radja написа:
Methuselah написа:
Обичам ви, животни

асъл. то ту едната идиотия отгоре, ту другата.
тоя пък бил неравнопоставен.
държавата предоставя равенство на възможностите, а не равенство на благата. това не е комунизъм. това е демокрация. факт е, гадно е, ама друго няма. яжте.
окей, съгласен съм, че не сме цъфнали, та вързали,
ама 100% циганите съзнават, че държавата ги експлоатира. В смисъл...това е най-абсурдното нещо, което бях чувал.

Ако питаш мен има един известен процент(смея да твърдя не малък) от тези прекрасни малцинствени групи, които не работят, щото могат да не работят, т.е. те експлоатират държавата, а не тя тях.
ениуей, няма да се извинявам за допуснатите грешки и слабости на стила. имам конституционното право да съм прост и с такава интелигенция имам огромно желание да си го използвам.
Дори не е нужно да "съзнават". "Държавата" /т.е държавните чиновници подхвърляйки им подаяния от парите на данъкоплатците и позволяваща им още ред беззакония - неплащане на електричество, вода, особеното отношение на полицията към криминалните сред тях ги капсулира в гетата и не им предоставя никаква възможност за реализация и нормален живот.
Как примерно е възможно представител на циганския или турския етнос да работи в друга страна и там поради липсата на привилегии да е в състояние със заработеното да води нормален живот.
И проблемът за всичко това не е , както би казал Ариеца, че основната дестинация за българските граждани са Италия, Испания, Португалия т.е все "низши раси' и генетично сходни с "мангалите",. та затова и е съвсем нормално те да са като равни, а именно в липсата на привилегии - в това, че не ги третират като група, а като индивиди