RuseF написа:
ок моя юзър е the_snake` обаче са ми го спряли и не ми се занимава. така че ще пусна един пост с юзера на колегата Ст.Русев
та.... най-трогателен филм е : На брега (On the beach или нещо от рода). Тази драма може да ви разплаче.
Филма е старичък и даже вече го въртяха по телевизията ама нз колко от вас са гледали.
Гледайте го..!!!!
п.с. Действието се развива след световна ядрена война. Малкото останали хора в Австралия търсят начин да оживеят.......Дали.................................
Това е един от Топ 3 филмите за мен - на второ място ми е във вечната класация. Арман Асанте и Рейчъл Уорд правят фантастични роли. Помниш ли, когато танцуваха на парчето In The Mood на Глен Милър на скалите до дървената къщичка?
Имам го на видеокасета, специално ми го записаха - наистина е жесток. И книгата на Невил Шют я имам, но определено предпочитам филма, защото драмата в него беше много по-истинска, хората си бяха... хора... И, най-вече, краят беше такъв, какъвто аз исках да бъде - в книгата капитанът не се връща, а тръгва с екипажа си към САЩ (или онова, което е останало от тях).
Колкото пъти гледам последните кадри с младите (с Питър и Мери и с детето им), толкова пъти рева като абсолютно магаре.
* Мен заради тоя филм без малко да ме изгонят от час по английски. Т.е. даскалицата ми си излезе, тъй като аз казах, че говоря напълно сериозно и искам да избухне ядрена война, за да имат шанс следващите индивиди (след милиони години) да бъдат по-добри, защото ние нищо не струваме като човешки същества. И тя беше толкова потресена, че си излезе. Ама аз какво съм виновна, че е със слаби нерви...
** Ей, РусеФФ, да кажеш на тоя твоя колега - риспект от мене, човече. Не вярвах, че някой ще се сети за този филм! Наистина е прекрасен, ако някога го хванете по ТВ или Холмарк - струва си.
http://zamunda.net/details.php?id=57774 - вижте и коментарите