renesanz написа:
Xin,не можем да спасим Етиопия от глад,не можем да спрем битките в Ирак.или поне не в този форум!
Не можете и да ме убедите да правя каквото и да е с тялото си, ако аз не искам... Въпросът не е в мустаците всъщност, въпросът е във вечното гледане в чуждата чинийка.
Ако аз се намирам за хубава с никога неепилирани крака и пола, ок, какъв е вашият проблем? Не ме гледате и толкова. Освен това, кое прави вашата представа за красота, по-висша от моята? Ами че аз може да съм фен на култура, в която епилирането на краката се смята за смъртен грях, нали. И Това е мое съкровено право, при положение, че не ви се натискам по някакъв начин и не държа да бъда възприемана от вас, според вашите представи като хубава. Не разбирам какъв всъщност е проблемът, който се опитвате да решите?
В Китай в миналото са бинтовали краката на момичета, за да останат малки и изящни... Опитай се да си представиш краката ти почти цял живот да са не просто бинтовани, а стегнати много здраво, представи си да носиш много малки обувки и да нямаш право никога да ги свалиш... нали се сещаш колко е приятно... ама в името на красотата. Представи, си, че аз реша, че всяка уважаваща себе си жена трябва да си бинтова краката, за да останат малки и изящни и започна кампания по въпроса...
В някои култури в Африка е прието, че жените трябва да имат много дълга шия и на момиченцата още от малки започват да им надяват гривни на вратлетата, за да се опъват и да растат повече... ти ще си наденеш ли такива гривни, за да се опиташ да коригираш недалновидността на родителите си, които не са го направили когато си била малка. Ще си разтягаш ли шията, ако аз започна кампания по въпроса?
Живеем в космополитен свят. Бъдете себе си и уважавайте правото на другия да бъде себе си. То е съкровено!
Стига с този кокоши манталитет, всичко в името на това да се харесаме на петела. Ами ако той всъщност няма вкус? Щом за вас неговото мнение е всичко, ок, но някои може да предпочитат... орли (много се зоологизирахме, но нЕма начин).
Пак повтарям, че въпросът не е в мустаците, а е принципен. Нищо не прави вашата представа за красота по-висша от тази на някой друг.