “Логопедия“, “Медицинска рехабилитация и ерготерапия” – Факултет по начална и предучилищна педагогика.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2008, 08:49 
Драскач
Аватар

Крайно време беше да имаме малко информация по въпроса. Всъщност СУ постъпи логично-избра специалностите с най-малък наплив...Така ще си оправят бройките...

А от статията от "Дневник" някой разбра ли в УНСС нещата как са? В смисъл, там споменават, че са казали, че за журналистиката ще приемат матура, но одобрили ли са го официално?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2008, 23:30 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Аз явно съм тъпа, понеже нещо се обърках.
Сега балообразуването е 2. Писмен журналистика + изпит Бел + устен журналистика + бел от дипломата

А сега с тия матури какво се получава? Матурата може да замести оценката от дипломата по БЕЛ ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2008, 12:48 
Драскач
Аватар

С тия матури нищо не се получава. Балообразуваща си ти остава оценката от годините по ЗП. Матурата, както вече се знае, няма да замести изпита по БЕЛ в СУ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Матурите през 2008 (информация)

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2007-08

Гост

29

3832

28 Апр 2007, 16:44

mimoza89 Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. За кандидатстващите през 2008

[ Отиди на страница: 1 ... 12, 13, 14 ]

в КСК 2009-2010

lisichora

204

12949

14 Яну 2008, 21:12

Sla-Mori Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Матури - септемврийска сесия 2008

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Матури

shayne

17

5024

10 Сеп 2008, 12:57

Draganov Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. За необективността и преписвачите (матури 2008)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Матури

ShadeOfShane

48

4508

24 Юни 2008, 11:10

ShadeOfShane Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. използване на оценка от матури за кандидатстване

в Кандидатстудентска кампания 2013-2014

Boyan Gigov

7

338

29 Юни 2013, 16:24

runare Преглежда последните мнения